לאן פונים לעזרה? כבר הרבה זמן שאני

לאן פונים לעזרה? כבר הרבה זמן שאני

מרגישה מצוקה וחוששת מאד שהיא תוביל אותי לדכאון... לאן אפשר לפנות? האם יש מישהו שמתמחה בנשים לאחר לידה או בהריון? מראש

קרניר

New member
קודם כל תמיד אפשר לפנות ליעוץ

דבר שני יש בדיאדה (או בת"א או בפרדס חנה) קורס תמיכה לנשים אחרי לידה, מקום פתוח בו ניתן לשפוך כל מה שעל הלב ואם תרגישי צורך ליותר מזה יכולים לכוון אותך שם. בהצלחה

nubi

New member
תנסי לדבר עם רופא המשפחה

או רופא הנשים שיפנו אותך.

lulyK

New member
יש לי שם של פסיכיאטרית

שמתמחה בכל מיני בעיות דיכאון וחרדה הקשורים בהריון ולידה. היא מאיזור המרכז ואני מניחה שהיא לא זולה. אם את מעונינת - פני אלי במסר

גלשני

New member
אפשר לפנות לעבודת סוציאלית

במחלקה לשירותים חברתיים שבמקום מגורייך. היא בוודאי תוכל לעזור ולייעץ או להפנות אותך לגורם מתאים.

מעיןבר

New member
תוכלי גם לשתף אותנו קצת../images/Emo35.gif

את בהריון
באיזה שלב
בת כמה את
באיזה איזור בארץ <שאולי נוכל לתמוך לא רק וירטואלית> איזה מין מצוקה את חשה
ברוכה הבאה אלינו

כן אני בהריון ממש בהתחלה. הריון שני

ורצוי אבל משהו לא מתחבר לי אליו. אני מדוכדכת כל הזמן ומלאה בפחדים לגבי איך אסתדר עם שני ילדים. קשה לי עם ההריון כי אני מרגישה שהייתי בסרט הזה והנה זה שוב פעם מגיע -הבחילות, התשישות, מצבי הרוח. אני מעשנת המון ובזה לעצמי, השנאה העצמית שלי גוברת מיום ליום. משקרת לבעלי ולכל העולם לגבי הסגריות. לא יודעת מה גורם לי לרחם על עצמי כל כך, מרגישה מפונקת וכועסת על עצמי. אני יודעת שאני זקוקה לעזרה למישהו שיעודד הערך העצמי שלי מאד נמוך ורע לי. אני עדיין בעודף משקל מההריון הראשון שבו העלתי המון וזה גם מדכא אותי. מרגישה שהדבר הכי מאושר בחיים הופך לתיק כבד מנשוא וזה לא אמור להיות כך. וזוהי רק ההתחלה של ההרגשה הזוועתית שלי.

מעיןבר

New member
אוי ../images/Emo24.gif

דבר ראשון, אם זה הריון *שני* את בהחלט שייכת לכאן, כי את כבר אחרי לידה
לעניין ההרגשה הרעה. אני מבינה שאת התחלה יחסית ואני מניחה לפחות חלק מהעניין זו סערת ההורמונים הקשה שעוברת על גופך ומטלטלת אותו. נהוג לאמר "נפש בריאה בגוף בריא" כנראה, שזה נכון. למרות שהריון זה לא מחלה, זו בהחלט גם לא הבריאות לשמה לפי איך שאת מרגישה. בהיון שני אנחנו ללא ספק יותר על הקרקע, יותר מאוזנות, יש כבר ילד שצריך לטפל בו וגם הדאגה הזאת - איך אני אסתדר עם שניים
במיוחד אם הקטן קטן מאוד. לענין העישון, כמו שאני רואה את זה יש לך שתי אפשרויות: 1. להחליט סופית שאת מפסיקה עם זה כי זה גורם לך לבוז לעצמך ולשקר לכל העולם. אבל ברור לי שזו החלטה קשה פיזית ונפשית. אני בטוחה שיהיו מי שיתמכו אבל לא ברור לי עד כמה זה מעשי במצב הנפשי שאת מתארת. 2. ואני עומדת לכתוב פה משהו מאוד לא אורתודוכסי - להחליט שאת לא מפסיקה ולהודיע על זה קבל עם ועדה. אם את לא מסוגלת להפסיק אל תוסיפי לזה שקרים, סודות וכו', זה כנראה עול גדול מדי. אני מאוד מתנגדת לעישון אבל אמא שלי עישנה בהריון איתי וכך גם חמותי, יצאנו בסופו של דבר בסדר. אני מניחה שיש פה עוד עשנות שיוכלו לענות. לעניין המשקל - נצלי דווקא את ההריון הזה. אני יודעת על נשים שבהריון השני הצליחו לשמור יפה ולא להעלות מעל המקשל העודף שנצבר בהריון הקודם ואולי אפילו לרזות מעט. את בהחלט יכולה להיעזר גם בנשים ב"הרזיה אחרי" לגבי טיפים על איך לא להגזים באכילה <כי דיאטה להרזיה הרי אסור>. אני יכולה לספר לך שבהריון עליתי 24 ק"ג, רובם בהתחלה. מרגע שתפסתי את עצמי והלכתי לדיאטנית העליה המטורפת נעצרה. לפי הגרף הייתי אמורה לסיים ב- +30 ק"ג, כך שניתן לעצור את זה בכל שלב. ודבר אחרון, יש לך את כל שארית ההריון להתכונן לילד הבא. נצלי את הזמן הזה: תחקרי את כל מי שהיא אמא לשני ילדים איך היא עושה את זה ומה היא הרגישה. תלמדי, תחכימי, איספי טיפים להתמודדות, אני בטוחה שהידע יקל עלייך. ממש שבי לנו בפורום על הורידים
חוצמזה תתחילי להכין את הילד הראשון מספיק מוקדם. תלמדי קצת על התגובות של ילדים שונים להולדת אח/ות צעיר/ה, יש תגובות שונות ומרובות ולא ברור באיזה יבחר הילד שלך אז כדאי להתכונן. זהו במעשיות, עכשיו

וואו מעין, את פשוט בן אדם מקסים...

