לאן פנימהעולם?

kikona126

New member
לאן פנימהעולם?

שאלה קצת מוזרה, אבל לאחרונה אני שמה לב ליותר ויותר אנשים שמתחזקים באמונה הדתית שלהם, לא משנה באיזה דת. ילדים צעירים חוזרים (למה שהם חושבים שזה) איסלם ומתגייסים לדאעש. נוצרים מתחזקים. וביהדות, אנוסים חוזרים לדתם.

בעבר תמיד חשבתי שעם כל ההתקדמות הטכנולוגית והחילוניות בעולם ניראה הרבה יותר התרחקות מהדת, התבוללות. לעומת זאת יש יותר חזרה אל הדת, מה שכן החזרה הזאת אל הדתות, במיוחד באסלם (אבל גם בדתות אחרות) מזכירה את מלחמות הדת של פעם. בעצם העולם מתקדם טכנולוגית אבל חוזר אחורה בו זמנית...

ואיך כל זה קשור למיסטיקה? כי המיסטיקה מדברת על אמונה, כמה האמונה שלנו חשובה? איך האמונה שלנו עוברת ודבקה בנו יותר ויותר מדור לדור?

והנה כתבה מעניינת מynet על האנוסים שחוזרים לדת שלהם, אחרי 600 שנה, אנשים שהרגישו שהם יהודים ואז גילו שזה נכון, ילידים למשפחות שעד היום שמרו על ושומרים על אכילת כשר, עושים את מצוות מעשר בזמן הכנת מאפים, וכל זה במשך כל כך הרבה דורות ...
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4752517,00.html

סתם הצגה ממוחשבת

כנראה את במסך שזה מה מראים לך ,
העולם ואנשיו יותר חילונים מתמיד ,
אבל רובם הולכים אם איזהשהיא אמונה .
וככה הכי נוח לתחזק את ההמונים .
דוד

העולם הוא שיקוף שלי :)

בתחושתי, העולם סביב, עולה תדר ורבים מחפשים את השלב הבא בהתפתחות שלהם מעולם החומר אל עולם הרוח. רבים שפונים אלי מספרים על שעמום ואובדן החשק והמוטיבציה, והם מקבלים הדרכה שהגיע הזמן לעבור לשלב הבא, כי הם מיצו את שלב החומר והגיע הזמן לעלות 90 מעלות מעלה אל עולם הרוח.
האם זה נכון, האם מה שאמרת הוא נכון שכולם דווקא מתחזקים,
או האם בעצם אנו רואים בצורה סובייקטיבית שיקוף של מה שעובר עלינו, במציאות סביבנו?
במילים אחרות, זה כמו שכשאישה בהריון היא שמה לב שכולן בהריון סביבה :))
נקודה למחשבה...

פשקרב

New member
שתי שאלות במטותא: - רצויה תשובה בעברית ברורה.

1. מה זה "העולם עולה תדר" ??
  2. מה זה "הגיע הזמן לעלות 90 מעלות מעלה" ??

המשמעות של עליית תדר

בשנים האחרונות מרגישים שאנשים רבים עלו תדר, כלומר עברו שלב בהתפתחות הרוחנית שלהם. דבר שבא לידי ביטוי בהתעוררות מחדש של החושים האינטואיטיביים, הבנה שיש משהו מעבר למה שרואים, הסתכלות על ההתרחשויות העולמיות ממקום אחר של: מה באנו ללמוד כאן, ובנוסף: עלייה באכפתיות לזולת, רצון לעזור, לקחת חלק, להיות חלק מקבוצות למען קבוצות אחרות חלשות, הבנה שכולנו אחד ועזרה לאחר הינה בעצם עזרה לעצמי וכולי.
90 מעלות למעלה, היה דימוי לקפיצה רוחנית מעולם החומר לעולם הרוח.

