לאן לנסוע ?

tuku3

New member
לאן לנסוע ?

אנחנו מעוניינים לטוס בפסח הקרוב (תחילת אפריל) לטיול בארגנטינה, פרו, קניה, או למעשה כל מקום בסגנון. ייתכן שבתאריך זה אהיה בהריון מתחיל או שבמהלך הטיול ולכן לא הייתי רוצה לקבל חיסונים. חיסונים שכבר יש לי (אני בת 29): חיסונים מהצבא טטנוס (2003) קדחת צהובה ב- 2006 קיבלתי hepatryx (צהבת A וטיפוס) זריקה אחת אני חושבת ב- 2006 B-engehix (צהבת B) כנ"ל ב-2000 הייתי במרכז אמריקה וקיבלתי את החיסונים הדרושים לשם (אבל גם כן לא השלמתי זריקות אני חושבת) לאן אני יכולה לטוס בלי להוסיף חיסונים ? תודה!

חיסונים לפני הריון

אני חושבת שממש כדאי לך להגיע ליעוץ מסודר. כעיקרון כדאי להשלים את החיסון הנוסף נגד צהבת A ונגד B לפני הכניסה להריון ללא קשר ליעד הנסיעה (זה טוב לחיים) ויש מגוון יעדים שתוכלי לטוס אליהם אבל בתחילת הריון יש שאלות נוספות וכדאי להתייעץ בצורה מסודרת

tuku3

New member
איפה אפשר להתייעץ ?

(אני שייכת למכבי) וגם - כמה זמן ייקח להשלים את החיסונים וכמה זמן אח"כ יש לחכות עם הריון ?

חיסונים והריון

שלום רב ! לרוב לוקח כחודש להשלים את החיסונים. אם את צריכה לעשות חיסונים שהם נגיפים חיים-מוחלשים (כגון קדחת צהובה ו-/או חצבת-חזרת-אדמת (MMR)) , אז מומלץ להמתין 3 חודשים לאחר החיסון לפני הריון. לגבי כל שאר החיסונים אין למעשה שום תקופת המתנה. מבוטחי מכבי מקבלים החזרים לאחר ביקור ויעוץ במרפאת המטיילים שלנו (ראי כתובת וטלפון למטה). בהצלחה ! דר' יבגני קצמן, מומחה למחלות זיהומיות היחידה למחלות זיהומיות שירות רפואי לנוסע (שר"ל) מרכז רפואי תל-אביב, ביה"ח איכילוב רח' דפנה 6, ת"א טלפון: 03-6973498 שלוחה 0

למעלה