לא אהבתי את הפרק
לפרק

לא אהבתי את הפרק ../images/Emo58.gif לפרק

למרות שהיו בו כמה סצנות שכן אהבתי. סצנת הקרב בין ואריה לזינה למשל היתה ממש טובה. הסוף לא היה אמין בכלל, לדעתי. גם לא אמין וגם קיטשי. הסצנות עם ארס היו לא רעות, למרות שאני עדיין מנסה להבין מה הסיפור עם האור האדום הזוהר באמצע הבטן. הסיפור עם העקרב היה מעולה. נתקלתי בסיפור לפחות פעמיים לפני כן, אחת מהן בסרט "משחק הדמעות" אם אתם מכירים. אהבתי גם את סצנת הפרידה מאיב. במיוחד הקטע שאיב הודתה לגבריאל. וגם כשהיא הודתה לזינה, וגם כשהיא שאלה את זינה אם היא למדה לסלוח לעצמה. ד"א, למישהו יש השערה למה זינה כל כך התפלאה כשאיב אמרה שהיא הולכת עכשיו? נראה כאילו יש לזה משמעויות לא ידועות לנו. התפקיד של גבריאל בכל זה היה מסובך, אבל יפה. איך הצטערתי עליה כשזינה אמרה שהיא לא יכולה לדבר איתה עכשיו. מישהו פעם הצביע על חוסר ההמשכיות בין העונות בזה שבעונה הראשונה או השניה גבריאל ממנה את זינה כ-champion שלה, והפעם היא אמרה לזינה שהיא לא יכולה להילחם במקומה כי היא זו שקראה תגר על ואריה.

niv_204

New member
../images/Emo58.gif ל-FIN - הדבר הכי עצוב בפרק

הזה זאת סצנת הפרידה כי אם אני לא טועה זאת הפעם האחרונה שאיב רואה את אמא שלה...

נכון ועוד ../images/Emo58.gif ל-FIN

מה שמרגיז אותי זה שבמהלך כל הסדרה, כולל הפרק שראינו היום, המסר הוא שנקמה אינה שווה צדק ושצריך ללמוד לסלוח לעצמך ולאחרים, ובסוף ב-FIN המסר הולך בדיוק הפוך. כמה מעצבן.

niv_204

New member
אדריאן (איב) סיפרה בכנס בלונדון על

זה שהיא ממש לא אהבה את איב של העונה השישית של "אמא תצילי אותי שוב נקלעתי לצרה"... ולגבי סוף הפרק, אחרי שלוסי אומרת לה "stay out of trouble" ראו את לוסי ורנה מתגלגלות מצחוק...

korinalir

New member
המממ

אני דווקא אהבתי אפילו שאני מסכימה בקשר לסוף אבל סופים קיטשיים דביקים לא אמינים כאלה כבר התרגלנו בזינה וגם לזה שהיא מחזיקה בכוח להפוך כל ארכי-נבל לילד טוב ירושלים אז דווקא ואריה שהיתה לא ממש רעה..לא הייתי מופתעת שזה מה שיקרה. ארס והעקרב גם אני אהבתי בכלל אני אוהבת את ארס
המשל לקוח מלה פונטיין אם אני לא טועה והוא די נכון... זה לא חוסר המשכיות בעונה השניה קראו לתיגר על גבריאל אז היא יכלה לבחור מישהו שילחם במקומה ועכשיו גבריאל היא שקראה תיגר ולכן היא חייבת להלחם וואריה כעיקרון יכלה לבחור מישהו אחר אבל למה שתרצה?

לא עניין של זה

ואריה באמת לא היתה כזאת רעה, ואני יכולה לקנות את זה שהיא היתה מצליחה לשנות את דעתה. אבל הקיטש בסוף על זה שהיא דנה את ליביה למוות בשביל שאיב תוכל לחיות... היה צריך לארגן שקית הקאה צמודה עם החלק הזה
בקשר להבהרה בעניין קריאת התגר, תודה. זה עוזר. אני גם אוהבת את המשל, והשתמשו בו באופן נהדר. אני חושבת שהוא מרמז איזושהי ציפיה של זינה בתור הברבור שסחב אותו שוב לאלוהות שהוא יהיה שונה עכשיו אחרי הנסיון שלו כבן תמותה.

