לארוחת הצהרים- מרק אפונה ופטריות

ולעיקרית- מוסקה

עם אורז. סלט סלק- קוביות, וסלט ירקות תמונה ממש לא איכותית אבל העיקר שטעים...
 

רותי410

New member
נראה נהדר. וטעיםםםם

ואני מבינה למה את מתכוונת בקשר למרק. יש לי צילום של צלי בשר שהכנתי - טעים מאוד. אבל התמונה לא נראית כל כך אסטתית - צילמתי בסיר לפני שהספקתי לנקות את שוליו, ולפני שהעברתי לצלחת הגשה, כי מיהרתי לצאת. אז אני לא מעלה את התמונה, אבל לא תמיד מראה עיניים מצליח להעביר את האיכות האמיתית.
 

מאיוש י

New member
גולדה זה נראה טעים מאוד אני מטורפת על חציל

בכל צורה
 

APRSMON

New member
אני הכנתי מרק מאוד טעים וקל.

כרוב שלם חתוך ל-4 3 גזרים קלופים וחתוכים. בצל. אחד קלוף וחתוך ל-4 פלפל אדום. 2 כפות מרק עוף פרווה כפית כורכום חצי כפית פלפל שחור חצי כפית קימל טחון (למניעת גזים) 4 עלי פטרוזיליה. 4 עלי שמיר. כף שמן. להכניס הכל לסיר למלא מים עד כמעט כיסוי הירקות, לא למעלה מזה. להרתיח ולבשל על אש קטנה 1/3 שעה בערך תוך כדי רתיחה. לאחר חצי שעה לטעום לתקום טעמים (אם חסר מלח או פלפל), לקחת את המועך של הפירה ולמעוך , אפשר גם עם מוט חשמלי, יוצא מרק סימך מזין טעים ואפילו דיאטטי. בתאבון.
 

ddh1

New member
גולדל'ה, טוב לראותך שוב בשדה הקרב..

חם אצלך במטבח וכיף לראות את התוצאות. בבקשה שגרי מתכון למרק, שנראה טעים ולמוסקה. בעלי "מת" על מוסקה...
דינה
 
תודה לכל המפרגנות ומעט מתכונים

מתכון למרק- זה בעצם מרק אפונה ששילבתי עם מרק פטריות. לטגן בצל קצוץ דק. להוסיף קופסת פטריות. לאדות כמה דקות, להוסיף 1/2 שקקית אפונה ירוקה יבשה. (אפשר להוסיף פרוסות גזר ותפו"א אחד), כמון- מרכיב חשוב במרק אפונה. ומל"פ. אחרי עירבוב קל להוסיף את המיים ובעצם זהו. לבשל בערך שעתיים על אש קטנה (אחרי רתיחה כמובן) או בסיר לחץ למי שיש 20 דק' בערך. אני לא משתמשת בסיר לחץ אבל אמא שלי עושה איתו כמעט הכל. עם הבישול הארוף האפונה מתפרקת והמרק מקבל מרקם של אפונה גרוסה . טעים מאד חורפי מאד ומעולה עם כופתאות . דינהלה מתכון למוסקה. מוסקה זה בעצם בלילה של קציצות שמוכנסת לתוך סנדוויץ חצילים. אני מכינה לרוב בלילה מחצי קילו בקר וחצי קילו הודו טחון. בצל מטוגן קצוץ דק דק (משדרג מאד אבל לא הכרחי) בצל חי 4 שיני שום פטרוזילה/כוסברה/עלי סלרי ירקות למנהם :גזר/שורש פטרוזילה/קישוא./תפו"א- מה שאוהבים 3 ביצים כמון אבקת מרק פפריקה מל"פ קמח מצה/ פירורי לחם לעיבוי את הירקות אני טוחנת בבלנדר ומערבבת עם כל מרכיבי הבלילה חוץ מהקמח מצה . אחרי שהבלילה מעורבבת אני מוסיפה קמח מצה לפי ההרגשה והסימן הוא: עד שמגע בבלילה עם ידים רטובות משאיר את היד בלי שהבלילה תידבק אליה. אחרי הכנת הבלילה אני מכניסה למקרר לאיחוד הטעמים וחותכת את החצילים בינתים. כל חציל פורסת לפרוסות בעובי של כמעט 1 ס"מ כשכל 2 פרוסות מחוברות בינן בקצה. _(כמו סנדויץ לפני עידן הלחם הפרוס) ממלאה- כן כן עם היד- כל סנדוויץ במילוי בכמות שתאפשר לסנדויץ להשאר בצורה יפה. להחליק את הקצוות, לטבול בביצה ולטגן עד לקבלת צבא חום יפה- לא כהה מדי. להניח על נייר סופג. בשלב זה אפשר להקפיא. אני תמיד מכינה כמות גדולה כי אני לא משתגעת על פעולת הטיגון ומכניסה לקופסאות מסודרות במקפיא עם נילון בין שכבה לשכבה. להכנת הרוטב: לשים בסיר רסק עגבניות מדולל במים, סוכר, אבקת מרק, מעט כמון, 3 שיני שום, מעט שטה גרוסה לאוהבי החריף, מל"פ, אחרי הרתיחה והכניס לסיר מוסקה לפי כמות הסועדים, להרתיח שוב. להנמיך את האש ולבשל חצי שעה 40 דק' ובתאבון.
 

ddh1

New member
תודה, תודה ושוב תודה ../images/Emo140.gif

גולדלה, את 10!
 
למעלה