לאן הולכות הקרפדות?

Liron Samuels

New member
לאן הולכות הקרפדות?

אני יודע שקרפדות יכולות לשרוד במקום יבש אם יש להן מקור מים לשתייה, אבל צפרדעים צריכות מקור מים יותר רציני וגדול שאין תמיד איפה שהן חיות בתקופת הגשמים. השאלה היא, לאן נעלמים כל הצפרדעים והקרפדות והאילניות אחרי כל הגשמים?

naja

New member
דו חיים.

קרפדות ואילניות לא זקוקות למקורות מים בבגרותם אלא כדי להתרבות. לכן ברגע שהראשנים עוברים גילגול הם יוצאים מהמים בצורת בוגר מיניאטורית ומתרחקים ממקווה המים שברוב המקרים הוא זמני(שלולית חורף) ומתיבש באביב\תחילת הקיץ. האילניות נמשכות לשיחים סבוכים שם הן נצמדות לעלים ירוקים ששומרים עליהן מפני השמש ונותנים להן לחות. הקרפדות בד"כ מתחפרות מתחת אבנים\סלעים\שורשים\בתים, במקומות ששומרים על הלחות. הקרפדות והאילניות ממשיכות בפעילות לילית במשך כל השנה וחוזרות למקווי המים ממש בשבועות הקרובים כדי להתרבות. אצל צפרדעי הנחלים הסיפור טיפה שונה מאחר והן נמצאות מרבית הזמן במים או בקרבתם ולכן הן פחות נפוצות במיקווי מים זמניים ויותר במקווי מים קבועים ולכן הן פחות חשופות לבעיות של איבוד מים.

Liron Samuels

New member
תודה רבה!

שאלתי כבר כמה אנשים את השאלה הזאת ועד עכשיו לא קיבלתי תשובה מספקת...

gaichuk

New member
רוב האנשים שתשאל

אינם יודעים מה ההבדל בין צפרדע לקרפדה. (וגם לא את ההבדל בין חולד לחפרפרת , אליגטור לקרוקודיל או את ההבדל בין נוטריה ללוטרה....)

צבים וצפרדעים

אני גרה בחו"ל אחלה פורום, רציתי לשאול לאן הולכות הצפרדעים\קרפדות שהאגם שלנו בפארק קופא לחודש בחורף? חוץ מזה נכנסתי כי חבר טוב שלי קנה צבים קטנטנים (רציתי להרוג אותו...) כי אני יודעת שבארץ כבר לא מוכרים מהחשש לסלמונלה האם זה נכון? ואיך מטפלים בהם? הוא לא כ"כ יודע ואני רוצה שלפחות יהו להם חיים מאושרים... תודה

למעלה