לאנטוליו

  • פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
לאנטוליו

בספרו "מה ילד יום", ז'אק דרידה מתפלסף עם אליזבת רודינסקו (שגם היא אשת רוח ענקית בזכות עצמה) , איך יראה המחר , איך תיראה החברה העתידית הגלובלית. לא אלעיט אתכם בכל מה שהם דנו (מה לא? זה ייקח שעות . כן פוסטים ארוכים כאלה ) אבל אעלה כאן סוגייה שאליה שניהם מתייחסים : רפובליקה או דמוקרטיה - מה עדיף לעולם? . הרשו לי לצטט את ז'אק דרידה בדיאלוג שלו מול אליזבת : "אני תמיד דואג להזכיר שיש צורך הולך וגובר בהפרדה בין הפוליטיקאי לטריטוריאלי... אני שותף אם כן, לדאגתך לנוכח החשיבה הקהילתית , לנוכח הדחף הזהותי, ואני מתנגד , כמוך, לתנועה הזאת המובילה לנרקיסיזם של מיעוטים, הפושה בכל מקום- לרבות בתנועות הפמניסטיות. יחד עם זאת , במצבים מסויימים, עלינו לקבל אחריות פוליטית, המחייבת אותנו לסולידריות עם אלה הנאבקים נגד סוגיות שונות של הפליה. או במקרים אחרים, כדי לגרום להכרה באיזו זהות לאומית או לשונית הנמצאת בסכנה, מנודה, מוחלשת, מופקעת, או כאשר קהילה דתית נמצאת במצב של דיכוי. למרות כל אלה, אינני יכול אלא לחשוד בתביעה הזהותית או הקהילתית באשר היא . אך עליי לאמץ אותה , ולו באופן זמני, בכל מקום שבו אני עומד מול מצב של הפליה, או של איום. במקרה כזה, בין אם מדובר בנשים, בהומוסקסואלים, ובין קבוצות אחרות, אני מסוגל להבין את הדחיפות החיונית של הרפלקס הזהותי. אני יכול איפוא להסכים לברית זמנית, זהירה , תוך הדגשת גבולותיה. על כן אינני מהסס, אם גם בכל הצניעות, לתמוך בעמדות כמו אלה של הפמניסטיות, ההומוסקסואלים, העמים הכבושים, עד הרגע שבו אני מתחיל לחשוד, שבו נדמה לי שהגיונה הפנימי של התביעה מתעוות או נעשה מסוכן. הקהילתיות , או המדינה-לאומנות, הן הדימויים הבולטים ביותר לסיכון הזה, ובתוך כך, למגבלה הזאת שבסולידריות. ... על כן אני חצוי בין שני המוטיבים: הרפובליקאי והדמוקרטי. שני המונחים קרובים זה לזה, אך בצרפת מרבים להפריד או להנגיד ביניהם בצורה מלאכותית למדי, והקוטביות נעשית בה קיצונית יותר ויותר " נו, (טוב הבטחתי מגילה , זו דרך הסינון הטובה ביותר ) . אז מה כדאי ? להיות רפובליקאי או דמוקרטי ? הוא לא דגל ברלטיביזם מוסרי. לא חושב שיש חיה כזו בקרב הפילוסופים. במילים אחרות: כולם מבקרים את כולם. אבל הדיון אינו נסוב עליו . ממש לא . אלא על מהות המשטרים העולמיים כיום כשבמוקד הפעם- המשטר הדמוקרטי כי עושה הרושם שהוא קצת מאבד מכיוונו וכמו שציינתי כל אחד בעל דיעה השונה במקצת מרעיהו , מקים מפלגה והולך עם הדגל לבסטיליה ... הוא היה פוסט מודרניסטי, כפוקו, פוסט מודרניסטים טוענים, שאנחנו, כמערביים, לא יכולים לשפוט אמות מוסריות, פוליטיות ותרבותיות של שונים מאיתנו. למשל: למועמדת השמאל הסוציאליסטי, אין זכות לבקר את מדיניות החוץ של סין ורוסיה , למשל, למרות שאלו מפירות זכויות אדם באופן סדרתי ! מה דעתך?
 

אנטוליו

New member
../images/Emo201.gifלצערי, לא ירדתי לסוף דעתך.

