לאן נעלמתם ?
שאלון בנושא ......

sagiberg

New member
לאן נעלמתם ?../images/Emo7.gif שאלון בנושא ......

רעיון נחמד ש"רץ" בפורום ספרות ל"גדולים" הוא השאלון נראה לי שיהיה נחמד להתחיל בנושא- גיבורי הסיפור (דמויות מרכזיות)- היות ופעמים רבות עליהם יפול או יקום הספר- והנה השאלות: 1. מה אתם מעדיפים- גיבור "עם אופי" או כזה שמרחמים עליו כי הוא "חלוש ומסכן" ? 2. מי הגיבור/ה האהוב/ה עליכם ולמה ? 3.עם איזה גיבור/ה הייתם מוכנים לבלות על אי בודד ? 4. האם זכור לכם גיבור שממש תיעבתם ? 5. מבין גיבורי הספרים הבאים, את מי תכתירו בתואר "הכי הכי" ולמה ? המלך מתיא בילבי צ'רלי (כן, ההוא מהשוקולדה) אנדר גו'רג'י (מלך הצרות) ההוביט הארי פוטר או אולי יש לכם מישהו אחר שישכנע אותנו? מה דעתכם- זה יספיק לשישי/שבת
שבת נעימה לכולם

יעלX3

New member
שאלום. ראיתי סקר אז הרשיתי לעצמי

1. מה אתם מעדיפים- גיבור "עם אופי" או כזה שמרחמים עליו כי הוא "חלוש ומסכן"? גיבור עם אופי. אבל בד"כ גם החלושים ומסכנים יש להם "אופי" אחרת מי היה טורח לקרוא עליהם. תני דוגמא לגיבור "חלוש ומסכן"?! 2. מי הגיבור/ה האהוב/ה עליכם ולמה? אין אחד. בהרבה ספרים הרבה גיבורים שהיו אהובים עלי מסיבות שונות. היום אני נזכרת באשוק מ"היכלות רחוקים" למ.מ.קיי. שקראתי בנערותי. הוא היה בעיני גבר אמיתי. מושא חלומות. 3.עם איזה גיבור/ה הייתם מוכנים לבלות על אי בודד? פפפ... לא יודעת אבל שיהיה גבר... 4. האם זכור לכם גיבור שממש תיעבתם? כן. האמת את סקרלט אוהרה. לא הצלחתי להבין מה כל כך התלהבו ממנה. היא היתה בעיני מפונקת וילדותית באופן יוצא דופן. 5. מבין גיבורי הספרים הבאים, את מי תכתירו בתואר "הכי הכי" ולמה ? לא יודעת. מה זה "הכי הכי"?

dingaleboom

New member
איזה רעיון נחמד

1. גיבור עם אופי! כזה שיגרום לי להזדהות עם המאבק שלו, לא כזה שצריך שינגבו לו את הדמעות. 2.פיטר, מ"ג'ני" של פול גאליקו. כי הוא אימץ בלב שלם את החיים החדשים, וכ"כ רציתי גם להיות חתול......... 3. עם סנופקין מהמומינים. כזה קול, שקט, חזק. רק שייפטר מהשמלה. 4. את פוליאנה. איך שנאתי אותה!!!!!כזו מושלמת, מגעילה. התפללתי כל הספר שתקרה לה תאונה נוראית. 5. טרן של מחזור פרדיין!!! האנטי גיבור המושלם, ויותר מזה - דמות עמוקה שהתפתחה והתבגרה במהלך הסדרה.

../images/Emo41.gifעונהה לסקרר../images/Emo27.gif

1. מה אתם מעדיפים- גיבור "עם אופי" או כזה שמרחמים עליו כי הוא "חלוש ומסכן"
תלוי באיזה מצב,איזה ספר
2. מי הגיבור/ה האהוב/ה עליכם ולמה
וואי יש מלא. קראתי מלא סדרות של ספרים אבל נהנתי מאוד מ"סיפורה של בתיה"-של גלילה רון פדר. היא דמות שסבלה המון, אבל עדין לא נשברה. אהבתי
3.עם איזה גיבור/ה הייתם מוכנים לבלות על אי בודד
ג'ינג'י. הוא בטח היה איכשהוא מוציא אותנו משם או דואג לאיזה הרפתקאה
4. האם זכור לכם גיבור שממש תיעבתם
לא ממש
5. מבין גיבורי הספרים הבאים, את מי תכתירו בתואר "הכי הכי" ולמה
בלבי. ואני לא חושבת שיש לי סיבה מיוחדת.

הנה תשובותיי

1. אני תמיד יעדיף גיבור עם אופי. 2. תחרות קשה בין שניים: פו הדב או פיטר פן. פילוסוף/משורר או ילד נצחי. 3. הברון מינכאוזן. 4. אני לא זוכר אף גיבור שממש תיעבתי, למרות שהארי פוטר היה הכי קרוב לשם. 5. ווילי וונקה. צ'רלי פשוט מצא כרטיס מזהב. וונקה הוא הגיבור האמיתי של הספר.

