ישנם כל מיני נהגי מוניות. יש שמבקשים תוספת וישנם שלא רוצים לקחת כסף בכלל. בשורה התחתונה, הם עובדים קשה. כסא גלגלים שוקל בין 13-21 ק"ג או יותר. לכן משקלו כמו מזוודה. זה לא רשום בשום מקום למיטב ידיעתי שיש לשלם עבור כסא גלגלים. לעומת רישום בדוק שיש להוסיף לתעריף עבור מזוודה. אני אישית מוסיפה כמה שקלים על העזרה שאני מקבלת מנהג זה או אחר שמסכים לקחת אותי ואת כסא הגלגלים ואומרת יפה תודה. ישנם נהגים רבים לדאבוני הרב שאינם לוקחים אנשים בכיסאות גלגלים בניגוד לכל הגיון ובניגוד לחוק. זה המצב לדאבוני הרב. חבל שכך.
שנהגים רואים נכה ומבקשים מחיר מפולפל כדי להתחמק מהסעת נכה. או ש.. שהם סבורים שלנכה אין ברירה ויסכים לכל מחיר.. נכה שנתקל באי רצון בולט להפעיל מונה, שיטול את פרטי המונית, פרטי הנהג וכו´.. ויגיש תלונה במשרד התחבורה.
אדם שזקוק למונית וזו עוצרת אבל איננה לוקחת, חייב לדווח את מספר המונית שעה וסוג המונית. אם אפשר, שם החברה ומספר המונית בתחנה. 0מספר בן סיפרה אחת עד 3. לדווח לארגון נהגי המוניות ומשרד התחבורה. עותק לאחד הארגונים הגדולים או לנציבות שיוויון. כפי שנהג חייב להסיע אדם עם כלב נחייה. כך חייב להסיע אדם בכסא גלגלים או קשיש או אם עם עגלת תינוק. הפעלת מונה היא חובת הנהג. הרצון האישי לתת תמורה עבור השירות הוא אישי. אף אחד לא חייב. נותנים יד מקבלים יד
בטוח שנהג מאושר עם עוד מספר שקלים יתנהג אחרת אם יקרא שוב לנסיעה. כולם רוצים להרוויח ביושר.