אני לא מאימנה שישבת וכתבת את כל זה עבורי. אני הולכת לשמור את מה שכתבת ולקרוא בשעת משבר. כל כך עודדת אותי - תודה רבה לך...

nubi

New member
../images/Emo24.gifאין מה להוסיף

מעין כתבה כל כך יפה. רק נותר לברך-ברוכה הבאה.

מעיןבר

New member
../images/Emo9.gif../images/Emo24.gif

העיקר שתרגישי טוב. נשמח אם תשארי עימנו ותשתפי גם קצת בחוויות של הריון שני...

ילדונט

New member
אין לי הרבה מה להוסיף על מעין

אני מניחה שתרגישי יותר טוב אחרי השליש הראשון. בכל מקרה אני כן מציעה שני דברים - הראשון, שתחליטי מה את עושה ותהיי שלמה עם עצמך, גם אם זה לעשן בהריון. השני, לפנות לדיאטנית ולבנות לך תפריט במיוחד בשבילך, ולהיות במעקב אצלה בהריון. אני מכירה מישהי בדיוק במצבך, שבתחילת ההריון השני פנתה לדיאטנית, והיום, חודש תשיעי, היא עלתה רק חמישה ק"ג. וכמובן, נשמח אם תישארי פה, לשתף ולהשתתף

../images/Emo24.gif וגם ../images/Emo91.gif

כמו שדיסקסנו לפני כמה ימים - ממליצה לך על הספר האחיות שוסטר נכנסות להיריון - אם את עדיין לא מכירה אותו - תוכלי למצוא שם כל מיני מצבים שקשורים לנשים בהריונות שונים - והתמודדויות עם קשיים מהרבה סוגים - נגע בכולנו בכל מיני נקודות רגישות בהריון ולאחר לידה. אולי יתן לך פרספקטיבה מעניינת ובטח משהו לחשוב עליו. והכל כמובן בנוסף למה שמעין כתבה בהרבה רגישות וחכמת לב. המון המון הצלחה וגם
ים.

hagitag

New member
אני חושבת כבר המון זמן מה לכתוב לך

אבל נראה לי שעוד יותר קשה לי בגלל שאני די במצבך.. חוץ מהעישון כמובן, אבל יש לי תחושה שזה דווקא משהו שמצאת דרך להיטלות בו ולפתור בו את המצוקה ואת הקושי, אז אני לא בטוחה שזה כל כך נורא, למרות שבכללי אני מאד נגד... בכל אופן, אני מרגישה את כל הקושי שאת חווה ביום יום, והפחדים שצצים לנו לגבי איך מסתדרים עם שניים ומה עושים כשקשה מספיק עם אחד...ואיך מחלקים את החיים לכל כך הרבה אנרגיות איפה שאין, ואיך ממשיכים עם זוגיות טובה, כשכל כך קשה היה לאחוז בה כשיש רק גוזל אחד... בקיצור לא חסרים חששות, והרבה פעמים אני מרגישה שהחחשות האלו באים לי עם זרם הורמונלי זמני, ואחרי שעה זה משתנה, וחוזר... אז הרבה פתרונות אין לי, כי אני די בצד שלך אבל הדבר העיקרי שהייתי מציעה לך, מה שאני מנסה ליישם בעצמי, לדבר. עם כל מי שאפשר, וכמה שיותר, לנסות להבין את עצמך, את עצמו, לנסות להתרגל למצב החדש, לקרוא המון חומר על אחים והתמודדויות, על לידה ואח גדול, ועל רגישויות נפשיות ועל פתרונות, ובעיקר לא לשמור בלב כלום. בשבל זה יש פורומים כאלו ואחרים. בשבל זה יש עוד אנשים כמוך. בדיוק כמוך. תמיד כאן כדי לתמוך זה בזה.

../images/Emo24.gif

בנוסף לעזרה מקצועית, את תמיד יכולה לשפוך כאן את הלב (לי זה עוזר
).
מירב

אידה ע

New member
עזרה

פרפרכחול שלום ההריון והלידה מלווים לא פעם בתחושות ורגישויות : ממצבי רוח ועד דכאון. הצורך לשתף ותחושת הלבד מתעצמים בזמן זה יותר מתמיד, השנויים הפיזיולוגים, הורמונים והמעבר לסטטאטוס חדש מהווים משבר שבדרך כלל עובר ללא בעיה, אך תמיד קל יותר ורצוי לעבור אותו כשיש תמיכה ועזרה, במצבים קשים יותר בהחלט מומלץ לפנות לעזרה מקצועית. אני יודעת שכשיש תמיכה והבנה מצד הבן זוג זה עוזר ומקל מאוד, אם כי לעיתים (דחופות מדי) נשארים עם תחושה שהדברים לא לגמרי מובנים וכי הפניה לנשים משרה תחושה של..."מבינם על מה אני מדברת....." אני מאמינה בכוח, בצורך ובמפגשים עם נשים אחרות כתמיכה ועזרה במצבים אלה. ועל כן פתחתי מרכז לטיפול הנשים במעגל החיים, בהריון ולאחר לידה, פרדות, גירושים, נפגעות תקיפה מינית. במרכז ניתן לקבל טיפול פרטני וקבוצתי. אני אשלח לך פרטים על מרכז אור הנפש, אם יתאים לך אשמח באם תפני אלי. בהצלחה

למעלה