לארוחת צהריים הכנתי במיה

אבח"י

Well-known member
ויי איך שאני אוהב במיה. לאחרונה גיליתי את התאילנדית. הבעיה אתה שהיא "זקנה" ואחרי בישול די "עצית", כלומר אוכלים תאית. במיה לא צריך לבשל הרבה זמן. אני אוהב אותה ברטב עגבניות שיש בו קמצוץ סוכר חום, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק [ ל-אוממי ]. הבמיה הימתיכונית קטנה, עונתהּ קצרצרה. בעונתה אני קונה די הרבה, מבשל די הרבה. אבל התפתיתי לתאילנדית הארוכה. בת הזוג התבאסה מה"עציות", גם אני. לזרתי לקטנטנה, השעירה קצת והטעימה.
הגיס שלי בא לארץ לבקר, ואם לא אכין לו במיה [ אני מכין בערך קילו, והוא גם יכול לגמור קילו, בחיי ] כמו אני כועס עליו או "ברגז".
הכנתי גם אורז לבן
הכנתי אתמול פשטידה עבה של ירקות עם שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, גבינת קוטג', פרמז'אן, אבקת אפיה וקמח [ או קמח תופח ]. אז קיבלתי פשטידה שהתרוממה ותפחה, דחוסה מאוד וטעימה מאוד, אמרה בת הזוג. אבל החלטתי לרדת מהפשטידות ב"פיירקס" הקטן והגבוה, ולעבור לפשטידות בפיירקס הנמוך והגדול.
אהה, וגם קניתי חומוס טחינה ב"בהדונאס" המקסימים ושני סלטים בחנות הלא כשרה עם נקניקי המופת הלא כשרים [ לשמחתי].
ואכלנו טוב.
סכמנו עם עוגה דלת סוכר של "רולדין". הם מכינים את עוגות נטולות הסוכר הטובות ביותר שאנחנו מכירים.

שבוע טוב
 

קבצים מצורפים

  • 2.jpg
    2.jpg
    KB 191.1 · צפיות: 2

Zadig

Well-known member
ויי איך שאני אוהב במיה. לאחרונה גיליתי את התאילנדית. הבעיה אתה שהיא "זקנה" ואחרי בישול די "עצית", כלומר אוכלים תאית. במיה לא צריך לבשל הרבה זמן. אני אוהב אותה ברטב עגבניות שיש בו קמצוץ סוכר חום, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק [ ל-אוממי ]. הבמיה הימתיכונית קטנה, עונתהּ קצרצרה. בעונתה אני קונה די הרבה, מבשל די הרבה. אבל התפתיתי לתאילנדית הארוכה. בת הזוג התבאסה מה"עציות", גם אני. לזרתי לקטנטנה, השעירה קצת והטעימה.
הגיס שלי בא לארץ לבקר, ואם לא אכין לו במיה [ אני מכין בערך קילו, והוא גם יכול לגמור קילו, בחיי ] כמו אני כועס עליו או "ברגז".
הכנתי גם אורז לבן
הכנתי אתמול פשטידה עבה של ירקות עם שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, גבינת קוטג', פרמז'אן, אבקת אפיה וקמח [ או קמח תופח ]. אז קיבלתי פשטידה שהתרוממה ותפחה, דחוסה מאוד וטעימה מאוד, אמרה בת הזוג. אבל החלטתי לרדת מהפשטידות ב"פיירקס" הקטן והגבוה, ולעבור לפשטידות בפיירקס הנמוך והגדול.
אהה, וגם קניתי חומוס טחינה ב"בהדונאס" המקסימים ושני סלטים בחנות הלא כשרה עם נקניקי המופת הלא כשרים [ לשמחתי].
ואכלנו טוב.
סכמנו עם עוגה דלת סוכר של "רולדין". הם מכינים את עוגות נטולות הסוכר הטובות ביותר שאנחנו מכירים.

שבוע טוב
תאורי הארוחה עשו אותי רעב אז תקעתי פיתה :)
במיה! יש לה מרקם רירי שעושה לי צמרמורת. שנים לא נוגע בזה.
 

diday

Member
לפני המון שנים גיליתי במיה במסעדה טורקית - כיום קל להשיג בעונה במיה אצלנו, פעם זו הייתה משימה בלתי אפשרית.
סיפרתי לבעלים שכילד לא אהבתי במיה, ענה שאין ילד שאוהב.
 
