לאן יותר כדאי ללכת - לשילה או לאונזה?

hibonit

New member
לאן יותר כדאי ללכת - לשילה או לאונזה?

בשילה היינו בעבר ונהנינו (אך נשמח לשבת הפעם על הבר), באונזה טרם היינו אך הדיווחים לגבי אווירת בר + אוכל יצירתי ומוצלח (הקריטריונים המשמעותיים עבורנו) נשמעים טוב..
מה דעתכם?
 

erezavn

New member
שילה עדיפה מאונזה

אונזה זה בר אוכל נחמד מאד, עם מסעדה אחות גדולה מוצלחת במיוחד (קיטשן מרקט המעולה).
שילה בעיניי היא אחת המסעדות הכי טובות כאן, עם אחלה אווירה ואוכל מעולה. אגב - קפה אירופה ברוטשילד הוא היום תחת שרביטו של שרון כהן משילה וזה גם מקום מעולה, עם אווירה יותר קלילה של בר ואוכל בסגנון טאפאס. ממליץ מאד גם עליו.
 

hibonit

New member
תודה רבה!

גם אני חשבתי כך, אבל זה עזר לי להיות בטוחה :)
 

hibonit

New member
חוזרת לעדכן

אמנם עבר קצת זמן, אבל חיפוש העלה שנוספו עוד כמה תגובות לשאלתי שלא הספקתי לראות (ותודה רבה על כך לכותבים). החוויה שלנו משילה היתה מעורבת - מצד אחד אוכל טעים ומעניין, ומצד שני תחושה של "עומס" - צפיפות, המוני מלצרים שמגישים מנות מכאן ומכאן במרחב קטן מדי (ישבנו על הבר הקר), וכן מחירים מאד גבוהים.
כחובבת ז'אנר המסעדות-ברים החלטתי בכל זאת לא לוותר ולנסות את אונזה בעוד מספר ימים. מקווה שהחוויה תהיה יותר טובה מזו שתוארה כאן..
 

החתולית

New member
עניין של טעם לדעתי

נהנתי מאד בשתיהן.
&nbsp
באונזה ישבתי על הבר עם שני חברים, קיבלנו שירות מצויין ואוכל טוב. בשילה אני תמיד נהנית יותר מהמנות הראשונות, במיוחד הנאות. המנות העיקריות פחות טובות לטעמי.
 
להתרחק מאונזה - פעם אחת הספיקה

לא יצא לי לכתוב ביקורת על ביקורי שם לפני כשבוע-שבועיים, אבל איזו אכזבה מרה. מעבר לכך שהאוכל לא היה משהו מיוחד לספר עליו, השירות היה ממש מתחת לכל ביקורת. מזמן לא נתקלתי בשירות כל כך רע: המלצר היה כביכול מאוד חברי וקליל, והבטיח צ'ייסר לאחת הבנות ושכח להביא, שוב ושוב, היא מפעם לפעם הזכירה לו ברמיזה בבדיחות, והוא שוב שכח. מילא, זה הרי ממילא אקסטרה. אבל שכחו להביא את מנת הביצה המפורסמת עם כל המנות, ולמעשה גם כשהזכרנו להם היא לא הגיעה, וגם לא בתזכורת השנייה. קיבלנו אותה אחרי שכבר פונה כל האוכל מהשולחן כי סיימנו אותו, וכבר הצטערנו שלא ביטלנו את המנה (שגם היא לא עמדה בציפיות ולמעשה אכלנו רק שליש ממנה, ואנחנו בדרך כלל מנקות את הצלחות). גם מנה שקיבלנו הוגשה בצורה מוזרה - הצילחות פשוט שם את הכל על חצי צלחת בערימה, כאילו תיכף הטבח שם את החלק השני של המנה על הצד השני. זה ממש נראה כאילו חצי חסר. הסתכלנו בתפריט, ואכן העגבניות שרי שהיו במנה נפקדו. המלצר אמר ש"זה ככה, זה הצילחות האמנותי", אבל הוא תיכף מביא את עגבניות השרי כי הן באמת אמורות להיות חלק בלתי נפרד מהמנה. הן הגיעו... בערך חמש דקות לפני הביצה (כלומר, אחרי שהכל פונה והזכרנו להם פעמיים). לבסוף הגיע אשכרה עיגול מיניאטורי ובו 2.5 עגבניות שרי, ועוד 2 וחצי קטנות במיוחד... זה נראה כל כך מגוחך.
גם בחשבון הוסיפו לנו מנות שלא הזמנו, ושוב נאלצנו להעיר. אגב, לא היה מדובר במלצר יחד, כי יחד עמו עבד עוד אחד, שנראה כאחראי משמרת או מישהו אחר מעליו, וגם אצלו ניכרו אותן בעיות.
גם מנה שהגיע בזמן - פיצה, הגיעה כשבחצי ממנה השוליים שרופים. ועוד פאקים קטנים היו באוכל מהזן שלא הייתי מקשרת לתדמית שיש לי עם קיטשן מרקט. מה אגיד, רציתי מזמן ללכת לאחות הגדולה, הקיטשן מרקט, וממש עבר לי...

זה היה מתיש. וחבל, במקום אווירה נעימה (כשמתעלמים מהשירות), אוויר נעים בחוץ והיתה מוזיקה חיה כיפית מאיזה אירוע בשוק, וגם החברה היתה מצוינת. אבל זה היה מייגע וממש מעצבן. שתיים מהבנות עברו שם בעבר רק לקינוח והיו מלאות התפעלות מהמנות והמקום, ושתיהן התבאסו להפליא על ההמלצה. למעשה, כולנו חיכינו לקינוח, אבל אחרי כל הסאגה הזו פשוט קמנו והלכנו לאכול אותו במקום אחר. נמאס.

אני לא מחובבי כתיבת ביקורות שליליות, לא על אוכל או על כל דבר אחר, אבל זו באמת היתה חוויית שירות יוצאת דופן לרעה, אז מתעורר בי הצורך להזהיר - גם אם המקרה שלנו היה נפילה חד פעמית (אם כי קשה לי להאמין - גם המטבח, גם המלצר וגם האחראי עליו - מה הסיכוי שהכל משתבש בערב אחד?).
 
כמובן

אני לא אוהבת את האופנה הזו, זה באמת נראה כמו הבלטה של קוטן המנה וה-VFM הנמוך. במקרה הזה, בכל אופן, האוכל לא נפרש בצורה אמנותית כלשהי (כמו בדוגמא שהראית), אלא נראה כאילו הוא נדחף לחצי צלחת כדי לשים משהו בצד השני. לא היה איזשהו סידור, אלא פשוט גוש אוכל בצד אחד בלבד כאילו תיכף ממלאים את הצד השני. זה נראה מוזר ו"לא גמור".
 
אני דווקא מחבבת את הצלחות הזה

ואף משתמשת בעקרונות שלו לפעמים בהגשה של מנות
&nbsp
&nbsp
 
למעלה