לאקס שחור

לאקס שחור

אני קראתי כאן הרבה הודעות, ושמתי לב שרוב התגובות שלך הן, לפנות ליועצת בית הספר. אתה יודע? עד לפני כשלוש שנים חשבתי שזה נכון שבאמת צריך לפנות ליועצת בית הספר. אבל, לא אשכח, שכאשר פניתי לראשונה ליועצת בית הספר, היתה לי חברה שאמרה לי, שעשיתי טעות, לא הבנתי למה התכוונה. אבל עכשיו אני מבינה, צריך לחשוב טוב טוב, לפעמים בית הספר הוא כל כך גרוע על כל מלמדיו, טוב אולי הגזמתי, אז התכוונתי על כל יועציו שבמקום לבוא לקראת הענין הם מפילים בפח. פניה תמימה שלי בענין הילד שלי, הובילה לאי הבנה גדולה וחמורה מאוד, ששילמתי עליה מחיר כבד, ועדיין משלמת, דברי הועברו לא נכון, ובזמן שחשבתי שמטפלים בבעיה של בני/שלי, הם ישבו ודנו בניהם איך לקחת ממני את הילד, כן, כך בשנות האלפיים, התפרשו דברים לא נכון, הוצאו דברים מהכשרם. לדעתי אני נגד פניה לפסיכולוגית בית הספר. לדעתי קחו כסף, שלמו מכספכם הפרטי ותיוועצו. אני בעד התיעצויות ועוד איך, אבל רק פרטי, לא של בית הספר. אל תוציאו את הסודות החוצה לבית הספר, זה מסוכן. יונית, שהביעה את דעתה בלבד וחלילה לא רוצה להרוס דעות של אחרים. יונית

sarag

New member
על יועצות וכו`

יונית - אני מבינה שנפגעת מפעולות של יועצת במערכת החינוך. זה עצוב וברור שזה כואב לך. כמובן שאקס יענה לך - למה הוא מפנה ליועצת. אבל לדעתי - זה כי - אם תלמיד (נניח בחטיבה או תיכון) אובחן כ-ל``ל , הבן אדם היחיד שיכול לטפל בכך שיקבל התאמות במבחנים (כמו תוספת זמן, מבחן בע``פ ...) היא יועצת ביה``ס. כך - לפי נהלי משרד החינוך. אז חייבים לפנות אליה. מנסיוני - 3 ילדים - ששניים סיימו תיכון ואחד עדין בחטיבה - (ושלושתם כמובן(!) ל``ל ו- add ) יש יועצות מצוינות (שהן נדירות מאד - וחבל) - יש טובות - ויש גרועות. ואת כנראה נתקלת באחת ה ``פחות טובות``. אבל לדעתי יש יותר טובות מאשר גרועות. ויש יותר ויותר מודעות לבעיות של תלמידים ל``ל עם השנים. גם אצל היועצות וגם אצל המורים. ודבר אחרון - כמובן שאין חובה להורה להעביר תוצאות של אבחון לבה``ס. אבל - כמורה - כשיש בב``ס אבחון של תלמיד - זה מאד עוזר לי לעזור לתלמיד. כי אבחון טוב מדבר על הקשיים וגם על הכוחות של התלמיד. וכך אני יכולה ללמד אותו יותר טוב. ואני מאד מתוסכלת כשיש לי תלמיד עם קשיים, וההורים לא מוכנים שיאובחן. או אם אני יודעת שאובחן- אבל ההורים לא מוכנים להעביר את תוצאותיו לבה``ס. כי במקרה כזה התלמיד הוא זה שסובל - וחבל! ושיהיה בהצלחה לכולנו! שרה

לשרה

שרה, ייתכן מאוד שיועצת בית הספר לא היתה משהו, אבל אני דוקא רציתי אבחון מההתחלה. יודעת מה? נראה לי בכלל שבית הספר אותו רשמתי גרוע מאוד, מאז עזבו כמה תלמידים את בית הספר. מקוה שלעתיד לא יהיה לי חשש לפנות ליועצות. בעצם, שיתפתי את היועצת בענין אישי, אולי לא היתי צריכה, אולי הייתי צריכה את האישי לשמור בבטן, למרות שלפעמים הענין האישי חשוב . אבל תודה לך על התגובה. יונית

למעלה