לאתאיסטים-שאלה שנראית אולי טפשית

חיננית

New member
לאתאיסטים-שאלה שנראית אולי טפשית

אם ישאלוכם בחברה- האם אתם מאמינים ? האם תמיד- בכל מקרה, בכל הנסיבות, בכל חברה, תצהירו שאתם אתאיסטים?. או שיש נסיבות שזה לא נח להודות בזה, כאילו להודות בדבר שלא מקובל בבחינת "לא פוליטיקלי קורקט "להצהיר -אני אתאיסט. מבקשת תשובות כנות.

L7

New member
בחברה- אין בעיה../images/Emo13.gif. בעבודה- חשש

מעוינות אידאולוגית של דתיים בכירים.

גאיוס

New member
האתאיסט בעיני הדתיים מצטייר

לעיתים כאדם חסר מעצורים מופקר שבחר בחיים הקלים. ולכן - מושמץ ולעיתים נירדף. "אין לו אלוהים" - איננו מקובל כמחמאה בחוגים נרחבים למדי. האתאיסט בניגוד לחילוני המצוי עויין את הדת בהגדרה- בד"כ. ולכן מזמין אינסטיקטיבית עוינות של דתי. לא קל לכן לשאת את הגדרת האתאיסט.

חיננית

New member
כתבת לא קל אבל לא ענית

מה אתה היית עושה אם היית נשאל בציבור מסוים ורגיש? מה היית עונה .

גאיוס

New member
פוליטיקאי כדורגל ודת.

לשאלתך חיננית- הייתי בודאי מודה באתאיזם. אינני פוליטיקאי. פוליטיקאי הנושא מישרה רמה בכל מדינה מערבית לעולם לא יודה שהוא בז לרעיון הדתי או למשחק הכדורגל.

חיננית

New member
אז כמו שפעם יהודים הסתירו יהדותם

באירופה האנטישמית ככה אתאיסטים בישראל בנסיבות" ממלכתיות "יסתירו את אי אמונתם כדי להיראות כאחד מהכלל שבד´כ קצת מאמין כזה כאילו? ולא כחריג המעלה תהיות בקשר להתנהגותו העתידית -למשל במקום העבודה שלו .

אולי התמזל מזלי שלעולם לא נקלעתי

ללחץ בשאלה זו. יש לי ידידים וקרובי משפחה חרדיים שאני ביחסים מצויינים אתם. לא נראה לי שאסתיר את השקפתי האתיאיסטית גם בגלל נסיבות מסויימות (אלא אם זה יהיה "שקר לבן" - שיביא למשל תועלת למישהו), אבל אי אפשר לדעת מראש.

bat51

New member
בכנות במקומות מסוימים אסתיר

יש לאנשים רבים בארצנו תחושה שמי שאתאיסט אין לו גם מוסר בבחינת"אין לו אלוהים". בד´כ ההיפך הנכון ,אבל כדי שלא אצטייר שלילית בחברה חדשה לא אנפנף בזה אלא אשתדל להסתיר זאת.

kiskush801

New member
אני אתאיסט

כמו שחרדי יעיד בכל סביבה שהוא חרדי כך גם אתאיסט יעיד בכל חברה שהוא אתאיסט... אלא אם הוא לא בטוח בדעותיו... נקלעתי למס´ מצבים בהן ידעתי כי ירחיקו אותי מהחברה אם אני אעיד על היותי אתאיסטית... זה לא שינה שום דבר... אני בן אדם שחי בשנת 2002 ויש לי זכות להביע את דעתי בכל מקום בלי חשש לאפליה... אם היו הדבר היה פוגע במשרתי... הייתי מוכנה להיכנס לתביעות משפטיות שלוקחות שנים רבות ... רק למען חופש הביטוי (בתנאי כמובן שאני לא עובדת בתור מורה בבית ספר חרדי או משהו בסגנון...)

bat51

New member
כל הכבוד לך באמת-יפה

יש לך אומץ שלא לכל אחד יש .

חיננית

New member
וכשאת מורה בביהס חילוני

גם אז רב התלמידים קשה להם לקבל מורה אתאיסטית. כשתלמידי שאלו אותי אם אני צמה ביום כיפור עניתי שלא . מאד התפלאו. לא הרציתי להם משנתי בנושא דת,שלא יבואו הוריהם ויגידו לי שאני מקלקלת להם את בניהם. מה שא ני אודה בחברה הקבועה שלי ,לא אעשה במקום רגיש- אין לי האומץ שלך.מודה ומתוודה .

PoeticA

New member
גם אני ככה...../images/Emo13.gif

תראו...צריך לברור בקפדנות כמעט כל מה שרוצים להגיד בימינו... אני לא בן אדם שבדרך כלל נכנס למלחמות עם הסביבה, וזה לא שאני מתקפלת או משהו, ואני לא מראה דיעה שונה משלי כדי להתחבב! אני פשוט ממתנת את הדיעות במצבים רגישים. מה גם שאני יודעת שזה לפעמים פוגע באנשים מסוימים- חברים, זה שאני מתנהגת כ"כופרת" וכולי (לא שהם "דתיים ממש"... פשוט.....ימניים מסורתיים....עם דיעות הפוכות לשלי לפעמים...
)

עוד לא ניתקלתי במצב שאני לא יוכל

אבל יש מצבים בהם עדיף לא להגיד כל מה שחושבים... אם זה יגרום לבעיות בעבודה וכו´. אבל היה לי קטע נחמד שאמרתי לברזיליים שאני לא מאמין שאני אתאיסט הם לא הבינו איך אני יכול... :) confirmos a dios זה מה שכתוב בכל מקום ובתרגום in god we trust

PoeticA

New member
זה תלוי....................

מי ישאל- למישהו שמכיר אותי ולא יבטל את דברי בהנף יד יהיה לי יותר קל להסביר את עצמי ותלוי גם בסיטואציה... בדרך כלל אם שואלים משהו בסגנון של :"את לא מאמינה באלוהים?!" או "את מאמינה באלוהים?"
אני נוטה להגיד שלא מאמינה, אבל קשה לי לבטל את הטענה סופית...אז אולי אני לא לגמרי אתאיסטית אחרי הכל
אגנוסטית נגיד.... ויש מקרים שאני מתגרה קצת בכוונה
ומתווכחת ומנסה לסתור לחלוטין את קיום האל/אלים וכד´... בעיקרון, אני משתדלת לא "להצהיר" שום דבר ולא לשייך עצמי להגדרה כלשהי, במיוחד בתחום הזה. אלא אם כן ממש מרגיזים אותי
(למשל בויכוחים פוליטיים אני דווקא כן מצהירה על שמאלניות...
)

תמיד כששואלים אותי

אני אגיד שאני לא מאמין. אם זאת חברה מאמינה אז אני אגיד את זה בסופר רגשי נחיתות והכנעה...שלא להראות מתנשא...

למעלה