לא אבין את התפיסה הזו לעולם.

אדרת2

New member
לא אבין את התפיסה הזו לעולם.

לא נמאס לכם מכל הבלגאנים שאתם עושים? מתי תבינו שאין אדמה קדושה, אין שטח קדוש יש...חיים קדושים ויש לשמור על חיי אדם שמטרה קדושה. אנשים ויתרו על בתים באירופה, ועברו כל כך הרבה טרגדיות כאלו ואחרות והקימו בתים חדשים. מספיקקקקקקקק, במקום לארוז,לעזוב,לקבל את כלללללללל הפיצויים שאתם תקבלו ולבנות באמת חיים חדשים יפים וטובים,מה אתם עושים? שולחים את הילדים לחזית,ף אחר כך עוד תבקשו שיממנו טיפולי פסיכולוגים עבור הילדים. שטות גדולה, והרי ישנה החלטה לפנות את המקומות הללו, אז בשביל מה כל הרעש הזה? אתם גורמים אצלי לפחות לכזו סלידה שזה לא יאומן.

InfinityX

New member
את מבינה את הדברים - בעצמך.

את עונה לדברים שהבנת - בעצמך. אז מה את רוצה ממנו?! תמשיכי לענות לעצמך ותהיי בריאה!

kobik15

New member
זו המשיחיות ועבודת האלילים

זו הרי לא היהדות הישנה והטובה. פה מדובר בכוחות שלא מונעים ע"י הרציונאל. אל תנסי להבין. עוד 12 ימים נגמר העסק עם גוש קטיף. 15.8 יום הדין קרב ובא

InfinityX

New member
זו הדרך החדשה?

מה עם "זו היהדות הפרימיטיבית שלהם"? כבר מחוץ ללקסיקון הסיסמאות השמאלני?

NimrodOZz

New member
הו, יש לנו מומחה אולי תסביר לכולנו:

מהי היהדות הישנה והטובה? ולא, אל תגיד לי מה לא. תגיד מה כן. עוז.

kobik15

New member
הרק קוק ודומיו

איפה הם ואיפה הרבנים להם אתם מצייתים היום...

InfinityX

New member
רבי עקיבא והגאון מוילנא...

איפה הם ואיפה הרב קוק... ואני לא בא חלילה להמעיט מגדולתו של הרב קוק. אבל יש רבנים ויש רבנים, אין סיבה להשוות ביניהם. גם בדור הזה יש רבנים גדולים ויש פחות. זה אומר שהתורה השתנתה? לא. זה אומר שהמצבים ישתנו, וגדולי הדור מספקים את התשובות וההלכות למצבים האלה.

kobik15

New member
זה אומר שמי שניכס לעצמו את היהדות

זה ממש לא מי שנראה לי שהרמב"ם והרמב"ן התכוונו אליו, בוטח לא בצורה הזו.

SGVB

New member
הרב קוק../images/Emo70.gif

"ארץ ישראל איננה קניין חיצוני לאומה"!!! במשפט זה בוחר הרב לפתוח ספרו אורות הייתי ממליץ לך לנסות ללמוד 2 הפסקות הראשונות של אורות ואז להתחיל בקמצווץ להבין את דעת הרב קוק זצ"ל

NimrodOZz

New member
הרב קוק איננו יהדות

הרב קוק הוא אישיות דתית-רבנית. אל תביא לי שם של רב, תתאר לי אידיליה רוחנית. עוז.

אסביר לך:

כּל עוד בַּלֵּבָב פְּנִימָה נֶפֶשׁ יְהוּדִי הוֹמִיָּה וּלְפַאֲתֵי מִזְרָח קָדִימָה עַיִן לְצִיּוֹן צוֹפִיָּה עוֹד לֹא אָבְדָה תִּקְוָתֵנוּ הַתִּקְוָה בַּת שְׁנוֹת אַלְפַּיִם לִהְיוֹת עַם חָפְשִׁי בְּאַרְצֵנוּ אֶרֶץ צִיּוֹן וִיְרוּשָׁלַיִם

nooshP

New member
הלוואי וסוף סוף נהיה חופשיים

לא למות בשבילכם, בשירות צבאי, שלמרות שהרבה חיילים מתנגדים לכיבוש, הם לא פושעים כמוכם ולא מסרבים פקודות. הם פשוט מתים בשביל מטרה שהם לא מאמינים לה. ולא לתת לכם את כל הכסף בעוד שאר המדינה קורסת. הרי עיירות הפיתוח הקריבו את עצמן למענכם, אולי הגיע תורכם לעשות את ההפך ולהחזיר להן קצת?

