לאקס

r_shany

New member
לאקס

לאקס שלום ביקשתה ממני לירשום כאן את הסיפור הקצר שלי אז ככה בכיתה ט ניראה לי שהמורה שלי עשתה לי ולכולם בכינה איזשהוא איבחון והיא אמרה שאני דיסלקטית וגם כול המורים אמרו שלפי המיבחנים שלי נירא לכולם שאני דיסלקטית האיבחון כפי שאני זוכרת אמר שיש לי יכולות למידה די גבוהות את הפחינה אצמה של האיבחון אני לא צוכת היום אני עושה פסיכומטר ונורא מתקשה ולא יודעת למי לפנות לאזרה אז זה בקצרה הסיפור שלי מקווה מאוד שיוכלו לעזור לי ביי ביי שני

או קי... אז ככה..

אם תוכלי לתת יותר פאטים,ז ה יכול להיות טוב האם קיבלת הקלות, בבחינות הבגרות? ואם כן, איזה? האם היית במעקב אי פעם? תרופתי, או אחר? והאם אמרו לך, שאת דיסלקטית, או רק חשבו ככה? תחזרי אלי אם לא נוח לך פה, אז באי סי, או במייל... אקס - מנהל פורום ליקויי למידה

r_shany

New member
לאקס תשובה

הי אז ככה לא היתי במאקב לא קיבלתי אף פעם תרופות רק שהמורים תמיד אמרו לי שאני דיסלקטית בגלל צורת הלמידה והכתב שלי והשגיות שלי וכו... לא קיבלתי שום הקלות בבכינות הבגרות והורידו לי מלא נקודות על שגיות כתיב זה שאני יודעת שאני דיסלקטית זה רק מזה שהמורים שלי אמרו לי ובאמת שיש לי קשי למודה לא איבחנו אותי ממש לעומר ממש לא רק באוויר

אז מומלץ שתלכי לאבחון.

בניצן, או משהו דומה זה עולה קצת, משהו כמו 800 ש``ח ובמקביל, תתקשרי למרכז לבחינות והערכה, ותבררי, מה הפרוצדורה, לקבל התאמות זה עניין מאוד פשוט, וההקלות שיכולות להינתן לך, הן תוספת זמן בלבד, שזה הרבה מאוד. טמממ.. ו... תחזרי אלי, בסדר? גם באי סי אפשר...

m_katzmann

New member
הקלות ל``דיסלקטים``

שני, קיים נוהל די מצחיק במשרד החינוך. מצד אחד נוטים לתת תוויות מהר מאוד ומצד שני לא תמיד מתייחסים לתוויות אלה. הדבר היחיד החיובי שבזה הוא שיש רשימה של הקלות שאם אובחנת ואת רשאית להם, הם יכולים לעזור לך קצת במבחנים עצמם. אז דבר ראשון את צריכה לעשות אבחון שעולה כמה מאות שקלים כדי להשיג את האבחון וההקלות. הדרך השניה היא לוותר על האיבחון וההקלות ולטפל בעצמך שטיפול כזה יכול לפתור בו זמנית לא רק את שגיעות הכתיב שלך אלא גם את יחסך החיובי אלייך ואל הסביבה, כי אם תאמיני ביכולתך ןתביני שגם עם החסרון המסויים שלך את יכולה למצוא עוד אלפי ערוצי למידה וכך תמצאי את דרכך להצלחה לא רק בלימודים אלא בכל תחום. מאיה

co2

New member
לא מדיוק

לקות למידה היא לא מחלה אין טפול שבין רגע פוטל הכל וגם לא לאורך זמן ניתן לקבל טפולי מסוימים שעוזרים אבל לא פוטרים את הבעיה

למעלה