לאן הולכת שלומית ?

לאן הולכת שלומית ?

ראיינתי הבוקר את שלומית, מנהלת רב תחומית בת 33 שגדלה, למדה וצמחה בהייטק. התפקיד המדובר - מנהלת תפעול לעמותה חברתית שעוסקת בתחום שמאד דיבר אל ליבה. כשהתחילה שלומית להסביר מה היא מביאה לתפקיד שמעתי אדם נחוש, המכיר ביכולותיו ומתכוון להמשיך להצליח. משהו בקול הרך, במושגי העשייה והתפעול, בנינוחות של קצב הדיבור, בעיניים של "אמא". . . הרגשתי שהיא יודעת על מה שהיא מדברת, אלו לא היו סתם הכרזות. כאמא לשתי בנות צעירות, אחת שעולה לכיתה א', שנייה בת 3 ותינוק בן 4 חודשים היא הצליחה לארגן בית מתפקד כך שתאפשר לעצמה קריירה מלאה. יש איתם את אותה אופר כבר כמעט 6 שנים, "אבל, מרגע שאני נכנסת הביתה אני כל כולי אמא", היא משלימה. גם בעלה מנהל בהייטק ולהם סידור ברור, פעמים בשבוע כל אחד משניהם יכול להישאר מאוחר בעבודה. היא סיפרה כיצד התגברה על מגבלה בריאותית שהתגלתה בגיל צעיר, היה לי ברור שיש בה כוחות פנימיים לצלוח כל מכשול שיעמוד בפניה, ולצאת חזקה יותר. אז לאן את רוצה להגיע בעוד 5 שנים ? עלתה בתוכי שאלה. אם לא תחשוב היום במושגים של צמיחה אישית ובדיקה לאן באמת היא רוצה להגיע, היא עלולה למצוא את עצמה באמצע שנות הארבעים מתמודדת עם שאלות לא קלות, חשבתי לעצמי. כמו רבים שאחרי שרצים שועטים להוכיח לעולם ולעצמם מיהם ומה יכולותיהם, מגיעים ל"אמצע החיים", ורק אז עוצרים לשאול את עצמם – מה אני באמת רוצה לעשות ? ואין להם תשובה. הרגשתי שבזכות גישתה ואמונתה ב"כוח הרוח" לצד יכולת למידה מוכחת, היא יכולה לפנות לטווח מאד רחב של תחומים ועיסוקים, לא רק לתפקידי ניהול, היא יכולה לעשות ולהועיל בהרבה תחומים, יותר ממה שהיא מעלה על דעתה. לרגע חשבתי לקחת את השיחה למקום אחר, אבל לא ! זה לא התאים. לא בקשתי לשכנע אותה "לבלוע את כל העולם", ממש לא. חשתי שהיא טרם בדקה את עצמה באופן עמוק ולא העיזה עדיין לחשוב להיכן באמת היא יכולה לקחת את הפוטנציאל שלה. אפשר לומר שהיא עדיין לא החליטה לקחת את עצמה "ברצינות", לא עושה כבוד לעצמה, עדיין לא מכירה בזכות שלה לפרגן ולצמוח. מה צריך לקרות כדי שתוכל לפרק את התקרה הכל כך נמוכה שהתקינה בלי משים מעל ראשה ? אמנם היא הכריזה שהיא "רוצה להיות בצומת קבלת החלטות בארגון" אך אני מצאתי שם מנטרה מוכרת, לא משהו מהבטן, לא חזון אישי. לא היה לי המנדט לקחת את השיחה לתכנון אסטרטגי של קריירה, אבל זה מה שרציתי להציע, רציתי לעורר בה שאלות, לחולל שיחה חדשה בינה לבין עצמה "מה יכול להיות הביטוי הגבוה ביותר של היכולות והכוחות האישיים הייחודיים לה ?" רציתי להראות לה שאת כל מה שהיא יודעת על חשיבה אסטרטגית ועל כלי ניהול היא יכולה ואולי גם נדרשת ליישם על עצמה ועכשיו ! אם יש בה חששות ופחדים שחוסמים אותה היא חייבת ללמוד את דרכי ההתמודדות איתם. אם יש בה ספקות מהן באמת היכולות וכישורים העמוקים שלה, והיא עדיין רואה את עצמה דרך כותרות מקובלות המתנסחות בקורות חיים, רציתי להעיר אותה ולומר לה קחי פסק זמן, עשי כך שתגלי את שביל הייחודי לך. אולי נכון לך להכיר ולהתנסות בתחומים פחות מקובלים, לא רק עבודה ניהולית, אולי תגלה כוחות, משיכה ל . . אני מאמין שעמוק בתוכה היא יודעת את כוחותיה הייחודיים אבל אולי היא עדיין לא בשלה להכיר בהם ? אולי אף אחד עדיין לא הזמין אותה לחשוב על עצמה במושגים של תהליך אסטרטגי ? עכשיו, אחרי ששמתי את מחשבותיי ברור עלתה וצצה לה שאלה – האם אפשר בכלל לזרז לאדם אחר תהליך של בשלות. האם נכון לי בכלל לחשוב במושגים של "להעיר" מישהו אחר ? כנראה שלא, אני רק יכול להיות שם עבור מי ששואל את עצמו להיכן אני הולך או כל שאלה אחרת של צמיחה, אבל אולי שלומית ( שם בדוי, כמובן ) תקשיב לקריאה המאד כללית ותמצא בה עזרה . . . אני מקווה. תודה על הקשבה בלב פתוח, אמיר דרור