זה קשור גם לטרגדיות בעולם זה גורם לעלייה ברצון לחמלה

וחיפוש אחר הטוב והנעלה כקונטרה לרוע לדעתי

מסה קריטית של חמלה ואהבה תעלה את כולנו תדר

יש תפיסה רוחנית שאומרת שטרגדיות בסדר גודל עולמי, על אף הכאב והסבל, יש בהן מטרה חבויה של יצירת סדק בלב האנושי רציונלי המחושב כדי לחבר אותן לתדר החמלה והאהבה המאחדים את כולנו.
טוענים שכאשר תהיה מסה קריטית של אהבה ללא תנאי בעולם, חמלה אחד כלפי השני, רצון להיות שותפים ולעזור, דבר שמקרב את האחדות, זה מעלה את כולנו תדר ומקרב אותנו לעולמות של למעלה.
זו הפרספקטיבה שירדה לי כשניסיתי לראות אנרגטית מה קורה בעולם כאשר יש טרגדיה גדולה.
אני מזמינה אתכם לנסות לפרש ולהסביר את מה שראיתי, זו תחושה מדהימה שרואים כאילו כל האנשים עולים אנרגטית מעלה לעולמות עליונים של הרוח.

ואהבת לרעך כמוך

על זה עומדת התורה כולה.
למשל, אם אני משקה את השדות שלי במים טובים, מטפחת אותם, מקפידה על שנת שמיטה לאפשר לאדמה לנוח וכולי, כאשר מישהו אחר שמספק לי מים ישאב את מי התהום שהצטברו בין שכבות הסלעים, הוא ישאב מים טובים ואני אוכל לקבל מים זכים לשתיה. לא יקרה כך אם אני מפעל תעשייתי שמשליך את המים העכורים שלו שיש בהם רעלים לאדמה, אז המים שישאבו בין שכבות האקוויפר יהיו מים מזוהמים לא ראויים לשתיה.
בכך שהשקיתי במים טובים, בצורה עקיפה סיפקתי גם לעצמי מים טובים לשתיה אחר כך.

דוגמא נוספת.
נניח שקרה מקרה ברחוב אישה מבוגרת שאיבדה את הארנק שלה ולא היה לה כסף לחזור באוטובוס ואני נקריתי לדרכה באוטו שלי ולקחתי אותה הביתה. האישה הזו הגיעה הביתה עם תודה גדולה והתרחבות וסיפרה לנכדתה על המקרה. הנכדה התרשמה כל כך מהמקרה שנגע לליבה וגם היא צרבה בתוכה את הזכות לעזור. ועזרה למישהו אחר שאיכשהו קשור אלי.

כי כולנו אחד

יש את הסיפור המפורסם של ד"ר קלי,
שמספר על ילד מאוד עני שעבר דלת דלת כדי למכור את מרכולתו לממן את לימודיו. הילד היה עני ומיעט לאכול ולשתות כי חסר היה כסף. יום אחד הגיע לרעב מאוד גדול , אבל היה בכיסו רק מטבע אחד. חשב שכאשר יגיע לבית הבא יבקש ארוחה, כאשר הגיע לדלת, פתחה לו אישה צעירה יפת מראה, והוא איבד מהאומץ שלו כאשר ראה אותה וביקש לבסוף רק כוס מים.
האישה חשבה לעצמה שהוא נראה לה חלש ורעב, לכן הביאה לו כוס חלב גדולה במקום.
כאשר שאל אותה: "כמה אני חייב לך?"
היא ענתה: "אתה לא חייב לי דבר. אמא שילה לימדה אותי לא לבקש תמורה בעבור טוב לב."
והוא השיב: "אם כך, אני מודה לך מעומק הלב."
המקרה הזה שנצרב בראשו חיזק את אמונתו באל ובאדם.

