תודה לכל המפרגנות ומעט מתכונים
מתכון למרק- זה בעצם מרק אפונה ששילבתי עם מרק פטריות. לטגן בצל קצוץ דק. להוסיף קופסת פטריות. לאדות כמה דקות, להוסיף 1/2 שקקית אפונה ירוקה יבשה. (אפשר להוסיף פרוסות גזר ותפו"א אחד), כמון- מרכיב חשוב במרק אפונה. ומל"פ. אחרי עירבוב קל להוסיף את המיים ובעצם זהו. לבשל בערך שעתיים על אש קטנה (אחרי רתיחה כמובן) או בסיר לחץ למי שיש 20 דק' בערך. אני לא משתמשת בסיר לחץ אבל אמא שלי עושה איתו כמעט הכל. עם הבישול הארוף האפונה מתפרקת והמרק מקבל מרקם של אפונה גרוסה . טעים מאד חורפי מאד ומעולה עם כופתאות . דינהלה מתכון למוסקה. מוסקה זה בעצם בלילה של קציצות שמוכנסת לתוך סנדוויץ חצילים. אני מכינה לרוב בלילה מחצי קילו בקר וחצי קילו הודו טחון. בצל מטוגן קצוץ דק דק (משדרג מאד אבל לא הכרחי) בצל חי 4 שיני שום פטרוזילה/כוסברה/עלי סלרי ירקות למנהם :גזר/שורש פטרוזילה/קישוא./תפו"א- מה שאוהבים 3 ביצים כמון אבקת מרק פפריקה מל"פ קמח מצה/ פירורי לחם לעיבוי את הירקות אני טוחנת בבלנדר ומערבבת עם כל מרכיבי הבלילה חוץ מהקמח מצה . אחרי שהבלילה מעורבבת אני מוסיפה קמח מצה לפי ההרגשה והסימן הוא: עד שמגע בבלילה עם ידים רטובות משאיר את היד בלי שהבלילה תידבק אליה. אחרי הכנת הבלילה אני מכניסה למקרר לאיחוד הטעמים וחותכת את החצילים בינתים. כל חציל פורסת לפרוסות בעובי של כמעט 1 ס"מ כשכל 2 פרוסות מחוברות בינן בקצה. _(כמו סנדויץ לפני עידן הלחם הפרוס) ממלאה- כן כן עם היד- כל סנדוויץ במילוי בכמות שתאפשר לסנדויץ להשאר בצורה יפה. להחליק את הקצוות, לטבול בביצה ולטגן עד לקבלת צבא חום יפה- לא כהה מדי. להניח על נייר סופג. בשלב זה אפשר להקפיא. אני תמיד מכינה כמות גדולה כי אני לא משתגעת על פעולת הטיגון ומכניסה לקופסאות מסודרות במקפיא עם נילון בין שכבה לשכבה. להכנת הרוטב: לשים בסיר רסק עגבניות מדולל במים, סוכר, אבקת מרק, מעט כמון, 3 שיני שום, מעט שטה גרוסה לאוהבי החריף, מל"פ, אחרי הרתיחה והכניס לסיר מוסקה לפי כמות הסועדים, להרתיח שוב. להנמיך את האש ולבשל חצי שעה 40 דק' ובתאבון.