לאפות עם קרין

mamarei

New member
לאפות עם קרין

איזה כיף שבאתם לפורום!

אני אפתח בסיפור האישי שלי עם קרין גורן, ומקווה שתשתפו גם אתם...

ספרי בישול אף פעם לא אהבתי, גם לא ספרי אפייה. מעולם לא החשבתי את עצמי כשרונית במיוחד באף אחד מהתחומים האלה, אני מאמינה גדולה ב"בישול בסיר אחד" - לערבב כמה מצרכים, לבשל כמה שצריך ולהגיש. ספרים אני לא קונה (לעתים נדירות מקבלת מתנה) ואם אני רוצה להכין משהו אני מחפשת מתכון באינטרנט.
את "סודות מתוקים" הראשון הכרתי אצל חברה שלי. לא התלהבתי ממנו ובטח שלא טרחתי לקנות....
לפני שנה בערך קיבלתי מתנה לחג את "סודות מתוקים 2" מדודה שלי שהיא "ה"בשלנית של המשפחה (בה"א הידיעה!). מכיוון שחשבתי שהכרתי את הראשון, החלטתי מראש להחליף את הספר למשהו קצת יותר סיפורי ופחות "מתכוני"... רצה הגורל וזה היה הסופ"ש ולכן הספר היה בבית לפחות ליומיים לפני שאוכל לקחת אותו לחנות, והחלטתי לדפדף בו קצת... מפה לשם מצאתי את עצמי מתעמקת ביותר ויותר מתכונים, ובודקת איזה חומרים יש בבית כי ממש התחשק לי כבר להכין משהו!
מצאתי את עצמי אופה יותר ויותר, קניתי מיקסר ומעבד מזון, ואח"כ עוד ספר מתכונים (וגם קיבלתי את "סודות המתוקים" הראשון שבקריאה מתעמקת יותר דווקא מצא חן בעיניי).
ומאז - הכל הסטוריה.
כל סופ"ש אני אופה לארוחות המשפחתיות שלנו (משתדלת לא להכין דברים "שיהיו בבית" כי אז אני אוכלת ומשמינה) ולכל אירוע אני תמיד ממהרת להתנדב לדאוג לקינוח (מה שבד"כ הופך ל2-3 קינוחים כי קשה לי להחליט), לפעמים אני קמה עם "אטרף" לאפייה ולא מסוגלת לשבת בשקט לפני שתהיה איזה עוגה בתנור. והיחיד המסכן בסיפור הזה הוא התינוק שלי (10 חודשים) שאלרגי לחלב אז הוא לא זוכה לטעום מרוב מה שאני מכינה....

אני חושבת שהדבר המיוחד אצל קרין גורן הוא באמת עניין ה"סודות" שהיא משתפת - טריקים קטנים שעושים את עבודת האפייה להרבה יותר קלה והרבה פחות מאיימת.
המתכונים שלה תמיד נשמעים כאילו "כל אחד יכול" והם גרמו לי להפסיק לפחד מלהכין אפילו דברים שנראו לי מסובכים כמו נשיקות מרנג, עוגות שמרים או עוגיות מקרון...

כיום אצלי בספרייה מתוך 3 ספרי קינוחים שניים הם של קרין גורן (והשלישי ספר הקאפקייקס של מרתה סטיוארט), אני מכינה הרבה מאד לפי מתכונים שלה ואפשר לומר שהיא שינתה את כל השקפת העולם שלי לגבי עולם הקינוחים...

אשמח אם תשתפו גם אתם איך התחלתם לאפות, מה אתם אוהבים בספרים שלה (או בתוכניות) וכל דבר אחר שעולה על דעתכם...
 

mamarei

New member
באמת נפלא!

הכנתי אותו ממש לפני פחות מחודש לארוחה משפחתית מורחבת, לכבוד חגיגת יום ההולדת של בעלי וסיום התואר השני שלי.
בגרסא אישית, עם תחתית מעוגייה.
יצא ט-ע-י-ם!!
כמעט הרגשתי לא נעים לעשות כזה רושם עם מתכון כל כך פשוט, אבל הוא מפצה על הפשטות שלו בסבלנות שהוא דורש (ובכמה מסובך שהיה לשנע את כל הטריקולדים האלה...)
 

m o s h 1 0

New member
נראה מעולה!!

אפשר את המתכון המדויק עם כל השינויים שעשית? זמן ההמתנה הבין השכבות?
אני תמיד מעדיפה מתכונים בכוסות אישיות... יצא לך מדהים
 

mamarei

New member
מתכון לטריקולד

יום קודם המסתי כל שוקולד - 200 גרם עם שמנת אחת.
למחרת הקצפתי עם עוד חצי שמנת.
המתנתי בערך 15-20 דקות בין השכבות.
הציפוי בסוף שמנת ושוקולד ביחס 1:1.
 

