לאמץ חתול שני - כמה שאלות

neurotica

New member
לאמץ חתול שני - כמה שאלות

היי לכולם,

יש לנו חתול בן שנה וחצי בערך, הוא קצת פחדן וסנוב אבל בגדול די חברותי ולא תוקף. אנחנו רוצים להגדיל את המשפחה ולהביא לו אח או אחות קטנים.
יש לי כמה שאלות -
  1. מה השילוב העדיף - להביא עוד זכר או דווקא לגוון עם נקבה?
  2. גור או בוגר?
  3. ולשאלה הכי גדולה - מה הדרך הכי טוב לגרום להכרות לעבור בשלום?
קראתי כמה מאמרים ונראה שיש שתי שיטות שונות לחלוטין - שיטה אחת מדברת על הפגשה מיידית של החתולים, תחת השגחה שלנו, כמובן. והשיטה השנייה מדברת על הפרדה והכרות בשלבים (קודם החלפת ריחות וכו').
אשמח לשמוע מהנסיון שלכם באיזה מהשיטות נקטתם ואיך זה הלך?

ובכלל אשמח לשמוע כל טיפ שיש לכם בנושא!
תודה מראש

בתמונה: ויסקי משוויץ בבטן הכי נעימה בעולם.

Moffy

New member
היי

בעיקרון זה לא משנה זכר או נקבה,לגורים יותר קל להתאקלם אבל גם עם חתול בוגר זה אפשרי. לגבי המפגש בינהם, שני השיטות יעילות, כדאי ללכת לפי ההכרות שלך איתו. השיטה ההדרגתית יותר מרגיעה, במפגש מיידי כמעט תמיד יהיו נשיפות ומתח דבר שעלול להלחיץ בעיקר את הבעלים למרות שזה הכי טבעי בעולם. חשוב לקחת בחשבון שהם ככל הנראה לא יהיו חברים הכי טובים ישר וצריך סבלנות וזמן עד שזה קורה, בסופו של דבר תמיד הם מתרגלים אחד לשני ואין דבר יותר כיף מזוג חתולים. אגב יש אצלי 3 גורים שמתים לבית חם. טאקו בן 4 חודשים מחוסן, מתוק אמיתי שאוהב להתרכבל על הברכיים, מטפל ומלקק את הגור הקטן ששמו פונץ', בן חודשיים מאד מאד אוהב חתולים אחרים! מת על משחקים ותשומת לב. וגרייס שמחר תצטרף ויהיו לי יותר פרטים עליה. הם נמצאים אצלי בחצר בסכנה חייבת למצוא להם בית. מצרפת תמונות:)

neurotica

New member
תודה!

אנחנו עוד בשלב המחקר וקשה לי להאמין שנאמץ מישהו בשבועיים הקרובים כך שאל תבני עלינו.
אבל תודה על התשובות והמידע!

קודם כל ברכות על ההחלטה

בהנחה שויסקי מסורס וכגם החתול/ה שיבוא להיות לו לא/ות יהיה, אין משמעות למגדר.
&nbsp
לגבי גור או בוגר - תלוי בנטיית הלב שלכם ובמבחר שתמצאו ב"צער בעלי חיים", משם תיקחו אותו/ה :)
&nbsp
לגבי שיטות הכרות - הרי שהכי פשוט זה להפריד ביניהם לקצת זמן כדי שיריחו אחד את השני ואז פשוט לתת להם להסתדר. חשוב - לשים עוד כלי למזון ולמים לחתול החדש כדי שויסקי לא יחשוש שלוקחים לו משלו.
&nbsp
בהצלחה!

neurotica

New member
כמובן שמסורס :)

אבל אם נקח גורה אז היא עדיין לא תהיה מעוקרת.. זו תהיה בעיה?
כן, על הכלי למים ומזון (וגם חול, לא?) ממליצים בשתי השיטות, אז זה בטוח יהיה. השאלה אם יש טעם לנסות את השיטה של ההכרות המיידית או ישר להפריד אותם ולהפגיש אותם בהדרגה.

Yukita

Active member
מנהל
זו לא בעיה

אם האדון עצמו מסורס, זה אומר שבעקרון הוא לא יגיב לאחרים בדרכים הנובעות ישירות מדחפים מיניים. הוא כמובן כן יגיב בדרכו האינדיבידואלית מתוך האופי שלו

&nbsp
באשר לשאלה איזו שיטת היכרות עדיפה, אצלנו מסיבות שונות (לעתים קרובות בריאותיות - צורך בטיפול רפואי, מניעת הדבקה וכו') נטינו תמיד להפרדה בתחילה, ועובדה שהיחסים בין כולם היו בסדר בסוף.

et28

New member
מה שעבד לנו זה פשוט לזרום

הבאנו את הזכר בגיל חודש וחצי, ואחרי כשבועיים את הנקבה, גם היא פחות או יותר בגיל חודשיים... הנקבה הייתה בחדר ולאחר כמה שעות פתחנו את החדר.... לאט לאט היא יצאה וראינו שהם מסתדרים, קצת נשיפות ופחד, אבל לא משהו מסוכן....

הנקודה היא: תנסו לתחום כשאין אף אחד בבית, כדי שלא תהיה פגיעה. כשיש מישהו שיכול להשגיח, תנסו להפגיש- יהיה פחד, יהיו נשיפות, אתם תראו אולי קצת ריבים.... אין צורך להתערב.... אם אתם רואים שרמת האנרגיות עולה לאנרגיות מאוד מאוד גבוהות, תפרידו אותם לכמה שעות, ותלכו בגישת הההפרדה....

neurotica

New member
נראה לי שזה מה שנעשה באמת. תודה על התגובה!

אני מתרגשת!

anat335

New member
חתול שני

היי,
יש לי חתולה בת שנתיים וחצי , השבוע אימצתי גור נוסף בן חודשיים, כולם הזהירו אותי לסגור בחדר ניפרד שבוע שבועיים וממש בהדרגה לקרב אותם.
רק הויטרינר היקר שלי אמר שאין צורך , לדאוג לארגז חול ניפרד ולהפגיש בינהם..
כבר ביום שלמחרת הוצאתו אותו אליה, היא בהתחלה לא אהבה את זה שמשהו נוסף מסתובב לה בן הרגלים אבל.. עברו שלושה ימים והם חיים בשלום קר יחד, היא בסדר גמור והוא גם. לאט לאט אני מאמינה שתהיה קירבה והם יהיו חברים...
שווה מאד!!!!:))

למעלה