לאן פונה תייר שרוצה לקבל עזרה רפואית?

keiko

New member
לאן פונה תייר שרוצה לקבל עזרה רפואית?

הסבר- אנחנו מתכוונים להזמין את ההורים של אמא לישראל לבערך חודש, וידוע שלסבתא יש בעיות בראיות. הם כבר היו פה למשך בערך שבועיים והיה בסדר אך הפעם זה יהיה לבערך חודש ואני דואגת כי בבית כשלפעמים היא לא מרגישה טוב היא מזמינה אחות לבית שתיתן לה זריקת מגנזיום

השאלה- נגיד ויתעורר צורך לזריקה, האם חייבים ללכת לבית חולים או שגם בקופת חולים אפשר?
ואם הלכנו לבית החולים אפשר לבקש מהם לרשום את העלות של הטיפול וכ"ו על שמי למשל?

כמו כן- האם ידוע למישהו אם יכולים בבית החולים למשל לתת שקיות לסטומה אם יתעורר בזה צורך? (נגיד למטופל יש בעיה ואין לו שקיות איתו, הרי אי אפשר לתת לו ללכת עם סטומה חשופה לא?)
אמא כבר ביררה בקופות החולים ושם מסתבר מזמינים במיוחד לחולים רשומים אז אי אפשר להסתמך עליהם

ביקור נעים ובריא

ניתן להשתמש בשירותי בריאות פרטיים למתן זריקות, תרופות ועוד.
לגבי שקית לסטומה - בררו מראש את סוג השקית וגודלה, הזמינו בבית מרקחת קרוב מספר שקיות כך שתהיו מוכנים.
במידה ומסיבה כלשהי תבקרו במיון בבית החולים,
ברור שלא ניתן (וגם לא חוקי) לרשום עלות טיפול או כל נתון אחר על שמך.
כל הכבוד על המחשבה מראש.
מאחלת לכם שהביקור יעבור בנעימים ובבריאות טובה.
יתכן וכדאי לחשוב על ביטוח בריאות למבקרים שתכסה עלויות טיפוליות.

trilliane

Well-known member
מנהל
בד"כ לבית חולים או בהתאם לכיסוי הביטוחי שלו.

חשוב לעשות ביטוח בריאות (קל וחומר אם התיירת אינה בקו הבריאות) אחרת תשלמו הון (גם ככה זה לא זול) ואז לפעול בהתאם להנחיות חברת הביטוח.
&nbsp
למיטב ידיעתי קופות חולים בד"כ מטפלות במבוטחים שלהן אלא אם יש להן הסכם עם חברת ביטוח כזו או אחרת. בכל מקרה הם לא יסכימו לרשום את הטיפול על שם אדם אחר, זה לא חוקי... זו רמאות ביטוח, הרי הביטוח הוא אישי.

keiko

New member
תודה על התשובות!

דיברתי עם אמא ומסתבר שבמדינה שלהם לא נותנים לפנסיונרים לעשות ביטוח במיוחד לא ביטוח נסיעות ככה שנקווה שלא נצטרך את כל המידע הזה

מיקהפ

New member
הלואי ולא תזדקקו.

לא הייתי מוותרת על ביטוח בריאות בשום גיל, בודאי לא לאנשים מבוגרים,
הייתי פונה לסוכן ביטוח ומבררת אצלו, יתכן שיש סידור מיוחד, רק אתמול כשנתקלתי בהודעה שלך, חשבתי על הביטוח לעובדים זרים, לפני שנים היתה מטפלת לאבי, אז ביטחנו כנראה לפי מה שאמרו בסוכנות שלשם היתה קשורה, אתמול פתאום חשבתי, מה היה קורה אם היתה מועדת, נוקעת רגל, או גרוע יותר ביום בו הגיעה לארץ, אין לי תשובה,
מקרה הכי פשוט, ובגיל מבוגר הסיכונים גבוהים יותר, יעלה הון, ההוצאה על ביטוח היא זניחה, אל תותרי, ואת מדברת על סיכונים, כלומר מחלות ידועות מראש, סתם צילום רנטגן - מאד יקר, אשפוז - הון, לכי לבדוק, שווה לשלם הרבה ולא להצטרך.

booie

New member
פונים לסוכן ביטוח שלכם, או לכמה חברות ביטוח ומבקשים הצעות

מחיר

לאדם בריא, המחיר לא יקר. עשיתי לא מזמן לכמה חברים שהגיעו לארץ. זה עלה 1.8$ ליום. כל אחד קיבל כרטיס לקופת חולים עם הפרטים שלו, ויכל לגשת לקופה לקבל שירות כמו כל אזרח.

אדם חולה, שברור שיזדקק לטיפולים, נראה לי שאין סיכוי שחברות הביטוח יסכימו לבטח במחיר "נורמלי". הם הרי לא מעוניינים להפסיד כסף. חשוב מאוד להגיד לביטוח לפני כן בדיוק מה המצב של התייר. הם בקלות יכולים "להוריד את השלטר" (ואפילו לתבוע) ברגע שיגלו שמדובר באדם חולה - אם לא דיווחתם על כך מראש.

למעלה