לארגן משלוח מלוס אנג'לס לארץ, מהארץ

CHiPoPO8

New member
לארגן משלוח מלוס אנג'לס לארץ, מהארץ

שלום לכולם,
יש לי בן דוד שחי בלוס אנג'לס והזמנתי אליו מכשיר סלולארי לפני כל הבלאגן של הקורונה.
הוא היה אמור להגיע לחג אבל הוא ביטל לאור המצב, בגלל זה אני רוצה לארגן משלוח ממנו לארץ של החבילה.
מבין האופציות שבדקתי אז USPS נראית האופציה הכי משתלמת אבל לא הבנתי את התהליך כל כך.
כעיקרון אני רוצה לארגן (אם אפשר), כמה שיותר דברים שקשורים למשלוח, מהארץ ולהוריד את ה"נטל" מבן דוד שלי. לא בא לי ליפול עליו ולתזז אותו.
יש מישהו שיצא לו לשלוח חבילה לארץ מארה"ב ויכול לעזור?

debby12

New member
מנהל
אתה מעוניין לשלם מכס על הטלפון הזה?

בעיקרון, כששולחים טובין בין מדינות, הדואר או חברת השילוח דורשים ממך להצהיר מה יש בפנים ומה הערך המשוער שלו....

USPS זה הדואר הציבורי האמריקאי. זה אומר שבן דוד שלך צריך ללכת לסניף הדואר, לעמוד בתור עם משתעלי קורונה לסוגיהם, ולשלוח את זה שם. זה התהליך. כשהוא יגיע לפקיד/ה בדואר הוא יתן להם את המעטפה, הם יביילו אותו, יגבו ממנו כסף וידרשו ממנו למלא טופס מכס שאומר מה יש בפנים. אני לא מכירה מסלול עוקף לתיזוז הזה.

לחילופין, נדמה לי שבחברות שילוח בינלאומיות - כמו פדקס וכו' - יש אפשרות שאתה יכול לשלם מראש את העלות ואז הוא רק מדפיס מהצד שלו את הלייבל שהוא ידביק על המעטפה, ואז הוא גם יכול לזרוק את זה בתיבה של פדקס איפשהו בלי סניף פיזי עם משתעלים. למרות שלדעתי במשלוח בינלאומי כזה יש סיכוי טוב שנדרשת נוכחות פיזית כי ירצו לראות תעודה מזהה שלו. נסה לראות פרטים פה

https://www.fedex.com/en-us/shipping/international.html

Ani15

New member
לא הגזמת?

אפילו לדואר ישראל יש שירות שליח מדלת לדלת (משלמים מראש ברשת, בא שליח לוקח את החבילה, מעביר מעביר ומעביר עד שמגיע לשליח בצד השני שמוסר את החבילה ליעדה), למיטב זכרוני גם לUSPS יש שירות כזה ובטח ובטח לפדקס.
אאל"ט יבוא טלפונים סלולרים לישראל עד 500 דולר (כולל המשלוח) פטור ממכס וממס קניה, ומחוייב רק במע"מ (17% לתשלום ע"י המקבל, לפעמים זה כרוך גם בעמלת שחרור מהמכס ע"י חברת השילוח).

Boston Guy

New member
אם כבר היא עשתה ההפך מלהגזים

מכיוון שעברתי את החוויה המפוקפקת של לשלוח חבילה לישראל מארצות הברית לפני קצת יותר מחדשיים - אני יכול להוסיף למה שדבי כתבה גם את ההערכה שבסבירות מאוד גבוהה - המוצר שהוא ישלח דרך דואר ישראל יעלם בדרך.
וכשאני אומר "בדרך" - הכוונה היא אחרי שהוא ינחת בישראל, אי שם בחור השחור שבין נתב"ג לבית הנמען.
החבילה שאני שלחתי הכילה רק דברי דפוס שלאף אחד (למעט הנמען הישיר) אין צורך בהם. היא נשלחה ב"דואר מהיר" עם TRACKING וכיוצ"ב, והיתה אמורה להגיע ליעד תוך שבוע.
בו זמנית, באותו יום, נשלחה חבילה זהה לגרמניה.
החבילה של גרמניה הגיעה אחרי שבוע ליעדה.
החבילה של ישראל נחתה בישראל 3 ימים אחרי שנשלחה, הלכה (לכאורה) לביקורת מכס - ואז נעלמה לחודש וחצי.
אחרי שהגשתי לדואר ארה"ב תביעת ביטוח על מלוא ערך החומר המודפס שהיה בחבילה הם התחילו בחקירה, ואז בדרך פלא החבילה צצה מחדש והגיעה ליעד הסופי. כמעט חדשיים אחרי שנשלחה.
לדעתי - אם בתוך החבילה היה מוצר אטרקטיבי כמו טלפון סלולארי (ולא חבילה של ברושורים משעממים) - היא לעולם לא הייתה נמצאת.

