לאן הולך הכסף שיוצא מ-bonds?

השף מ

New member
טוב , עכשיו כשהמדדים בשיא

זה יהיה טיפשי אולי להכנס
אבל מזומן כאיסטרטגיה ?
 
מזומן זו בדרך כלל אסטרטגיה רק בדיעבד

משקיעים עוברים למזומן כשהם מקבלים בראש (כמו שקיבלו עכשיו המושקעים ב-bonds). זה לא מימוש רווחים ׳אסטרטגי׳ אלא פשוט בריחה לנכס הכי פחות תנודתי. אחרי זה שואלים ׳מה עושים עכשיו׳?

כמו שאתה אומר, כמעט לאף אחד לא מתחשק לקנות את שוק המניות האמריקאי כשהוא נושק לשיא כל הזמנים, וזה אומר שהרבה משקיעים פשוט ימתינו. עד מתי? 2 אפשרויות- אם יהיו ירידות קצת יותר משמעותיות בקרוב הם יקנו ואם השוק יברח להם למעלה הם גם יקנו, ויתדלקו את הראלי. (סביר להניח שהעליות החדות של השבועיים האחרונים זה שילוב של תדלוק כזה ביחד עם short covering)
 

קרלטון

New member
חלק מהמשקיעים / סוגי תיקים

לא מעוניינים ברכיב מנייתי גדול, לא משנה אם השוק נראה גבוה או נמוך. אם אג"ח לא נותן כלום, יכולים גם להמתין שנה - שנתיים עם פוזיציות מזומן גדולות עד להעלאת ריבית.
 
יש גם את אלה שתמיד יצביעו מרץ

ברור שיש משקיעים על כל הספקטרום. זה כמו פוליטיקה. יש את אלה שתמיד יצביעו מרץ או הבית הלאומי, פשוט בגלל שהם לא מסוגלים להצביע אחרת. אבל רוב המצביעים כן מושפעים מהמציאות, לפחות במידה מסוימת, וזזים ימינה או שמאלה בהתאם להתפתחויות.
 

קרלטון

New member
לדעתי אחוז משמעותי מהמשקיעים / תיקים מנוהלים

קח אמריקאים בגיל 60 פלוס אשר רוצים, לפי המתודולוגיה המקובלת לאנשים הקרובים לפרישה או לכאלה שכבר נכנסו אליה, להחזיק תיק של 10:90, 20:80, או ממש לכל היותר 30:70 (לטובת הרכיב ה"סולידי"). עניינים של תזמון שוק, יקר או זול, לא אמורים להשפיע על האלוקציה הזאת.
 
אם אני מבין אותך נכון

אתה מדבר על משקיעים שתנאי השוק בכלל לא משפיעים על החלטות ההשקעה או האלוקציה שלהם (אחוז החשיפה הנוכחי בכלל לא משנה). קודם הבנתי שאתה מדבר על רק על משקיעים שלא יקנו מניות בשום מצב.

ברור שניתוח כמו שלי לא מתייחס בכלל למשקיעים כאלה, ואני גם לא חושב שאפשר לדבר על משקיעים כאלה במושגים מוחלטים. כלומר במציאות, אין כמעט משקיעים ששום אירוע חיצוני לא ישפיע על החלטות ההשקעה או האלוקציה שלהם. אפשר לדבר על ספקטרום שבצידו האחד נמצאים המשקיעים שרק אירועים קיצוניים יגרמו להם לעשות שינויים בתיק, ומצידו השני נמצאים המשקיעים שכל אירוע קטן עלול לגרור שינוי כזה. מכיוון שאני מעריך שמה שקורה כעת בשוק החוב כתוצאה מההכרזה האחרונה של הפד על השינוי הצפוי במדיניות שהייתה ממש סטטוס-קוו בשווקים בשנים האחרונות הוא בגדר שינוי חיצוני משמעותי, אני גם מעריך שזה אירוע שגורר השפעה יחסית רחבה על הספקטרום הזה.
 

קרלטון

New member
אני מדבר בעיקר על כסף מנוהל

בתוך מסגרות של אלוקציה מוגדרת. כמובן שהאלוקציה היא לא קשיחה לחלוטין וחופש פעולה מסוים קיים תמיד, אבל קרן שמחזיקה, בהגדרה, וכפי שהיא מציגה עצמה למשקיעים, אחוז אקוויטי נמוך, לא יכולה להפוך אלוקציה של 20% מניות, 80% אג"ח/פקדונות ל-80% מניות ו-20% אג"ח/פקדונות, וזה לא משנה עד כמה השוק נראה גבוה או נמוך. היא כן יכולה לעבור בקלות רבה יותר מאג"ח ארוך יותר לקצר כולל למזומן ממש בחלק של ה-80%.