תשתדל להבא להיות יותר תמציתי וברור. מה זה: משטר רפובליקאי ובמה הוא שונה מסתם משטר דמוקרטי?
 

ne ro

New member
במילים פשוטות:

רפבוליקה היא משטר לא מלוכני. ספרד למשל , היא לא רפובליקה כי יש בה מלך ( חואן קרלוס). בהרבה מדינות במערב אירופה, כבלגיה, ספרד, שוודיה ,נורבגיה, דנמרק, הולנד, אנגליה יש מלך או מלכה. בכל המדינות הללו, המלך או המלכה הם בעלי תפקידים סמליים, כדוגמת הנשיא בישראל. ייצוגיים בוא נגיד. עכשיו- הן נקראות מונרכיות קונסטיטוציוניות- כי לכולן- חוץ מלאנגליה יש חוקה. למעשה, גם ברה"מ הקומוניסטית הייתה רפבוליקה, מאחר ולא היה בה מלך. גם ישראל היא רפובליקה, למרות שהיא מכנה עצמה בשם "מדינת ישראל". גם צרפת... בין כל הרפובליקות, וזו שאלה מתחכמת, האם בין כל הרפובליקות, המשטר הדמוקרטי הוא הטוב ביותר? הרי דרידה, טען, שאנחנו כמערביים לא יכולים לשפוט אמות פוליטיות או תרבותיות של שונים מאיתנו. נתתי כדוגמא את הפרת זכויות האדם ברוסיה ובסין, שהשמאל האירופי או הצרפתי לא יכול, לפי דרידה והפוסט-מודרניסטים, לגנות. מהי דעתך?
 

אנטוליו

New member
לדעתי, המשטר הדמוקרטי לא טוב לכולם.

הוא יכול להיות טוב עבור מדינות המערב, אך לא טוב למדינות כמו עירק ושאר המדינות במזה"ת. הכל תלוי ברמת הפיתוח האישי של האזרח. בישראל המשטר הדמוקרטי, כפי שהוא נראה היום, דומה יותר לשלטון האספסוף, כך שעדיף היה כאן שלטון חילוני נאור שהיה נבחר רק ע"י אזרחים בעלי השכלה, ולא כמו היום, כשלכל דיכפין, אפילו לעבריין או למפגר, יש זכות בחירה.
 

ne ro

New member
מסכים במידה מסויימת.לא כל מדינה "מערבית "

המוגדרת ככזאת וכדמוקרטית, היא באמת כזו. קח את ארה"ב למשל. מהי דעתך על מדינה ארוגנטית זו? היא מוגדרת כדמוקרטית, אך למעשה, היהירות שלה ופגיעתה בזכויות אדם, נראית לכל.
 

אנטוליו

New member
ארה"ב מרגישה שהיא מעצמה חזקה

וכידוע, הכוח משחית. ארה"ב כן דמוקרטית לפי סטנדרטים מערביים, אם כי הנשיא הנוכחי נבחר בפעם הראשונה למרות שקיבל פחות קולות ממתחרהו. בארה"ב גופה אין פגיעה בולטת בזכויות אדם בהשוואה למדינות מערביות אחרות. הרי גואנטמו נמצאת בקובה, ובקובה כידוע, זכויות אדם לא נמצאות בעדיפות ראשונה.
 

ne ro

New member
חחחחחחחח

בארה"ב יש הכי פחות חשיבות לזכויות אדם ולערכים דמוקרטיים מאשר כל מדינה אחת במערב אירופה או בשאר העולם.
 

ne ro

New member
ואני בהחלט מסכים איתך.

אני מעדיף, עם המצב הנוגכחי במדינת ישראל, במקום שלכל אספסוף ימני או פאשיסטיי וגזעני יהיה זכות בחירה, שקבוצת אנשים משכילים, בעלי תואר במדעי המדינה , המזוהים עם השמאל, ייבחרו.
 
../images/Emo46.gif

לפחות , מן הראוי אדון נרו הנכבד, שתציין מהיכן לקחת את השרשור הזה, ומי פתח אותו , אני יודעת שאני הייתי עושה את אותו הדבר לגבייך. חבל שלא התייחסת אליו כשהעלתי אותו . דעתך הייתה פורייה בעיני.
 

ne ro

New member
תשובה

1. מצטער, אבל את בכל זאת, העתרת אותו, או תירגמת אותו משפה זרה, לא? 2. אשתדל לענות בפעם הבאה
 
תגובה לתשובה

1. סולחת . אם כי שים לב לנוסח של ההודעה, לסגנונה , הוא שלי ושהפנתי לציטוט המדובר , ציינתי מהיכן לקחתי אותו . לאחר הציטוט התגובה היא שלי , שלי. להבא נרו היקר, רק תציין . אין לי התנגדות לראות את שירשורי גם כאן (סימן שהוא אכן מעלה תהיות ולא בכדי) רק תציין או לפחות תיידע אותי מראש . 2. אכן מקווה שתענה לי בפעם הבאה.
 
למעלה