לאן פונים לצורך קבלת עזרה?

VM14925

New member
לאן פונים לצורך קבלת עזרה?

יש לי חבר אלכוהוליסט במצב די קשה (כבר הגיע לאשפוז בבית חולים), הוא אינו מוכן לקבל עזרה ולפנות לגמילה בשום פנים ואופן, מצבו הבריאותי הולך ומתדרדר, ואין ביכולת המשפחה וחבריו לעזור לו בגלל שהוא לא מוכן לקבל עזרה, מהן הדרכים העומדות בפנינו כדי לעזור לו בכל זאת?

shanhen

New member
עזרה לחבר

מהמכתב לא כל כך הבנתי מה החבר כן רוצה. הוא רוצה למות? הוא רוצה לשתות בלי הפרעה? אני רק מבין מה הוא לא רוצה - ללכת לטיפול. אני אתחיל מהסוף. לפעמים שום דבר לא עוזר וכל שכנוע לא מועיל ואין ברירה אלא לתת לאדם את הזכות לשתות בלי הפסקה. אבל עד שזה יקרה, צריך לעשות הכל כדי לשכנע. להביא אנשים משמעותיים לחייו, כמו חברים מהעבר, אנשי דת, ילדים קטנים וכד'. אפשר לנצל את האשפוז או לנסות לאשפזו בבית חולים, ואז לנסות ולאתגר אותו בעניין הטיפול. אפשר גם לברר מה המשמעות מבחינתו להיות מטופל. הכי טוב שתפנה למרכז טיפולי הקרוב אליך כדי להתייעץ פנים אל פנים. התקשר לטלפון במשרד הראשי 03-6733228. בהצלחה, נחום

VM14925

New member
עזרה

ראשית תודה רבה על התשובה. בעיקרון, המצב הוא כזה שהוא ממש לא מוכן לשמוע על גמילה, ממש מאף אחד, מצבו הולך ומידרדר ואין לנו מושג איך אפשר לסייע לו. האם יש אפשרות לאשפוז בכפיה או שלא קיימת אפשרות כזאת אצל אלכוהוליסטים?

shanhen

New member
טיפול בכפיה

התשובה היא לא! בלי להכנס לדיון בסוגיה, אין בארץ טיפול בכפיה לגבי אלכוהוליסטים. רק אם יש נסיבות נפשיות בולטות ובהנחיית הפסיכיאטר המחוזי ניתן לקיים אשפוז כפוי. נדמה לי שזה לא המקרה שאתה מתאר. אני שוב מציע לפנות ליעוץ בעל פה. נדמה שזו הדרך הנכונה לפרוס את כל הפרטים ולכוון למעורבות מתאימה. נחום

למעלה