לארי, הודעות "נעלמות"! - לא מופיעות

ראיתי סוקולנט מ-ד-ה-י-ם ../images/Emo42.gif

היי לכולם הייתי אתמול אצל חברים וראיתי צמח מדהים. זהו סוקולנו שעליו מזכירים אזניים של פיל.בצורה ובטקסטורה (ככה אני מדמיינת אזניים של פיל) העלים גדולים, פרוותיים, ויש להם מן ורידים כאלו. הגוון אפרפר ירקרק והצמח , שהוא בן כמה שנים מתנוסס ע"ג גזע קוצני משהו. השכן, האחראי על הצמח, קטף לי עלה ואמר לשים באדמה לחה ואז משולי העלים יצוצו "ילדים" שאלתי לכל מומחי הפורום: 1. איך קוראים לצמח? (שם בוטני?) 2. האם יעזור להשתמש בהורמון השרשה? 3. לשים באדמה ממש או בדבר באורירי הזה שמוכרים במשתלות וקוראים לו דשנית- אדמת גן? 4. עד שיצוצו הקטנטנים, לשים בשמש או בצל? תודה. מקווה שהפעם תעלה השאלה שלי לפורום...

מוטי בר

New member
היי סיגל ושבת שלום. מדובר בסוג ניצנ

ית כנראה, אך תמונה תעזור יותר מאלף ניחושים. יש המון זנים של הצמח שנקרא בלעז קלנשואה. יש גם ביגוניות שמרקמן דומה וגם הן עם אותה התכונה של הצמחת ניצנים מהעלה כמו ביגונית המלך ודומותיה. בכל מצב, מומלץ לשתול במצע מאוד מאוורר ומנוקז, ואפשר גם בתערובת לאדניות אם מקפידים להימנע מעודפי מים הגורמים לרקבונות. בהצלחה.

itu1

New member
ניצנית

הצמח המתואר הוא אחד ממיני הניצנית בשמו הלטיני alanchoe beharensis ובשמו העממי velvet elephant ear מוצאו ממדאגסקר ויכול להגיע לגובה של 4 מטר הצמח קל לרבוי כמו כל מיני הניצניות מניחים את העלה על מצע של חול לח אין צורך בהורמון השרשה ולאחר מכן תערובת קרקע רגילה כמו לכל הסקולנטים בברכה אריה

itu1

New member
לדעתי

אין זה הצמח לכי התיאור העלים גדולים מאד רמויי אוזן פיל בצבע ירוק אפרפר ושעירים מאד הגבעול עבה מאד ונראה כנושא קוצים אך אלו נקודות נשירת העלים שהתייבשו אריה

אריה ולארי, אתם גדולים../images/Emo47.gif

היי לכם אז ככה. בגדול הכוון הוא יותר מה שאריה תאר והראה. ואכן ה"קוצים" של הגזע נראים כסימנים לעלי העבר. הסוקולנט שראיתי היה יותר אפרפר ועליו פחות משוננים ויותר משולשים. אני מבטיחה לצלם ולהראות בהקדם. אני מודה גם למוטי על ההדרכה לגבי ההשרשה. שיהיה לכולם שבוע טוב ומוצלח. כולכם מקבלים גלידה!

דובב

New member
לפי כל התאורים זהו בהחלט קלנכואה

בהרנסיס הזן של אריה נראה מיחוד מאחר שנראה כאילו ויש לו קוצים בתחתית העלה לי יש מספר צמחים גדולים כאלה אך התחתית של עליהם חלקה

מוטי בר

New member
תודה, להשריש במקום מואר ללא שמש

חזקה, ועדיף במקום מאוורר כמה שיותר. נסי גם להשריש ביגוניות מזנים, המלך,(מפוספסת) מצליבה,(איירן קרוס). בשרנית עגולה, ועוד זנים מאוד דומים להן. עמידים לתנאי הגינה באזורים כמו שלך ללא שמש של צהריים. בהצלחה ושבוע טוב.

לארי

New member
היתה בעיה נקודתית במערכת. אם תלחצי

על השם שלך- תראי את ההודעה שנעלמה לגבי הסוקולנט. המערכת קלטה את ההודעה אך משום מה לא הציגה אותה.

למעלה