לאפונת הגינה- בעניין צירים מוקדמים

פישון

New member
לאפונת הגינה- בעניין צירים מוקדמים

עכשיו קראתי את השרשרת של התקצרויות צוואר הרחם, ונבהלתי. בפעם הקודמת ילדתי חודש לפני הזמן, אבל הגעתי לבית חולים בגלל דימום. בדיעבד התברר לי שהיו לי צירים בערך 24 שעות קודם ופשוט חשבתי שכואב לי הגב (היו לי שני מבחנים באוניברסיטה באותו היום ועשיתי אותם, פשוט הכסאות שם נוראיים וכמעט כל פעם נתפס לי הגב גם ככה). כשהגעתי לבית חולים היו לי צירים כל 5דקות, מחיקה של 80% ופתיחה של 3 סנטימטרים - ולא הרגשתי כלום! אחר כך בדקו אותי, ראו שיש דימום בינוני ואשפזו. אני פוחדת שגם הפעם יקרה משהו כזה, בייחוד שזה הריון של תאומים. איך זיהית צירים מוקדמים בשבוע 18-20? ובכל מקרה, איך מחליטים מתי לאפשר לידה כשאת כבר שוכבת בבית החולים? דרך אגב, באיזה משקל / בשלות נולדו התאומים בשבוע 33?

מכיון שזה היה הריון ראשון לא ממש

ידעתי לזהות צירים. הבנתי שמשהו לא בסדר כשהתקשויות בבטן הופיעו ונעלמו כל כמה דקות. לא חשתי כאבים. הגיענו לבית החולים ובמוניטור ראו צירים. לגבי בית החולים - עד פתיחה של 4-5 זה לא נחשב לידה ולכן אפשר לנסות לדחות את הלידה. פתיחה גדולה יותר ובעיקר אם היא מלווה בצירים נחשבת לידה. התאומים נולדי בשבוע 33+3 במשקלים 1950 (בן) ו-1670 (בת). בשבוע 28 קיבלתי קורס של צלצטון (שתי זריקות). דוקא הבן נזקק להנשמה במשך 72 שעות. שניהם שוחררו אחרי 15 יום מהפגיה.

נועם@בת

New member
../images/Emo32.gif כמה כתבות מעניינות מעיתון

הארץ. בנק הדם הטבורי. המרדף אחר שני האיקסים. מי מלוח של אמא.
נועם

למעלה