יש בזה הרבה הגיון, אם אין תשואה באג"ח זה לא אומר אוטומטית שאותם משקיעים שרצו להשקיע באפיק סולידי ללא תנודתיות הפכו עורם ומוכנים פתאום לאלוקציית מניות גבוהה, עם כל מה שנגזר מזה. נכון, יכולה להיות עלייה בתיאבון הסיכון, אבל כמה משקיעים "נופלים" בשינוי הטעם הזה, שאלה לא טריוויאלית.
 
לא טענתי שכל המזומן הזה ילך לשוק המניות

ולא שכל משקיעי האגח יהפכו פתאום לאוהבי סיכון אגרסיביים. התייחסתי רק לאותו מזומן שכן מחפש כניסה לשוק המניות, בתגובה להערה של השף (והמאמר שקישרתי אליו בראש השרשור יוצא נגד התפיסה שכל הכסף הזה הולך לשוק המניות).

לגבי קרנות עם מדיניות השקעה מוגדרת, אני לא רואה איך זה משחק תפקיד כאן. הקרנות לא משנות מדיניות, אבל הן סחירות, לא? משקיעים יכולים להחליט למכור או לקנות את הקרן, כמו גם להחליף אותה בקרן אחרת.
 

קרלטון

New member
אם מראש אנו מדברים על מזומן שמחפש להיכנס...

...אז ברור שהשאלה היא רק "מתי" ולא "אם". אם לעומת זאת, מסתכלים על תופעה נצפית, של מעבר למזומן, בלי לדעת את המניעים לעתיד, אפשר להסתכל על עוד אפשרויות.

אני מסכים אתך לגמרי שבסופו של דבר מאחורי קרן עומדים משקיעים, מה מידת האקטיביות של הפנסיונר הממוצע במעבר בין קרנות שונות, תוך נסיון לתזמון שוק? אני לא חושב שגדולה.
 

קרלטון

New member
דרך אגב

גם אצלי בתיק הישראלי המצב דומה, זה תיק שאני מסתכל עליו בתור "עוגן" סולידי, עם רכיב מנייתי קטן. מעולם לא היה לי שיעור מזומן / אג"חים קצרים גבוה כל כך, והתשואות הנמוכות באג"חים לא גורמות לי לשים את הכסף הזה, או לפחות לא את רובו, במניות.

אה, ולא הצבעתי מרצ מאז 1999
 
הצבעת פעם מרץ?


אני מניח שהיית אז צעיר מלא להט ואמונה בטבע האדם. (או שפשוט רצית להרגיז את ההורים)
 

קרלטון

New member
זכור לי שפעם

אפילו עשיתי טלפונים לנסות לארגן הפגנה על רקע איזו ישיבה (של סיעת העבודה, נדמה לי, או משהו כזה) שלא הסכמתי אתה.
עוד כביסה מלוכלכת: בגיל 18 הייתי אשכרה חבר באמנסטי למשך כמה חודשים, הם נתנו לי לכתוב מכתבי מחאה לשחרור אנשים ש"נעלמו" באחת המדינות בדרום אמריקה (מאוד פרודוקטיבי).

הימים האלה עברו, כיום גם לשים פתק לבן בקלפי זו מעורבות יתר בפוליטיקה בשבילי.
 
נו, אז גם אני אחשוף שערוריות מעברי

בגיל 22, על רקע רצח רבין וכל שאר אירועי התקופה הפסיכית הזו, סוג של חזרתי בתשובה, והצבעתי מפד״ל. אני זוכר שמייד אחרי רצח רבין הסתובבתי בפקולטה למדעי הרוח עם איזה סטיקר ימני על התיק, ומאוד נהניתי מכל המבטים הזועמים.

כיום, אפילו לחשוב על לשים פתק לבן בקלפי זו מעורבות יתר בשבילי.
 

KobeRider

New member
קשור לנושא: משקיעים מעדיפים טווחים קצרים יותר

מתוך ה-WSJ
As interest rates spiked in the second quarter, many investors in exchange-traded funds changed horses: from intermediate or long-term bonds to bonds with shorter maturities.

That shift may accelerate in coming months as the Federal Reserve follows through on recent statements that indicate plans to start scaling back its massive bond purchases, which have kept fixed-income yields at depressed levels for years. When rates rise, bond prices fall, especially those with longer durations, which in turn hurts investors in funds holding such bonds.

כמובן שהכתבה מדברת על מגמה צפוייה כלשהי, ולא על משהו שבהכרח יתקיים.
http://online.wsj.com/article/SB10001424127887324188604578545531646435410.html
 
למעלה