לאן הולכת צפון קוריאה?

ThisIsRoi

New member
תקראו שם תגובה אחת שאני מסכים

איתה ב-100%: ומי שותקת בהכנעה מול האיום החדש? אירופה הכלבלבה כהרגלה האירופים תמיד היו אלה שהפעילו הכי הרבה אלימות, קולוניאליזם ושואה, ומצד שני לא גילו מעורבות בהגנה על המערכת העולמית. יש להם מדיניות מתבדלת. מי שהציל את אירופה מהנאצים היו ארה"ב, בריטניה ורוסיה. אחרת הן היו כבושות היום. מצחיק שאיראן וצפון קוריאה לא מזיזות להן ורק ארה"ב צריכה להתעמת עם כולם כאילו רק היא מאויימת. אירופה זו חרא של יבשת. היא עוד תחטוף טילים גרעיניים. או מהאיראנים, או מאיתנו אם קיומנו יאויים. תתחילו לעזור לארה"ב באינטרסים על הגנת העולם. חוץ מכלכלה ויורו האיחוד שלכם הוא פיקציה גמורה כרעיון הגנתי.

ne ro

New member
לא יודע..

אולי כי אין לי ידע גדול כל כך במדעי המדינה.. מזה בכלל המערכת העולמית??

הם שם כדי להגיד לא לדבר הראשון

שארצות הברית תעשה, להגיד מה כן...זה כבר יותר מסובך...איזה פחד רק לא לתבעסק עם הגמד הפסיכופט עם התסרוקת המוזרה...

ne ro

New member
ואגב.

שמתי לב שהתגובות בעיתון הזה וגם בעיתונים אחרים הם בדרך כלל ברמה מאוד נמוכה ..

a e q u i t a s

New member
זה התפתחות מדאיגה מאוד

צפון קוריאה שיגרה אתמול טיל נוסף, כך מניין הטילים שנשלחו עלה ל-7. צפון קוריאה היא מעצמה גרעינית שדיי באופן שיטתי זולגת מידע טכנולוגי בנושאי בליסטיקה וגרעין למדינות "ציר הרשע"... זה התפתחות מדאיגה מאוד, שכן בפעם הקודמת הטיל התעופף מעל לאי המרכזי של יפן, שני דברים חשובים: 1. בניגוד להצהרת ארה"ב, הם לא יירטו את הטיל. בגלל תקלה מבצעית או פשוט סתם הצהרה שזרקו לאויר, בכל מקרה זה פגע באמינות אמריקאית. 2. הטיל תלת-שלבי- ביניבשתי נכשל, הוא נפל אחרי 40 שניות בלבד, כך שזה גם כישלון מבצעי בנוסף להתגרות הצפון קוריאנית בארה"ב, יפן ודרום קוריאה וסין.

אבי53

New member
צפון קוריאה לא מתגרה בסין.

צפון קוריאה לא מעזה להתגרות בסין, ביודעה כי סין נמצאת מעבר לגבול וגם כי לסין השקפת עולם עולם שונה לטיפול במשברים מאשר המערב. הייתי מרחיק ואומר כי צפון קוריאה ממלאת תפקיד נכבד במדיניות סין כלפי המערב (קוריאה, יפן וארה"ב).

ne ro

New member
ועכשיו

כולנו יודעים שהמלחמה הקרה לא הסתיימה. ושהיא נמשכת. רוסיה-קובה-סין-אירן-צפון קוריאה-בוליביה-ברזיל- מול המערב.

a e q u i t a s

New member
המלחמה הקרה בהחלט נמשכת...

זה מתקשר למאמר המצוין של iamyoda, לגבי המלחמה הקרה השנייה, להלן קישור

matan115

New member
מאיפה ברזיל נכנסה לציר הזה?

כלכלת ברזיל מסתמכת כמעט במלואה על תיירות וקשרי מסחר עם המערב שלא לדבר על צבא ברזיל שד"א חלק ניכר ממנו מיוצר בישראל וארה"ב. לברזיל אין שום אינטרס להיות חלק מהציר הזה.

ne ro

New member
ב-2003 עלתה בברזיל

ממשלה מאוד שמאלנית וסוציאליסטית ופרו ערבית, ברסיל התנגדה בתקיפות למלחמה האחרונה בעיראק..

matan115

New member
אני לא מבין

איך פרו וברזיל נכנסו לשם? אולי הממשל שם נוטה לצד מסוים אבל לשתי המדינות קשרים טובים עם המערב, במקרה של בוליביה אני חצי מסכים איתך כי הממשל שם מנסה להילחם בברוני הסמים אבל אלו כבר השתלטו על המדינה ולכן בוליביה יכולה להשתייך לציר. אם כבר הייתי מדרום אמריקה מוסיף את בוליביה ואת ונצואלה, רואים שצ'אבז הזה מטורף.

ne ro

New member
נכון.. ברזיל לא משתייכת לציר הזה..

אבל יש לה יחסים פוליטיים יותר טובים עם צרפת מאשר עם בוש..

a e q u i t a s

New member
ברזיל היא מעצמה מתהווה

ברזיל היא מעצמה מתהווה, יחסיה עם ארה"ב הם טובים אך גם המדינות הלטיניות האנטי-אמריקאיות. באופן כללי היחסים ביניהם הם תקינים, אין סיפור אהבה ביניהם אבל גם לא יחסי עוינות.

CajU9

New member
בעשורים האחרונים ישנה מגמה

מדאיגה בדרום אמריקה! נראה אפילו כי הקומוניזם שולט ברוב היבשת, אם כי לא בצורה הנגלית לעין. אני חושב שיש לברזיל מקום בציר הזה, אם כי לא בצורה בוטה, עדיין.

a e q u i t a s

New member
../images/Emo6.gif

ברזיל כמו שרשמתי בהודעה קודמת היא מעצמה אזורית בהתהוות, היא בין הכלכלות המובילות ביבשת ולכן חשוב לה להיות במעמד עצמאי ולא תלויה באיזשהו מעצמה זרה כמו ארה"ב... היחסים הם טובים, לא רומן אבל גם לא יחסי איבה, אגב ארה"ב נשמה לרווחה שראתה שקלדרון יהיה נשיאה החדש של מכסיקו, הוא פרו-אמריקאי והוא בעצם חוצץ בין המדינות ה"אדומות" לארה"ב... כך שנבלמה המהפכה באמריקה המרכזית.

למעלה