shandy

New member
נגעת בכמה נקודות מהותיות בחיים

האם אנחנו יוזמים תהליכים בחיים שלנו או שהתהליכים מתרחשים בתוכינו, ובשלב מסוים הם מגיעים לתודעה שלנו ואז אנחנו זורמים או מתנגדים להם אני מתחבטת בשאלה זו מזה זמן, כי למדתי שאין קשר בין מה שאני רוצה ומתכננת ובין מה שקורה....איך אומרים לחיים דינמיקה משלהם נקודה נוספת שעולה היא מה חשוב, המטרה או התהליך, מהו המוקד

boon2

New member
אין לי ספק ששמעת על סקוט אדמס

אני סמוך ובטוח שדילברט היה עושה מהסיפור שלך מטעמים (אם הוא כבר לא עשה את זה מזמן).

missB

New member
מתוך הסיפור שלך לא הבנתי למה

נראה לך שאותה שלומית אינה בשלה או אינה מודעת ליכולתה?!? זה שלדעתך היא יכולה לעשות עוד תפקידים רבים אחרים שאינם דווקא בתחומי ניהול, זה טוב ויפה אבל לא רלבנטי. יש עוד הרבה מקצועות שאני יכולתי לעסוק בהם ואף להיות טובה בהם, אבל בחרתי בכיוון מסויים. ואני גם לא כך כך אוהבת את השאלה של איפה את רואה את עצמך בעוד חמש שנים. יש כיוון כללי של התקדמות והתפתחות אבל למה אני צריכה לדעת בדיוק מה ואיפה אהיה בעוד חמש שנים? ואם אשנה את דעתי בדרך מה זה אומר עליי? אני מאמינה שקצת גמישות היא דבר חיובי. אם אתה רואה בה תכונות מופלאות כמו שציינת בתחילה ויכולת מוכחת להתאים את עצמה ולהתמודד עם כל מצב שנקלע לדרכה, בעיני זה המתכון להצלחה ולא איזה הגדרה ברורה של נקודת יעד בעתיד.