שנים רבות לאחר מכן, אותה אישה צעירה חלתה במחלה קשה. הרופאים המקומיים לא יכלו לעזור ושלחו אותה לעיר הגדולה, כדי לבקש עזרת מומחים למחלתה הנדירה.
אחד מהרופאים המומחים היה ד"ר קלי שנקרא לחוות דעתו. כאשר שמע מאיזו עיר הגיעה, אור נדלק בעיניו. הוא קם מייד והלך אל חדרה בבית החולים וזיהה אותה מיד. הוא היה נחוש לעשות כמיטב יכולתו להציל את חייה. מאותו יום ואילך, הוא ייחס תשומת לב מיוחדת למקרה הזה.
לאחר מאבק ממושך במחלה הקשה, הם ניצחו במאבק.
ד"ר קלי ביקש מהמשרד להעביר אליו את החשבון הסופי לאישור. הוא הסתכל בו, רשם משהו בצד, והחשבון נשלח אל החדר שלה.
ביום בו היתה אמורה לעזוב, האישה הצעירה חששה מאוד מלהביט בחשבון שהוגש לה על הטיפול הרפואי שקיבלה, והיא הייתה בטוחה שהיא תיאלץ לשלם אותו עד סוף חייה.
בסופו של דבר הביטה בחשבון ודמעות מלאו את עיניה כאשר קראה את המילים: "שולם במלואו בעבור כוס חלב אחת. "
על החתום, ד"ר הווארד קלי."

דמעות זלגו מעיניה וליבה התרחב עם המילים: "תודה לך, אלוהים, שאהבתך התפשטה בליבותיהם ובידיהם של האנשים."

יש פתגם שאומר: "שלח לחמך על פני המים כי ביום מן הימים תמצאנו."
זה סיפור שמראה איך עזרה לאחר בסוף חזרה אל האדם שעזר בצורה מפתיעה ולא צפויה. כי כולנו אחד.

Critical Thinking

Well-known member
"תדר" הוא מספר ההתרחשויות של אירוע מחזורי, ליחידת זמן.

עליית תדר, היא, לכן, גידול במספר התרחשויות האירוע המחזורי, ליחידת זמן.

מעלה היא degree אך גם stair. מכיוון שלא נראה כי כוונת ההגד היא להעלאת טמפרטורה, אזי אפשר כי "הגיע הזמן לעלות 90 מעלות מעלה" פרושו "הגיעה העת לעלות 90 מדרגות", אלא שהמלה "מעלה" שבסוף ההגד היא בבחינת כפל מיותר, מכיוון שמגמת התנועה כבר נרמזה במלה "לעלות".

דוגמא לשימוש נכון במלה "תדר":
בהנחה, לצורך הדיון בלבד, שמשך מחזור של אשה בריאה הוא כמחזור הלבנה, היינו 29 יום, 12 שעות, 793 חלקים (על פי מסכת ראש השנה, דף כה, צד א), שהם 2551443.33333 שניות, אזי ניתן לומר שהתדר של אשה כזו הוא אחד חלקי 2551443.33333 הרץ (הרץ הוא יחידת מידה לתדר, ושווה למחזור אחד לשניה), או 3.91935022e-7 הרץ (לשם השוואה, טלפונים סלולאריים ברשת דור שלישי בארץ משדרים וקולטים בתדר 2100MHz, או 2.1 גיגה-הרץ). זה מזכיר לי נשכחות מימי האוניברסיטה. באחד משעורי המעבדה עמדנו ליד מתקן מחובר לשנאי (טרנספורמטור), והוא זימזם. אחת הסטודנטיות שאלה את האסיסטנט "מדוע הוא מזמזם?".
"אם לך היו חמישים מחזורים בשניה, גם את היית מזמזמת" ענה האסיסטנט...

אני משאיר לקורא לחבר, כתרגיל בית, דוגמא לשימוש תקין במלה "מעלה"...

תודה על הכתבות המעניינות לדעתי זה גם בגלל שיש ניסיון

להרחיק בעולם את היהודים מדתם כמו המקרה בצרפת נדמה לי שרצו לאסור על יהודים לחבוש כיפה על הראש זה עשוי לעורר תנועת נגד של חזרה בתשובה
חוץ מזה יהודי לא משנה מה הוא יעשה הוא ישאר יהודי...

טוב טרחתי לקרוא את כל הכתבה ואני כועסת מאוד

לא ברור לי מה האינטרס שעומד מאחורי הרבנויות השונות ומדינת ישראל למנוע עזרה ראויה לאנוסים להתגייר חזרה בצורה טובה? הם הרי משלנו ואנסו עליהם את הנצרות למה הם צריכים לחפש את זה בנרות? איזה מן היגיון עקום זה? מה עם קצת ערבות הדדית?שובר את הלב לראות אותם ככה

למעלה