לאן הולך לדעתכם שוק העבודה?

לאן הולך לדעתכם שוק העבודה?

ממה שאני רואה ושומעת יותר ויותר קשה למצוא עבודה
המעסיקים רוצים תארים גם כשלא נחוץ (ראיתי משרה של נהג במכונית אוטונומית ורצו תואר ראשון)
המשכורות שמציעים מאד נמוכות
רוב העבודות הם בחוזה זמני
אוטומציה מחליפה אנשים כל הזמן

ניצן? מה המצב בישראל? האם גם שם יש שינוי? עד כמה?

מה לדעתכם יקרה?
מה אפשר לעשות? פיתרונות?

CANADA101010

New member
חדשנות נולדת לעתים קרובות מתוך מצוקה

ב-1964, החברה בעלת הערך הכלכלי הרב ביותר במדינה, AT&T, הייתה שווה 267 מיליארד דולר (לפי שווי המטבע של ימינו) והעסיקה 758,611 עובדים. ענקית הטלקומוניקציה של ימינו, גוגל, שווה 370 מיליארד דולר אבל יש לה רק כ-55,000 עובדים – פחות מעשירית גודלו של כוח העבודה של AT&T, כשהייתה בשיאה.
עובדים מוחלפים בתוכנות
מנכלים מקבלים מליונים לקצץ במשכורות ובתנאים.

מתוך כ100 חברים שאני מכיר כאן כ90 עצמאים.
זה לא מתאים לכל אחד אבל מנסיוני זה נהדר.
רבים מייצרים כאן לעצמם מקום עבודה

בצעירותו, וולט דיסני פוטר מעבודתו כעיתונאי משום שסבל מ״היעדר דמיון״. הנרי פורד איבד חמש פעמים את כל רכושו לפני שהצליח בעסקיו. אברהם לינקולן נכשל שלוש פעמים בבחירות לקונגרס ולסנאט. הסופר ג׳ון גרישם קיבל תשובה שלילית מתריסר הוצאות ספרים וג׳יימס ג׳ויס נדחה עשרים ושבע פעמים. הביטלס נדחו על ידי חברת התקליטים "דקה" ואיגור סטרווינסקי נאלץ לעזוב את העיר לאחר ביצוע הבכורה של ״פולחן האביב". ביל גייטס מעולם לא סיים את לימודיו באוניברסיטת הארוורד, וסטיבן ספילברג לא הצליח לגמור תיכון.
שווה לקרוא:
https://alaxon.co.il/article/המצטיינים-בשגיאות-כתיב/

וואו 90 מתוך 100 - זה המון

נתת דוגמאות ספציפיות של הצלחה
אבל על כל ביל גייטס שלא סיים לימודים, יש מאות שסיימו ולא מצאו עבודה
או שלא סיימו ולא הצליחו.
&nbsp
AT&T הייתה מונופול, עד שהרגולטורים אילצו אותם להתפרק
מיקרוסופוט הייתה מונופול, עד שהייתה תחת חקירה, וזה איפשר לחברה כמו גוגל לעלות. אחרת מיקרוסופט הייתה קונה אותם, או מחסלת אותם.
פייסבוק, היא מונופול, היא קנתה את אינסטגרם כי חששה מתחרות, גם היא תחת חקירה.
אמזון מוכנה להפסיד מיליונים רק כדי להשתלט על השוק ולהפוך למונופול.
לחברות האלה יש כוח אדיר.
הם שולטות על מידע רב.
חייבים רגולציה כדי לאפשר לחברות אחרות לפרוץ.
זאת דעתי.

CANADA101010

New member
כמובן שזה לא מתאים לכולם אבל לפעמים המעז מנצח

כמובן שלא כולם ביל גייטס אבל הרעיון הכללי הוא לנסות שוב ושוב ושוב
אני דוגמא לסוף טוב לאחר כישלונות. לימדו אותנו יותר להתמודד עם הצלחות ופחות עם כשלונות.
רובם של העצמאים שאני מכיר כאן הם בוגרי 12 שנות לימוד והמשותף הוא מאבק בלתי נלאה לייצר מקום עבודה.
אני מאמין שבגלל ההסטוריה היהודית השתבח גן ה"עצמאות"
כמובן שזה לא מתאים לכולם אבל לפעמים המעז מנצח

עצמאי זה לא בהכרח ביזנסמן

מכירה בחור שהוא אומן. הוא יוצר דברים נפלאים
אבל הוא ממש לא ביזנס-מן הוא ממש לא יודע לתמחר כראוי את העבודה שלו.
יש לו הזמנות חצי שנה מראש, אבל הוא בקושי מצליח להחזיק את הראש מעל המים.
אני בטוחה שחלק מהלקוחות שלו, מרויחים מהיצירות שלו הרבה יותר מאשר הוא.
כי הם מוכרים את היצירות הלאה.
&nbsp

Tetrahedron

New member
שאלה סבוכה

רשמית, אחוז האבטלה בקנדה הוא הנמוך ביותר מזה ארבעים שנה.

https://calgaryherald.com/news/nati...-four-decade-low-story-in-alberta-not-as-rosy

בפועל, כפי ששמת לב יש הבדל גדול בין המשרות הסטנדרטיות של ימים עברו לאלו של היום. הרבה כלכלנים מעדיפים לא להיכנס לדקויות האלה יותר מדי, כי זה מוביל למסקנות שלא נעים להם לשמוע.

