לאסיק ומכה בעין

Gameboy4

New member
לאסיק ומכה בעין

שלום רב,

שמעתי כי לאחר ניתוח לאסיק או אינטראלסיק יכול להיות סיבוכים כמו הסטת המתלה וכדומה אם מקבלים מכה בעין למשל מפעילות גופנית (משחק כדורסל למשל)ולכן לעתים ממליצים לאנשים העוסקים בפעילויות אלה על ניתוח PRK.

שאלתי היא האם הסיכון של הסטת המתלה או סיבוכים אחרים לאחר ניתוח לאסיק כתוצאה ממכה בעין הוא סיכון תאורטי בלבד או שיש גם תאורי מקרים בספרות ומקרים שנתקלתם בהם?

בתודה

Gameboy4

New member
מה ההשלכות?

מה ההשלכות האפשריות לראיה כתוצאה ממכה בעין לאחר לאסיק והאם יש השלכות בלתי הפיכות לראיה כתוצאה מכך?
אני לפני ניתוח לייזר, ונמצאתי מתאים לשתי השיטות. לפיכך לאסיק קורץ לי בשל ההחלמה המהירה יותר אך לא רוצה להיות מוגבל מבחינת סוגי הפעילות הגופנית.

בתודה

מה ההשלכות?

שלום,

יש דיווחים בספרות על ירידה בראיה כתוצאה מסיבוך זה, אך כאמור מדובר במקרים נדירים ביותר. אם אתה עוסק בספורט-מגע עם סיכון גבוה לחבלה ישירה בעין, ייתכן שיש יתרון מהבחינה הזו ל- PRK, אך ברוב סוגי הספורט קרוב לוודאי שאין לכך משמעות.

בברכה,

חבלה לאחר לסיק

בדרך כלל כדורגל או כדורסל לא נחשב ספורט מגע באופן ברור, במיוחד אם אתה לא עוסק בכך באופן מקצועי. כלומר קרוב לוודאי שאין בעיה מבחינה זו לעבור ניתוח לסיק. אם אכן מתלה הקרנית זז בעקבות חבלה הרי יש צורך בניתוח חוזר להחזרת המתלה למקומו. תיתכן והראיה תחזור לקדמותה אך יש בהחלט יש סיכוי שתישאר ירידה בראיה קבועה. הסיבוך נדיר אך קיים.

Gameboy4

New member
מה לגבי לימוד קרב מגע להגנה עצמית?

מה לגבי לימוד קרב מגע להגנה עצמית עם קרבות פה ושם? (אם אני לא טועה שמים קסדה מגינה על הפנים)

Gameboy4

New member
הירידה בראיה כתוצאה מהחבלה ניתנת לתיקון עם מש

הירידה בראיה כתוצאה מחבלה לאחר לאסי ניתנת לתיקון באמצעות משקפיים או עדשות מגע.?

בתודה

לסיק

שלום
קרב מגע נחשב ספורט מגע כמובן ולסיק יהיה כנראה אופציה פחות טובה מאשר PRK, אך עליך לדון בכך עם המנתח.
במידה ויש תזוזה של מתלה הקרנית הרי לאחר שמחזירים אותו למקומו יתכן וחדות הראיה תשוב לקדמותה ללא צורך במשקפיים אך יתכן ותהיה ירידה בחדות הראיה שתתוקן עם משקפים/עדשות מגע או שתיגרם ירידה בחדות הראיה שלא ניתן יהיה לתקנה עם משקפיים או עדשות מגע.

בברכה,

למעלה