מחל

New member
אפשר בבקשה לקבל מתכון מסודר של הטריקולד? עם

כמויות?
אודה מאוד!
והאם אפשר להכין בגיררסה פרווה?
 

mamarei

New member
כן

אבל אני אישית לא נהנית ממנו כמו שהייתי מצפה....
 

liranzamsh

New member
הסיפור שלי עם קרין...

יש אצלנו בעבודה מנהג שנקרא cake club, ואני אפרט:
התארגנו כמה בנות מהעבודה והנהגנו מנהג חמוד וכייפי בו בכל יום ראשון מישהי אחרת מביאה לעבודה עוגה או משהו מתוק עפ"י סבב שנקבע מראש.
כמובן שברוב הפעמים המתכונים של קרין מככבים אצלנו, ואין מה להגיד- תמיד יוצא בול!
 

mamarei

New member
איזה כיף

אני תמיד מחפשת תירוצים לאפות, אולי כשאחזור לעבודה אציע לחברותיי לעשות משהו דומה...
 

liranzamsh

New member
באמת כיף!

את חייבת להציע לחברות מהעבודה, זה ממש מגבש ומפיג את "שביזות יום א'"...
 

alonaski

New member
אני מכורה לקרמבואים...


קבועים אצלי במקפיא! רק את הבסיס אני משתמשת בחצי עוגיות אוראו וניל ולא מה שקרין משמשת במתכון שלה.

אני אוהבת כמעט כל מתכון וכל סוד מתוק שלה. בד"כ מפחיתה בחצי את כמויות הסוכר מרוב המתכונים שלה...
ואז זה יוצא לי מתוק וטעים (בניגוד למתוק ברמת "הרעלת סוכר") כמו שאני מעדיפה.

אני מאוד אוהבת את ההופעה שלה בטלביזיה - מאוד משוחררת, מאוד קורנת אהבה למה שהיא עושה וכייף לעקוב אחריה ולצפות בה!



נדמה לי שהיום היא אמא טריה... - לא?
 
ההיסטוריה שלי עם קרין,

שהשתחררתי מהצבא לפני 6 שנים (אמא'לה!!) קרין הייתה ממש בחיתוליה עם הקרייירה המתוקה שלה, ונתקלתי בספר הראשון, בפורום הראשון (שהיום יש איזה מיליון פורומים שלה מסתובבים באינטרנט, והיום גיליתי את הפורום הזה גם) ונהייתי פריקית ומעריצה שלה. במקביל נרשמתי לקורס קונדיטוריה וטבחות והתאהבתי. קבלתי מקיסר ליומולדת, כל שבת מתכונים חדשים, עוגות, עוגיות, שמרים, חלות. הייתה תקופה מדהימה!! בתוכנית של קרין התאהבתי, וגם עד אני והיא בקשר (אחד האנשים היותר מקסימים שפגשתי בחיי) הייתי מגיעה לחתימות ספרים (יש לי את כל הספרים שלה חתומים באהבה) אמא שלי ואחותי גם נדבקו ממנה.קרין זה משהו מיוחד :) אפילו נפגשנו לקפה לפני שנים שהינו בתל אביב עם ההורים שלי ועד היום כל פעם שאנחנו נפגשות היא שואלת על המשפחה :) שהתחלתי לאפות הרגשתי כאילו המתוכנים נכתבו במיוחד עבורי, קלים, טעימים ועם המון אהבה


מתכון שאני הכי אוהבת? קשה קשה.. זה כל פעם משתנה.. בראוניז ובלונדיז זה בין האהובים עלי :)
תמיד שיש איזה שהוא אירוע, המתוכנים של קרין הם הראשונים שאני חושבת עליהם.



ובקשר למשקל
גם עם אהבה למתוקים אפשר להוריד 30 קילו (מאז הצבא) צריך לדעת לשלוט במה שאוכלים, אפשר להסתפק בטעימות, הביס השלישי והרביעי יהיה בדיוק אותו הדבר כמו הראשון והשני
 

mamarei

New member
תודה ששיתפת!

נשמע סיפור ממש נחמד, היה לך מזל להיתקל בה בתחילת הקריירה ונראה שיצאה לכן ממש חברות מזה...
לגבי המשקל אני גם מצאתי את הפתרון שלי - להכין דברים שאני לא אוהבת. יש די הרבה כאלה (חלווה, חמאת בוטנים, עוגות גבינה) ויש מספיק אנשים סביבי שישמחו לקבל את המתוקים האלה ולאכול בעצמם :)
 
למעלה