קנדה101010 הזכיר את האפשרות להקים עסק עצמאי. הייתי מכליל את זה ואומר שחשוב לנקוט יוזמה בכל מה שקשור להכנסה. יוזמה אינה בהכרח יזמות. היא יכולה להיות, למשל:
1. פיתוח עיסוק נוסף שמכניס קצת כסף מהצד.
2. רישום לתוכנית לימודים או הכשרה מקצועית שתתן לכם מקצוע נדרש (חשוב לבדוק היטב את השוק, ולבחור בקפידה).
3. לעובדים, לא להסתפק במה שיש, אלא לוודא שהערך שלכם כל הזמן במגמת עלייה (ולא רק בעיני המעסיק הנוכחי).

במילים אחרות, השאלה הנכונה היא לא לאן הולך שוק העבודה, אלא לאן אתם הולכים בשוק העבודה.

תשובות טובות. גם שלך וגם של קנדה1010

הרבה אנשים שאני מכירה, המציאו את עצמם מחדש כשהגיעו בקנדה
כי לא מצאו עבודה במקצוע.
בטוח שיצצו משרות חדשות שבכלל לא עולה על דעתינו
אבל מנקודת מבט גלובלית, נראה שצריך פחות אנשים לעשות עבודות (לראיה מה שכתב קנדה1010 למעלה)
יש פה גלגל קסמים.
כדי שתהיה צמיחה, צריך צריכה, אם לאנשים לא יהיה כסף לצרוך, לא יהיה צורך ליצר כל כך הרבה, וזה יפגע בצמיחה, אז משהו יהיה חייב להשתנות.

dannyk27

New member
היו זמנים

כמי שזוכר (אמנם לא עבד) בנשות ה 70-80, בכדי להיות מזכירה, היה מספיק לדעת קרוא וכתוב, היום ללא תואר ראשון וידע בתורת האופיס, כמעט ואין אפשרות למצוא משרה כזו (סליחה, זאת מנהלת לשכה כיום למרות שיש רק מנהל אחד)

חחחח....וכל ספר הוא מעצב שיער

מעניין שעדין לימודי תואר כל כך יקרים.
ישנם הרבה אוניברסיטאות שמאפשרות לקחת קורסים אונליין ולקבל עליהם קרדיט
אבל משום מה, זה לא תופס תאוצה.
עם הטכנולוגיה של היום, היה אמור להיות יחסית קל גמיש וזול ללמוד לתואר.
לשמוע הרצאות, להגיש עבודות, אפילו להיבחן. אולי מעבדות ועבודות שמצריכות ציוד מיוחד מחייבות להגיע למקום פיזי.

לפחות לספרים תהיה עדיין עבודה

בינתיים ספרובוט זה חזון עתידני וקשה לי לראות אנשים סומכים על רובוט שיגזור להם (רק) את השיער...

רק לגבי עניין האוטומציה

חוק אמרה (Amara's Law)טוען שאנחנו נוטים להעריך יתר על המידה את ההשפעה של טכנולוגיה בזמן הקצר, ופחות מדי בטווח הארוך. בכל הקשור לבינה מלאכותית, אנחנו נמצאים בשיא ההייפ וכרגע בשלב הערכת היתר של הטכנולוגיה. ממליץ מאד לקרוא את הבלוג של רודני ברוקס
https://rodneybrooks.com/blog/
ובמיוחד את הפוסטים האלו
https://rodneybrooks.com/my-dated-predictions/
https://rodneybrooks.com/predictions-scorecard-2019-january-01/

והרצאת TED מעניינת של אנריקו קואירה- חוקר מוערך בתחום של מערכות מידע ברפואה- על "האם בינה מלאכותית תחליף רופאים". אהבתי את ההגדרה שלו ליישומי בינה מלאכותית: "אידיוטים מבריקים"
https://www.youtube.com/watch?v=ZTp8r--YR84

מכירה את הבלוג של רודני

העניין הוא ,שאנחנו לא מספקים מהירים לשינויים הטכנולוגים שמגיעים.
גם מבחינת האימוץ באופן אישי, וגם מבחינת החוקים והרגולציות.
מכוניות היו יכולות להיות אוטונומיות כמעט לגמרי, לולא החוקים שאינם מאפשרים מכונית ללא נהג.
חלק מהפונקציות הקיימות כבר היום במכוניות אינן מופעלות, כי אין רגולציה מתאימה.
מצחיק, שאישה בחברת הביטוח אמרה לי, "אין מה לדאוג לגבי מכונית אוטונומית, הנה הייתה להם תאונה ואנשים נהרגו"
לא עניתי, אנשים נוטים להתעלם, להדחיק.
&nbsp
בהרצאה של החוקר, דווקא אהבתי את ההבנה שלו, שהידע והמיומנות של רופאים תשתנה בעקבות כניסת הבינה המלאכותית.
ופה נעוץ השינוי
&nbsp

אכן, זו נקודת המפתח

המציאות שבה עובדים באותו מקום, ולפעמים באותו תפקיד, מגיל 18 ועד הפנסיה כבר כמעט לא קיימת. תפקידים ומיומנויות נדרשות משתנים כל הזמן. ואולי הדבר הכי חשוב ללמוד (וללמד) זו היכולת לשנות וללמוד כל הזמן. אנחנו כל הזמן מתלבטים בשאלה איך אנחנו יכולים לעזור לסטודנטים לפתח את היכולות האלה.

4% אבטלה, הרבה משרות פנויות, שכר נמוך

כבר שנים שחסרים נהגי אוטובוסים הכשרה ע"ח המעביד ומעל 40 ש"ח לשעה לעבודה שלא דורשת השכלה.

למעלה