למדתי לקח. לעולם לא אשלח יותר חבילות לישראל דרך הדואר. נכון ש UPS עולה 50% יותר ו FEDEX עולה 100% יותר - אבל שם הסיכוי שהחבילה תגיע ליעדה (בכלל) ובזמן סביר (בפרט) גבוה בצורה אקספוננציאלית.

JimmyGee

New member
מסכים 100% עם Boston

אם אתה רוצה שהחבילה תגיע, רק Fedex.
לשלוח דבר ערך עם USPS זה סיכוי של 100% שהמוצר יעלם איפוא שהוא בחור השחור שנקרא ישראל.

vinney

Well-known member
היה לי נסיון טוב עם DHL

אומנם לא לאחרונה, אבל הגיע מהר, בלי שום בעיות.
&nbsp
מבחינת המחיר הם היו יותר יקרים מדואר רגיל (שזה לא חוכמה), אבל יותר אטרקטיביים מUPS וFedex.

Midriff

New member
במצב הנוכחי ובעלויות המשלוח

יהיה לך ולו יותר פשוט לארגן החזרה של הטלפון (ואז בד"כ הוא יכול להדפיס את זה בבית, לשים על קופסא ולזרוק בתיבת דואר.
ולקנות את המוצר בארץ. המשלוח לארץ הוא מאוד יקר ועם מה שסיפרו פה (שתואם לגמרי את הנסיון שלי) לא שווה לך את הסיכון ותוספת העלות.

לא בטוח שכלכלי...

כל משלוח שיעבור את עלות ה75$ חייב במעמ 17%
בדואר ישראל יש סיכוי שלא תשלם וגם סיכוי שלא תקבל (מנסיון אישי)
למרות שיש מספר מעקב הם טוענים שהם לא חייבים לעדכן ומי שלא מעדכן זה חברת הדואר בחו"ל וכו'
יש לדואר ישראל שרות EMS עליו תמיד תשלם עמלת שחרור המינימום (למוצר שפטור) זה 34 ש"ח (אם לא השתנה בתקופה האחרונה) אם זה חייב מע"מ תתכונן לשלם... אך עם זאת כך זה גם בשאר חברות כגון USP DHL פדקס TNT ציטה וכו'
USPS הרגיל יתקבל לרוב ע"י דואר ישראל...
חבילה שולח לא שילם מראש. המקבל בארץ יקבל תשלום
מדמי טיפול אכסנה (אם תהיה ובמצב הנוכחי אולי תהייה) עמילות מכס וכו
החבילות בחברות הנ"ל עוברות תמיד במכס זה....יצא לי לשלם על מוצר פטור ואני לא צוחק "עמלה פתור ממכס"
לעומת זאת מוצר שמגיע מאמזון דרך DHL ודומיו לא יגבה עליו תשלום נוסף יען כי דמי הטיפול נגוב כבר ע"י אמזון...

כך שלא בטוח שכל העניין משתלם
יתכן מאוד במידת האפשר עדיף לך לבקש מבן הדוד להחזיר לשלוח חזרה את המוצר לחנות בארצות הברית וכשהמצב ירגע ויהיה לך משהו שטס תבקש את הטובה הזאת (אולי יצא עד אז דגם חדש או המחיר יוזל)
בכל מקרה בגדול גם אדם אדם שמגיע בטיסה חייב להצהיר על המכשיר ולשלם מע"מ...

למעלה