לאן נעלמו כל הויכוחים ???

yair abitan

New member
לאן נעלמו כל הויכוחים ???

איפה אתם ? פעם היה על מה להתווכח (לא שקשה להתווכח עם פצפיסטים אבל...) חסר לי קצת השטויות שהייתם אומרים פה... אשמח עם תשתפו אותי בכל הדעות הלא שפויות , תודה .

יש לי:

יש לי ידיד שאין לו כוונה בכלל לשרת בצבא ההגנה לישראל מסיבות אישיות שלו, שאני אישית חושב שהוא שינן מפיו של המדריך שלו בנוער מרצ! בקיצור, הוא גם לא רוצה לשרת בשירות לאומי והוא מעדיף לשבת בכלא!! מה דעתכם??

yair abitan

New member
לפי דעתי הוא יכול לתרום רבות לרשות

הפלשתינאית , שם הוא יסתדר איתם. הם אוהבים אותו והוא אותם. סוציומט , כמו הרבה חברים שלו....

Alexco

New member
היית פעם בפעולה של נוער מרצ?

המדריכים בכלל לא נוקטים עמדה, על מה אתה מדבר?!

אimר

New member
מרציונים

ממתי מרצ תומכים בסרבנות? חוצמזה מה הקשר לשירות לאומי? אין שירות לאומי חובה. חוצמזה יופי שלא יתגייס, מצויין, ייפי. זה כבר נחשב ויכוח?

סתם רציתי לשמוע מה אתם חושבים על זה

האם כשאתם לא מתגייסים לצבא אתם בכלל גם לא רוצים לשרת את המדינה בצורה אחרת? אין בכם שום אהבה לארץ הזאת, לא הייתם רוצים לעשות אותה יותר טובה?? האם הסרבנות היא הדרך היחידה בה אתם רואים תרומה לחברה הישראלית??

אני שמאלני

אבל ציוני. לפני כמה שנים נסעתי לפולין וביקרתי במחנות... איזה משהו נכנס בי, איזה רגש ציונות עז ביותר והראה לי שאני וכל אחר חיי לשרת בצה"ל!! לכן אני מתנגד בתוקף לסרבנות, אבל אם כבר שיעשה שירות לאומי דחיל רבאק!!

מה לשמיטה והר סיני?

אני רוצה להזכיר לך שהנאצים הובסו כבר ב45, וכשאתה מתגייס אתה לא נלחם בהם. הקשר הוא מאוד מפוקפק, אוי לנו למה שזיכרון השואה עשה לנו ולתחושת הקורבן שלנו. השואה בוצעה על ידי בני אדם והקורבנות בה היו בני האדם, מכיוון שאנו בני אדם יש בנו גם את הקורבן וגם את הרוצח. בואו נזכור את השואה כמו בני אדם.

אimר

New member
תיאורית הקשר

הקשר הוא שהמסעות לפולין הם בכלל לא על השואה, הם נועדו רק בשביל ללמד את הלקח שיהודים חייבים מדינה ועכשיו שיש להם מדינה, ישראל, הם יכולים וצריכים לעשות כל דבר כדי לשמור עליה, כולל לרצוח לגרש לאנוס לשדוד לשלול זכויות ולהתעלל באופן כללי. זה הקשר.

אתה טועה לגמרי...../images/Emo4.gif../images/Emo26.gif

אני יכול להגיד לך מנסיון, שהמסקנות שרוב התלמידים מסיקים ממסע לפולין קשור קשר הדוק לעמדתם הפוליטית-מדינית לפני הנסיעה. אצל תלמידים עם זיקה "לאומית" זה חיזק באמת את הדעות הלאומיות - שהיהודים הם עם נרדף ושמלחמה למען המדינה נובעת מרדיפת היהודים ולא משרירות-לב. לעומת-זאת, תלמידים שהגיעו עם נטיות "שמאלניות" משהו, הסיקו מסקנות הפוכות לחלוטין - אצלם המסע דווקא הדגיש את חוסר המוסריות בשליטה ודיכוי של עם אחר.

