לאן נעלמה ההתחלה
אומרים שתינוקות נולדים עם הידע לשחות, טוב לא ממש לשחות אבל אם זורקים אותם למים, איזשהו אינסטיקט מתעורר והם יודעים איך לנוע במים ולא לטבוע, לא ניסיתי את זה אבל זה עורר אצלי מחשבה... (חזיון נדיר במחוזותינו
)הרי מילדות אנחנו מתנסים כל הזמן בהתחלות חדשות, בואו נדלג רגע על הדברים הנלמדים, הליכה, דיבור, אכילה וכו', כל שנת לימודים היא התחלה חדשה, הילד נפרד מהמורה ופוגש חדשה, הרכב הכיתה משתנה, ואז הוא עובר לחטיבה ושוב התחלה חדשה ואז לתיכון, שלא לדבר על מעבר דירה מעיר לעיר, ואנחנו רואים אותם את הילדים שלנו, מסתגלים, מתארגנים על עצמם וממשיכים הלאה. כולנו זוכרים את האהבה הראשונה, אבל בגיל הנעורים כל כך הרבה אהבות היו לנו, ושוב ההסתגלות הזו ה"ממשיכים הלאה" והלב שחשבנו שנבר פוגש פתאום את הילדה מהכיתה המקבילה ושוכח לגמרי את ההיא – איך קראו לה? -. ושוב התחלה חדשה בצבא, שכמו כל דבר בגיל 18 מתקבל בטבעיות , עם כל הקושי והלחץ. ואז משתחררים ופתאום לאט לאט יכולת ההסתגלות שלנו לחדש, להתחלה חדשה הולכת ונמוגה. אז כן חלקנו הולכים לאוניברסיטה, חלקנו מסתובבים חסרי מעש כמה שנים, אחרים "עושים עסקים" אבל בסופה של דרך כולנו נכנסים לשיגרה של עבודה-בית-משפחה. מתי במהלך הדרך איבדנו את היכולת להתחיל מחדש ללא חשש, אנחנו תקועים במערכת יחסים לא מספקת, בעבודה לא מתגמלת, בסביבה לא אוהדת, ואנחנו חוששים מלעשות את הצעד המתבקש ופשוט לנתק ולהתחיל שוב. וכשמגיעים מים עד נפש ואנחנו מחליטים לעשות את זה, לשנות כיוון, להחליף מקום, אנחנו מתרסקים לרסיסים, מדרדרים לתהומות שלא ידענו שקיימים אצלנו. אני מסתכל היום על הקטנים שלי, ילדים שמתחילים את צעדיהם הראשונים בחיים ואני מנסה ללמוד מהם, להבין איפה ומתי השתלטו עלי כל הפחדים האלה של "להתחיל מחדש", מנסה לבחון מחדש את כל מערכת האמונות, הערכים, הכללים שמשתקים את היכולת הזו שלנו לקחת את העבר ולהניח אותו בעבר. ואולי לזה התכוון הפתגם – "מפי עוללים ינקתי עוז"
אומרים שתינוקות נולדים עם הידע לשחות, טוב לא ממש לשחות אבל אם זורקים אותם למים, איזשהו אינסטיקט מתעורר והם יודעים איך לנוע במים ולא לטבוע, לא ניסיתי את זה אבל זה עורר אצלי מחשבה... (חזיון נדיר במחוזותינו