לאן עכשיו?

לאן עכשיו?

אהלן כולם
כמו שאולי אתם יודעים התחלתי מעיין מסע מסעדות שף ועולם גורמה שאני לומד להכיר לאט לאט. המסעדה האחרונה שהייתי בה הייתה טוטו, שבה מאוד נהניתי, ואני גם אפרסם ביקורת עליה ברגע שיהיה לי כוח להתעסק עם העברת התמונות למחשב. למרות שיש לציין שאדורה עדיין הכי מוצלחת לדעתי (הייתי במסה, אדורה וטוטו).
בקיצור- אז, שאלתי את עצמי, בעצם, מה עכשיו? אני מחפש את המסעדות הכי מוכרות ומדוברות, בסטייל הזה של שלושת אלה שכבר הלכתי אליהן.
כתית מוקדם לי מדי, אני גם ככה עוד לא מזמין מנות מיוחדות מאוד אלא מתמקד בקלאסיקות בסטייל עילי. וזה גם יקרררר יקר יקר (מה שפוסל גם את מול ים). המזללה פחות, אבל עדיין כמות הרכיבים שם נראית לי מוגזמת, והסיכוי שיהיה רכיב אחד שיהיה לי מוזר מדי ויהרוס לי הכול גדול מאוד. רפאל? לא משתגע על אוכל מרוקאי, לא במסעדות בכל אופן, והבנתי שזאת ההתמחות העיקרית של רפי כהן. על הוטל מונטיפיורי שמעתי הרבה ביקורות מעורבות. יש איזה מקום שפספסתי? מה ההמלצות שלכם? (שוב, בסטייל אדורה-מסה-טוטו).

החתולית

New member
ברפאל אין אוכל מרוקאי קלאסי

אני חושבת שכדאי שתעבור על תפריט המסעדה, לפני שאתה מקבל החלטה.

שלוש המסעדות שציינת, שונות מאד האחת מהשניה, כך שקשה לי להמליץ על מסעדות שדומות לשלושתן יחד.

שווה לך לבדוק את התפריט של קפה 48, למרות שהמיוחדים לא מופיעים בו. שוב, הוא יתן לך מושג על הסגנון.

אם אתה רוצה קלאסיקות, אז שה קורין, שסבתא רותרות כתבה עליה לאחרונה יכולה להיות מעניינת. למרות שלא מדובר במסעדת שף, אלא במטבח בלגי, יכול להיות שהיא תעניין אותך.

עוד מסעדות שיכולה לעניין אותך היא הוטל מונטפיורי.

דרך אגב, אילו רכיבים יכולים להיות לך מוזרים ?

לא התלהבתי מהרעיון

של הרבה מנות ראשונות שהם בעצם מן סוגים שונים של סלטים ורטבים כאלה, שאני יודע שרפי כהן מתמחה בהן. לא כל כך בא לי על זה, מתחשק לי משהו יותר מסודר. בקשר לארוחה לא עסקית, הסתכלתי בתפריט, הוא נראה לא רע, אבל אין לי מי יודע מה חשק למאכלים שם.

רכיבים שיכולים להיות מוזרים, אני באמת עוד לא יודע כי לא טעמתי הרבה. אבל שקדי עגל למשל לא הצלחתי לאכול, פירות ים אני לא אוכל, כנ"ל חזיר... ויש גם כל מיני סוגי תבלינים שאני לא הכי מתחבר אליהם עדיין.

לא הבנתי את התגובה שלך

מה זאת אומרת סלטים ורטבים? זה לא מאזטים של מסעדה מזרחית.

אלו מנות ראשונות שחלקן מצויינות, וחלקן פחות. כל מנה שם היא מנה בפני עצמה. הן מוגשות כולן לשולחן עם סלסלת לחם שכוללת גם פוקאצ'ה טעימה.

המנות הראשונות מתחלפות לפי עונה אבל יש בה מיני ממולאים טעימים מאד, סיגרים במילוי של בשר מתובל בצורה מיוחדת ועוד כל מיני מנות שמדגימות שימושים שונים בחומרי גלם. אני שוב ממליץ לך ללכת על הארוחה הזאת במסגרת הרצון שלך ללמוד ולהכיר ולהחשף למסעדות ישראליות. אגב, המטבח של כהן הוא אחד המייצגים הגדולים של האוכל הישראלי - תהיה מה שתהיה ההגדרה של זה

לך לעסקית סוף שבוע ברפאל

לונה פארק של מנות.

מבין העיקריות, חלק עם אורינטציה מזרחית וחלק ממש לא.

המחיר יהיה לך נוח, האווירה טובה ונעימה.

תסתכל בתפריט (הספציפי) באתר המסעדה, תבין את הקונספט ובהצלחה

עסקית במסה

העסקית של מסה מציעה דיל מעולה ומקורי, ישנם הרבה מנות קלאסיות עם טוויסטים מעולם הבישול המולקולרי והרבה מנות מיוחדות עם שילוביי טעמים יוצאי דופן

ניריתי 1

New member
שלוש המלצות !

1. מאראבו. יופי של מסעדת שף. אנחנו תמיד נהנים שם.
2. מל ומישל - מנות מיוחדות, אווירה מיוחדת. אם נהנת בטוטו, נראה לי תהנה גם פה.
3. ארוחת עיסקית סופ״ש ברפאל - ארוחת אליפות ! כבר המליצו לך עליה, ואני מצטרפת להמלצות !

מצטרף ל-2 מתוך 3 המלצות שלך

מאראבו ורפאל בהחלט מהמסעדות האהובות עלי - תימחור יחסית נוח (עיסקיות ברפאל, קופונים שיש כל הזמן במאראבו), אבל אני לא ממש מסכים למל ומישל - זו מסעדת "יוקרה" שמגישים בה, למשל, אסקרגו (שבלולים בעברית). יש שם בעיקר פירות ים למיניהם.
אני ואשתי מאוד אוהבים אוכל איטלקי, מאוד מאוד, אבל שם פשוט לא נהנינו. למעשה, מבין כל עשרות המסעדות האיטלקיות בהן ביקרנו זו הייתה הכי פחות טובה. עניין של סיגנון, כנראה.

למעלה