גם המתנחלים משרתים בצבא ומסכנים

את עצמם על הגנת המדינה בכל הגזרות. זה לא תפקיד של צה"ל לגרש יהודים מבתיהם. צה"ל נוסדה להגן על היהודים, לא לגרש אותם. יש לי הצעה: נחלק את צה"ל למיליצות מקומיות. מתי שיפגיזו אתכם תטפלו בעצמכם באויב. ואל תבקשו חיילים מישובים אחרים. מי אתה לדבר בשם ערי הפיתוח? אתה רק מכניס אותם לטווח ירי של הקאסאמים. ברגע זה תושבי אופקים מארחים בכבוד את מתנגדי ההתנקות. רוב הכספים בישובים ביש"ע מגיעים ממקורות פרטיים. לא על חשבונך ולא של ערי הפיתוח. גם המתיישבים משלמים מסים ומגיע להם אותם תקציבים שמקבלים אחרים.

"צהל נוסד להגן על יהודים"????

מהיכן הבאת קביעה זו??? צה"ל נועד להגן על מדינת ישראל!!!! ובתוקף תפיקדו כמגן על מדינת ישראל הוא כפוף לחוקיה ומחויב לבצע את ההוראות שהוא מקבל מהכנסת.

מישי6481

New member
תגובה

כתבת שגם המתנחלים משרתים בצה"ל וכו'... תלכו ותראו מי משרת ביחידות הקרביות, ביחידות המובחרות הרוב שם מתנחלים ודתיים!!!!!!!

מיטלוש8

New member
מה??

את לא בחורה צעירה שלא מבינה מהחיים שלה, אבל זה בהחלט נשמע שאת לא מכירה את האנשים שאת מדברת עליהם! למות בשבילכם?!? ומה קורה כשחייל מת בבסיס כשהוא נפגע ממחבל שנכנס על מנת לבצע פיגוע בתל אביב?! פתאום זה יהיה למות בשביל המדינה! למה למות בגוש קטיף זה לא למות למען המדינה?! בכדי להגן על האנשים בה?! ומתנחלים לא עושים שירות צבאי?!?! למות בשבילכם?!? מה זה התפיסה הלא נכונה הזאת?! מה זה ה"כמוכם"!??! הרי כולנו עם אחד, אומנם לא כולנו חושבים אותו דבר. אבל מה זה הכמוכם?! יש מתנגדים שיסכימו עם החסימות כבישים ויתנגדו לסרבנות, יש להפך, ויש בעצם מכל הסוגים. אז לסווג אותנו בצורה של "כמוכם" זה כל כך מעליב, משפיל ודוחה.. חבל שיש אנשים שמלאים בכל כך חוסר אמפתיה ורגישות כלפי אנשים בדיוק כמוהם שבסך הכל מעיפים אותם לכל הרוחות מהבית, סוגרים אותם בתוך גוש קטיף כמו זבל, והם סתם סובלים מכל זה. קצת רגישות, חמימות, אהבה... זה מה שהם צריכים עכשיו... לא את היריקות שלכם... הם סבלו 5000+ פצמרים בשנים האחרונות ולא אמרו מילה. כמה אנשים נהרגו מפצמרים וכמה ניסים היו לנו?! המונים... הרי כל הפצמרים נחתו בגוש קטיף במקום באשקלון ואשדוד. כשהם יפלו באשדוד זה גם יהיה למות "בשבילכם"? אז למה בכלל צריך מדינה וצבא, הרי זה למות "בשבילכם" ולא בשביל המדינה!?!

Nimst

New member
הם סבלו ולא אמרו מילה?

הם לא סבלו כי הכרחנו אותם לסבול, הם סבלו כי הם בחרו לסבול. ועכשיו אנחנו רוצים שיפסיקו לסבול. מה זו ההאשמה המוזרה הזו? הם שם כי הם בחרו ובוחרים להיות שם.

למעלה