אimר

New member
רק בטרחות

מה שכתבת לא קשור למה שכתבתי, אבל איכשהו הכותרת זה שאני טועה. אני כתבתי על הכוונה של מי שמארגן את הטיולים. אתה אומר שאני טועה בגלל שמדובר במסקנות של התלמידים? למה אני טורח?

הבנתי. אפילו עוד יותר טועה...../images/Emo26.gif

אז מה שאתה אומר זה שמשרד החינוך שולח את התלמידים למסעות כדי שיחזקו אצלם רגשות לאומיים-פשיסטיים?... למרות שבפועל על כחצי מהתלמידים יש למסעות הנ"ל השפעה הפוכה?... טוב. אני יצאתי למסע לפולין בשנה בה שולמית אלוני ויצחק רבין היו שרי-חינוך - אתה מאשים אותם שהם שלחו אותנו לפולין כדי שנלמד שמותר לנו "כולל לרצוח לגרש לאנוס לשדוד לשלול זכויות ולהתעלל באופן כללי"? שמע... עכשיו שהסברת את עצמך - אתה נשמע אפילו עוד יותר טועה...

אimר

New member
הבנתי, אתה אפילו יותר פוץ

א. לא אמרתי משרד החינוף ב. לימור לבנת רוצה שתלמידים יקומו כשמורה נכנסת כדי שיכבדו אותה יותר. זה אומר שכל התלמידים יכבדו אותה יותר?

מה אתה רוצה ממני??...../images/Emo26.gif

יש לך משהו אישי נגדי?? אתה אומר שמטרת המסעות נועדו לנטוע בתלמידים רגשות פשיסטיים. משרד החינוך מארגן את המסעות האלה. איזה עוד מסקנה יכול להיות?... אז למי התכוונת אם לא למשרד החינוך? לממשלה? (שבראשה עמד רבין כאמור) למי בדיוק? זרקת האשמה משום-מקום מחוסרת בסיס - אז תתמודד איתה. תודה שטעית, או שתסביר יותר טוב למה התכוונת. לתקוף את מי שמעביר על הטענה שלך ביקורת ב-"אתה פוץ" זו לא ממש דרך רצינית להשיב לטענות מבוססות.

אimר

New member
דיה צרה בשעתו

ה"משהו אישי נגדך" זה סגנון חלוקת הציונים שלך. מי שאתה לא מסכים איתו = טועה. מי שטועה בפרט מסוים = טועה בכל הטענה שלו. האמירה שלי היתה כללית, לא מחוסרת בסיס, אתה ניסית להפוך אותה לסצפיפית ובמקביל לתקוף את הטענה הסצפיפית שאתה גזרת מהטענה הכללית. אני באמת לא יודע למה אני טורח איתך, כבר כתבתי לך שנראה שאתה עסוק רק בצודק וטועה ונכון ושגוי (בטח אין לך מושג מה הבעיה פה) אז די.

תכלס... מה בדיוק הטענה שלך?../images/Emo26.gif

הדרך בה הצגת את הטענה שלך הייתה ספציפית. ומוטעית. האמירה שלך לא הייתה כללית. תקרא אותה שוב - היא דיברה ספציפית על הגורמים שבגללם שולחים תלמידים למסעות בפולין. אם התכוונת להגיד דבר אחד ואמרת דבר אחר - אל תבוא בטענות למי שמגיב ותרד עלי בגלל זה. בוא - תציג שוב באופן מסודר את הטענה שלך, כמו שהתכוונת להציג אותה מלכתחילה. מי יודע, אולי אפילו אני אסכים איתה...

^NB^

New member
חינוך מליריסטי

לזה הוא התכוון אני חושב וזה סוג החינוך שיקבלתי בבית ספרי יעני הכל מכין אותך לזה שתיהיה חייל יותר טוב, יותר ממושמע ומלא ערכים יהודים וציוניים שתוכל להפיל את זה על הערכים האלה כשאתה מפוצץ מישהו מכות באיזה מחסום בשטחים

אתה יכול לתת דוגמה?../images/Emo26.gif

איך מורה שמלמד אותך על שירת טשרניחובסקי מכין אותך לפוצץ כמה שיותר פלשתינים במחסומים?

למעלה