ויי איך שאני אוהב במיה. לאחרונה גיליתי את התאילנדית. הבעיה אתה שהיא "זקנה" ואחרי בישול די "עצית", כלומר אוכלים תאית. במיה לא צריך לבשל הרבה זמן. אני אוהב אותה ברטב עגבניות שיש בו קמצוץ סוכר חום, מלח, פלפל שחור ואבקת מרק [ ל-אוממי ]. הבמיה הימתיכונית קטנה, עונתהּ קצרצרה. בעונתה אני קונה די הרבה, מבשל די הרבה. אבל התפתיתי לתאילנדית הארוכה. בת הזוג התבאסה מה"עציות", גם אני. לזרתי לקטנטנה, השעירה קצת והטעימה.
הגיס שלי בא לארץ לבקר, ואם לא אכין לו במיה [ אני מכין בערך קילו, והוא גם יכול לגמור קילו, בחיי ] כמו אני כועס עליו או "ברגז".
הכנתי גם אורז לבן
הכנתי אתמול פשטידה עבה של ירקות עם שמנת חמוצה, שמנת מתוקה, גבינת קוטג', פרמז'אן, אבקת אפיה וקמח [ או קמח תופח ]. אז קיבלתי פשטידה שהתרוממה ותפחה, דחוסה מאוד וטעימה מאוד, אמרה בת הזוג. אבל החלטתי לרדת מהפשטידות ב"פיירקס" הקטן והגבוה, ולעבור לפשטידות בפיירקס הנמוך והגדול.
אהה, וגם קניתי חומוס טחינה ב"בהדונאס" המקסימים ושני סלטים בחנות הלא כשרה עם נקניקי המופת הלא כשרים [ לשמחתי].
ואכלנו טוב.
סכמנו עם עוגה דלת סוכר של "רולדין". הם מכינים את עוגות נטולות הסוכר הטובות ביותר שאנחנו מכירים.

שבוע טוב
אני מכינה במיה נוסח עירק, בדר"כ במרק עגבניות, עם כדורי בשר או גולש.(יש כאלה שמכינים גם עם עוף) מתכון פופולרי אצלנו שלמדתי מחמותי. עם השנים הבמיה נהית לי יותר ויותר 'כבדה' למאכל.
השקעת באוכל אתמול.
 

צליליתה1

Well-known member
ויי איך שאני אוהב במיה.

בעוספיה יש (או היתה ) מסעדה נפלאה, האמא בשלה, הבנים נהלו ומלצרו, ושם פגשתי את הבמיה הקטנה ביותר שראיתי בימי חיי. הבמיה גדלה בגינה , ואפשר היה להציץ על הערוגות מהמרפסת.

פעם אחרונה שנכנסתי, בערך לפני שנתיים, היה עדיין צפוף בטירוף אך האוכל כבר היה בינוני מינוס, אם לא פחות מזה. במיה לא היתה, וכשהצצתי לחצר ראיתי איזה משטחי בטון במקום שפעם היו ערוגות.

אני מאוד אוהבת במיה אבל שונאת את ההתעסקות.

אם למישהו יש המלצות עדכניות על מסעדה עם מנת במיה שווה, אשמח לשמוע.
 

אבח"י

Well-known member
אני מכינה במיה נוסח עירק, בדר"כ במרק עגבניות, עם כדורי בשר או גולש.(יש כאלה שמכינים גם עם עוף) מתכון פופולרי אצלנו שלמדתי מחמותי. עם השנים הבמיה נהית לי יותר ויותר 'כבדה' למאכל.
השקעת באוכל אתמול.
בת הזוג אכלה באיזו מסעדה בת"א במיה מוקפצת, קטנה קטנה. התלהבה ורצה לסופר[!] וקנתה במיה קטנה קטנה קפואה. בדר"כ אני מעדיף במיה טרייה [ עד כמה שהיא טריה אצל הירקן ]. אני מטפל בזהירות בעוקץ שלה, מקפיד לא להסיר אותו [ סיבה נהדרת ל-ריר ], שוטף היטב, מייבש במגבת[!], ואז מקפיץ קצת לפני שמכניס לבישול.
א-מחייה.
 

פונדיצ'רי

Active member
בת הזוג אכלה באיזו מסעדה בת"א במיה מוקפצת, קטנה קטנה. התלהבה ורצה לסופר[!] וקנתה במיה קטנה קטנה קפואה. בדר"כ אני מעדיף במיה טרייה [ עד כמה שהיא טריה אצל הירקן ]. אני מטפל בזהירות בעוקץ שלה, מקפיד לא להסיר אותו [ סיבה נהדרת ל-ריר ], שוטף היטב, מייבש במגבת[!], ואז מקפיץ קצת לפני שמכניס לבישול.
א-מחייה.
אני מתעבת במיה גדולה. איך אתם מוצאים קטנה קטנה?
 
יופי שאת מספרת לנו אבל מה עם המתכון ?
המתכון לבמיה בנוסח עירק (זכויות היוצרים לחמותי). מביאה את המתכון עם גולש. אפשר גם עם עוף או בשר כבש.
מצרכים: 1.5 ליטר מים
1 -1.5 ק"ג גולש
3 קופסאות קטנות של רסק עגבניות
במיה לפי הטעם
1 בצל חתוך לרבעים
2 שיני שום גדולות חתוכות
גבעול נענע
מלח
מלח לימון
הכנה:מטגנים את הגולש בסיר לחץ ושופכים לתוכו את המים. סוגרים את סיר הלחץ ונותנים לגולש להתבשל חצי שעה. לאחר מכן, נותנים לאדים של סיר הלחץ לרדת, פותחים את הסיר.
מעבירים את המים לסיר אחר וממיסים בתוכו שתי קופסאות רסק. מוסיפים לתוך הסיר את קוביות הגולש,השום והבצל ומבשלים אותם עוד כרבע שעה.מוסיפים את הבמיה ומבשלים עוד כעשר דקות.מתבלים בקצת מלח, כפית מלח לימון וגבעול הנענע.
אם אין במיה בנמצא, אפשר לבשל את המרק עם שעועית ירוקה.
בתיאבון.
 
למעלה