לאספרנטו דקדוק קצת קשה

מור ד

New member
לאספרנטו דקדוק קצת קשה

אני חלא יודע מה איתכם אבל לאספרנטו הדקדוק קצת קשה, אני מאד הייתי שמח שנשלח שיר באספרנטו לאיירווזיון! (חצי שיר...)

לאספרנטו אמנם דקדוק לא קל

אבל יש נחמה בדבר. הצדדים הלא קלים בדקדוק של אספרנטו, כמו ייחסת האקוזטיב (מושא ישיר בעברית, פחות או יותר), שבאספרנטו יש לה שימושים נוספים כמו ציון כוון, קביעת נקודת זמן או תאריך ולציון מקוצר של מידות (אורך, רוחב וכו´), כל אלה הופכים את אספרנטו לשפה מאד מדוייקת ונותנים לה גוונים של הבעה שיש לשפות מעטות. וזה מאד נחוץ לשפה שטוענת, לדעתי בצדק, להיות שפת קשר בינלאומית, כלומר גם השפה של מסמכים משפטיים שבהם הדיוק והבהירות חשובים ביותר. אבל בכך יכול להווכח רק מי שלומד אספרנטו לעומקה. אבל גם לימוד שטחי ומהיר יש בו יתרונות רבים וזה כ"כ, כ"כ קל ופשוט.

תיקון רושם והודאה שזה לא איי איי אי

מדבריי שדקדוק אספרנטו קשה, ניתן אולי להבין, שאני אומר זאת ע"פ נסיוני האישי ולא כן הדבר. חלק מהפורומאים יכולים להעיד שרמת שליטתי באספרנטו והמהירות בה למדתי אותה אינם מן הנמוכים או הגרועים. זה אולי לא נעים להרבה אספרנטיסטים מקצועיים, אבל לא מעט דוברי/מגמגמי אספרנטו עם ותק של עשרות שנים עם השפה ואחרי השתתפות בעשרות ועידות בינלאומיות, עדיין מדברים עם המון שגיאות שהם לא מודעים אליהם, כי השגיאות כבר מושרשות ולמרות קיומן, אפשר להבין ולסלוח, כי ממילא אנחנו כה מעטים, שאין לאבד אפילו ETERNA KOMENCANTO אחד. ויש כאלה רבים. אולי הסיבה לכך, שהשפה באמת כ"כ קשה או להפך, כ"כ קלה שאין צורך להתאמץ וללמוד אותה כמו שצריך. ואז באמת לא יודעים אותה. אני מודע היטב לכך שללמוד אספרנטו זה לוקסוס, לא בגלל עלות הלימוד, זה בטל ב-120, אלא אם נגדיר את שפת התקווה כתחביב, הרי זה FULL TIME תחביב.לא כל אחד יכול וכשיר למחוייבות כזו. סליחה על אריכות דבריי.שלכם יובל אבני.

EldadoS

New member
מור - האם למדת פעם אספרנטו

כיצד הכרת את השפה? אילו קשיים מצאת באספרנטו? בניגוד לדעתו של יובל, להלן, בסך הכל, נראה לי שאספרנטו היא שפה קלה, יחסית. מה גרם לך להגיע למסקנה הפוכה? אלדד

8vD

New member
../images/Emo79.gif Euroviziona Konkuro ../images/Emo79.gif

Jen virin´ pli ega ol viv´ mem Unik-sensoj nur en sxi ´Jen magia malfacila temp Kaj estrado plenas nur je sxi
Angxelan Diva regxas imperion Sur la estrad´ kreas histerion ´Sxi tute estas kanto de am
Vivu, ni kriu, Vivu Viktorja, Afrodita Vivu ho Diva, Vivu Viktorja, Kleopatra

טולסטוי למד אספרנטו בשעתיים

כל שפה וכל דקדוק צריך ללמוד. ואין דבר כזה: "שפה קלה". יחד עם זאת, מילת המפתח כאן היא השוואה. במחקרים שנעשו, אספרנטו התגלתה כקלה עד פי עשרה משפות לאומיות. אז עדיין צריך ללמוד אותה, אבל מספיקים 16-20 שיעורים בשביל ללמוד את כל הדקדוק שלה. הסופר לב טולסטוי - במכתב מ-1894 התפאר בכך, שלמד את אספרנטו בשעתיים ("אם לא לדבר - הרי לפחות לקרוא טקסטים בעזרת מילון", הוא כתב). אינני מסכים עם יובל - הרי קושי של דקדוק שפה נמדד בקושי שהוא מערים על הדוברים להשתלט על השפה לצורך תקשורת עם דוברי השפה. מבחינה זו אספרנטו היא פשוטה, אבל פשוטה באורח גאוני. (כלומר היא לא פשטנית, אבל כדי שתהיה כל כך פשוטה היה צורך במוח הגאוני והמורכב, כנראה, של ד"ר זמנהוף.) הדקדוק של אספרנטו קשה רק כאשר מגיעים לדרגה כזו, שרוצים להתעמק בניואנסים הדקים ביותר של השפה. דוברי אספרנטו מלידה, וגם סתם אנשים שלמדו את השפה ומשתמשים בה לצרכיהם, בדרך-כלל *אינם* מתעסקים בניואנסים הדקים הללו, ואם הם אינם בלשנים חובבים, הם גם לא יבינו למה יובל אומר שהדקדוק של אספרנטו קצת קשה.

../images/Emo41.gifירוק ויזיון!! ויוה ארויזיון!!!!

מור שלום, אני שמח שהגעת אלינו. ברוך הבא לצל פורומינו אם אתה רוצה לשלוח שיר באספרנטו לארויזיון אז אני מציע שתתחיל לעשות לנושא (וגם לפורום הזה) קצת פרופגנדה בפורום של האירויזיון, ובפורומים אחרים שאתה פעיל בהם. אתה בהחלט יכול להזמין עוד אנשים לכאן להביע את דעתם. בברכת יום ירוק, ירוק עוללללללללהההההההה נ.ב: לא לשכוח להצביע בסקר זה אימון לא רק לקראת הבחירות

למעלה