^_^../images/Emo19.gif

1. מה אתם מעדיפים- גיבור "עם אופי" או כזה שמרחמים עליו כי הוא "חלוש ומסכן" ? עם אופי. חלוש ומסכן? ברוב הספרים החלושים המסכנים מתגלים כלא כל כך חלשים. 2. מי הגיבור/ה האהוב/ה עליכם ולמה ? אני אוהבת כמה. אן שרלי, טרן (פרידיין), מטילדה...עוד כאלה שאני לא זוכרת כרגע.
3.עם איזה גיבור/ה הייתם מוכנים לבלות על אי בודד ? רובינזון קרוזו, כי יש לו ניסיון בזה.
4. האם זכור לכם גיבור שממש תיעבתם ? ההוא מ"תקוות גדולות". אבל הפסקתי לקרוא באמצע, אז אני לא יודעת מה זה נחשב. אם אני לא אוהבת את הגיבור אני מפסיקה לקרוא. 5. מבין גיבורי הספרים הבאים, את מי תכתירו בתואר "הכי הכי" ולמה ? המלך מתיא בילבי צ'רלי (כן, ההוא מהשוקולדה) אנדר גו'רג'י (מלך הצרות) ההוביט הארי פוטר בילבי, כי היא ממש עושה את הספר.

נעלמתי רק קצת...

3 ימים לא הייתי בבית וחזרתי קצת חולה.... הנה אני עונה, אבל מצהירה בזאת שתשובותיי תקפות למה שעולה לי בראש עכשיו ולא מחייבות כי באמת שאין הכי הכי ויש כל כך הרבה ספרים ודמויות ואפשרויות- כל הכיף הוא לקרוא את כולם ולא להיצמד על אחד. לא? 1.ברור שעדיף גיבור עם אופי, שעומד על שלו ומצליח ומתגבר אבל בדרך כלל הוא גם קצת מסכן ואומלל, כדי שיהיה לו עם מה להתמודד. 2.אני חושבת שמומו- גיבורה חזקה, מקסימה, עם הרבה אופי ולב גדול וסבלנות ורגישות עד השמיים. וגם מגיעה לה תודה גדולה מכולנו, אבל אעצור לפני הספוילר... 3.על אי בודד אני מעדיפה לא לבלות בכלל ואם כבר אז עם גיבורים אהובים בשר ודם ולא עם דמויות ספרותיות . 4.לא עולה לי בראש כרגע דמות שאני מתעבת, אם/כשאזכר- אני פה... 5.בלבי הכי חזקה והכי עצמאית, אנדר הכי טראגי אבל ייתכן שמתיא יתחרה אתו- בסוף עוד לא הגעתי אתו אל האי הבודד אז אני לא יודעת...

שאלון

1. גיבורים עם אופי נותנים לי השראה. למה שאני אוהב דמות שמרחמת על עצמה? 2. ליזי בדיחי עצמאית, חכמה, גאה. 3.סיריוס בלק. לא יודעת מה אתכן, אני ממש נמשכת אליו(כמה מוזר-אני יודעת..) 4. לא במיוחד. אני זוכרת שדי שנאתי את הדמות הראשית בספר "מלך החומוס ומלכת האמבטיה" כי הוא הזכיר לי אדם שאני לא מחבבת במיוחד. חוץ מזה, לא עולה לי כרגע.. 5. אני אוהבת את הארי פוטר, אבל בהחלט בילבי. אי אפשר שלא לאהוב אותה.

Athaclena

New member
ואני

1. מה אתם מעדיפים- גיבור "עם אופי" או כזה שמרחמים עליו כי הוא "חלוש ומסכן" ? כזה עם אופי אבל זה תלוי בספר... 2. מי הגיבור/ה האהוב/ה עליכם ולמה ? מיילס וורקוסיגן הוא מטורף היפראקטיבי ופשוט ממגנט. סם ויימס הוא נורא נורא ציני ומיוחד. 3.עם איזה גיבור/ה הייתם מוכנים לבלות על אי בודד ? אממ, אממ. לא יודעת. שאלה קשה מדי 4. האם זכור לכם גיבור שממש תיעבתם ?ננסי דרו. מוות לננסי דרו! 5. מבין גיבורי הספרים הבאים, את מי תכתירו בתואר "הכי הכי" ולמה ? צ'ארלי מבין הבחירה. הוא מאוד טוב לב ומתחשב.

רק עכשיו ראיתי:

1. ברור שגיבור עם אופי, אבל כדי שיהיה מעניין הוא צריך להיות קצת מסכן: ציון כהן (של גלילה רון פדר), הארי פוטר, ואפילו יעקב מ"שני רעים יצאו לדרך" - די מסכן ואופי מברזל. 2. כיום, וכבר כמה שנים - הארי פוטר הוא הגיבור האהוב עלי. 3. על אי בודד הייתי רוצה לבלות עם החבר'ה מ"אי הילדים". 4. לא זכור לי גיבור כזה. נראה לי שברוב הספרים קל להזדהות עם הגיבורים. 5. אני מוחה על כך שיש רק בת אחת בקרב הגיבורים: מה עם אן שרלי (הבחירה שלי, כמובן), ג'ודי מאבא ארך רגליים, ליירה מ"חומריו האפלים", פוליאנה (שאני אישית לא סובלת) ודידו מ"ציפורי לילה בננטקט"?

למעלה