כיוון - לא מטרה

שמחתי שקראת בתשומת לב והבחנת בשאלה החשובה. ואני שמח להזדמנות לפתוח את השיחה. שלומית רואה את עולם האפשרויות שלה בסביבה הארגונית הקונוונציונלית, בתפקידי ניהול שלאט או מהר יביאו אותה לעוד. עוד עוצמה, עוד אחריות, עוד כסף. טיפוס במעלה ההיררכייה. הבחירה הזאת, הרגשתי, לא לוקחת בחשבון את הייחודיות שלה. היא הצליחה להתגבר על קשיי בריאות בגיל צעיר בזכות הרוח, היא מצליחה לנהל איזון בין בית לקריירה בגלל כוחות מיוחדים. אני חשתי שאם היא היתה חושבת במושגים חדשים, בודקת לעומק מהם הכוחות והיכולות שלה ולאיזה תרומות הם יכולים להפוך למעגלים רחבים של אנשים, היא היתה מגיעה לתחומי עשייה שאינם בהכרח המסלול הניהולי הרגיל. אם היא היתה מקדישה לטיפוח היכולות הייחודיות שלה, לא רק כלי ניהול, היא היתה מפתחת את האינטואיציה, את אפשרות להביא לידי ביטוי את הקול האוטנטי שלה ולא בהכרח את הקול מתוך המנדט הניהולי. לגבי מטרה לעומת כיוון - בואו לא נשלה את עצמנו - למרות שאנו הרבה פעמים מרגישים שיש לנו שליטה ויכולת לנווט, פעמים רבות הפידבק מהמציאות הוא שמכוון אותנו, הוא שמגלה לנו להיכן נכון לנו. לזהות כיוון כללי וללכת מתוך הקשבה ללב - לא להינעל אל מטרה, לזה התכוונתי. תודה על ההזדמנות להסביר את עצמי, אמיר דרור

missB

New member
בלי להעליב חלילה

אבל למה אתה חושב שאתה מבין טוב יותר מה עדיף לשלומית? אם היא חשה שהתקדמות קונבנציונלית משרתת את הצרכים והמטרות שלה למה אתה חושב שהבחירה שלה לר ראויה? כל אחד מאתנו עושה בחירות בחייו ומן הסתם בחירה בכיוון מסויים מצריכה ויתור על דבר אחר. אז יכול להיות שהיא יכולה להצליח גם בכיוונים אחרים אבל זכותה לבחור בדרך הזו גם אם לך נראה שהיא לא אופטימלית. גם אני מכירה אנשים שאני סבורה שהמסלול שהם מצויים בו היום אינו האופטימלי עבורם. שהם יכולים להצליח יותר בכיוון אחר וכו'. אבל צריך לכבד את רצונם ובחירתם של אנשים. אז כל עוד שלומית מאושרת בבחירתה, אני לא חושבת שאתה צריך להביט עליה במונחים של 'מסכנה שאינה יודעת להפיק מעצמה יותר'.

תודה נוספת

זאת בדיוק היתה הפואנטה של מה שכתבתי. כתבתי את החוויה שלי, כאשר הבחנתי בין התחושות והמחשבות שעלו בתוכי לבין מה שאמרתי לה. ממש לא הרגשתי כלפיה כמסכנה שלא מממשת את עצמה, באופן מעשי המלצתי על המשך תהליך ההיכרות ומנכ"ל הארגון נפגש והתרשם גם הוא ממנה. כתבתי כדי להשמיע בקול רם את השיחה שהתנהלה ביני לעצמי. מאד מכבד את הבחירות והקצב שלה, יחד עם זאת מצאתי לנכון שדווקא בפורום הזה אני יכול להביא את החומר הזה. וגם הפעם אני מרגיש שזיהית במדוייק התלבטות ונושא עדין וחשוב. אז תודה נוספת על האפשרות להסביר את עצמי, יום טוב, אמיר דרור

missB

New member
אין בעד מה

אני חושבת שכולנו נתקלים באנשים שאנחנו סבורים שהם יכולים לעשות דברים אחרת ממה שהם בפועל עושים. כמובן שזכותנו לחשוב כך. לפעמים אנחנו צודקים כי כצופים מבחוץ אנחנו רואים דברים שמי שנמצא באמצע לא מצליח לראות. ולפעמים אנחנו טועים כי אנחנו לא מעורים בכל השיקולים והסיבות לבחירות שאנשים עושים.

למעלה