LLRO

New member
דווקא היה פרק טוב לדעתי

כמובן שיש פרקים הרבה הרבה יותר טובים ממנו אבל היה בוא משהו... לא יודעת... הוא כאילו היה יותר אנושי. למשל, וואריה- היא לא היתה רעה, היא רק רצתה נקמה. מי לא תרצה לנקום בזאת שהרגה את אחותה? או זינה- גם היא רק רצתה להגן על הבת שלה, כל אמא תעשה את זה, אפילו אם היא יודע שהבת שלה אשמה. את גבריאל לא אהבתי כל כך בפרק הזה, אפילו שהיא מלכת האמזונות וצריכה לתמוך בהן, מה אם הנאמנות לזינה? זינה תמיד היתה נאמנה לגבריאל, היא תמיד הצילה אותה אפילו תוך כדי סיכון של עצמה ואנשים אחרים. וככה היא מודה לה? נותנת אישור להרוג את איב?!?! (לפחות זה מה שהבנתי שהיא עשתה) אומנם קצת ריחמתי עליה כשזינה אמרה שהיא לא רוצה לדבר איתה אבל אני חושבת שאם הייתי במקום זינה הייתי עושה בדיוק אותו דבר. ועוד דבר מוזר קרה לי בזמן הפרק, התחלתי לחשוב על כל מה שאיב עשתה וכמה המעצבנת היא נהייתה עם כל אמונת השלום שלה. ואז הבנתי דבר מאוד חשוב ומשמעותי בדמות של איב: אני כל הזמן חשבתי על איב כאיליי, כאילו הם אותו בן אדם, אבל היום הבנתי את ההבדל העיקרי באישיות שלהם- איליי ניסה להפיץ בכל העולם את את הדרך שלו, הוא כל כך רצה בזה אד שלפעמים היה נראה לי שהוא ממש כופה את האמונה שלו על אחרים, זה מה שכל כך שנאתי בו. לעומת זאת איב, חיה באמונה שלה אבל לא דורשת מאנשים אחרים לחיות לפי האמונה שלה גם. איליי כל הזמן ניסה למשוך את זינה וגבי לצד שלו, איב מעולם לא אמרה לזינה שתפסיק להלחם כי אז העולם יהי מקום יותר טוב... בלה בלה בלה... ובגלל זה אני לא חושבת שאיב היא ממש השליחה של איליי כי היא לא ממשיכה את העבודה שהוא התחיל, היא פשוט מאמינה במה שהוא האמין ומי שחושב כמוה יכול להצטרף אליה אבל היא לא תנסה שלכנע אף אחד. אז עכשיו אני כן אוהבת את איב... ובקשר למשל של ארס, אני מכירה את המשל הזה כבר מזמן (זה משל די מפורסם) ותמיד חשבתי שזה בולשיט, כי אותו משל שכח משהו אחד קטן, חיות לעולם לא משתנות כי ככה בראו אותן וכל מה שהן עושות נעשה כי רק ככה הן יודעות לשרוד וכי כל חיה צריכה תמיד להיות הכי חזקה כי רק החזק שורד. לעומת זאת, בני אדם יכולים להשתנות, זינה השתנתה. גם ארס יכול להשתנות אם הוא רק ירצה, אבל הוא לא רוצה, אפילו לא בשבלי זינה. אני מניחה שארס לא רוצה להשתנות כי הוא אוהב את עצמו איך שהוא עכשיו וכנראה יודע שהדבר הכי חשוב בעולם זה לאהוב את עצמך, לא יותר מידי, רק בצורה שתוכל לחיות אם עצמך. ארס אוהב להיות הרע והוא כנראה יודע שהוא לא יוכל לאהוב את אצמו בתור טוב. זאת התאוריה שלי לפחות.

נקודה מענינת

בקשר לאיב. בקשר לגבריאל, היא אמרה את זה בשביל להישאר במועצה ולנסות לשנות דברים. בשביל שהיא תוכל לקרוא תגר על ואריה ככה. זינה הבינה את זה כשהיא ראתה מה גבריאל עשתה, רק לא באותו רגע. היא פעלה מתוך נאמנות לזינה ולאיב לאורך כל הזמן, רק באופן אחר. היא רצתה להשתמש בחוקים של האמזונות בשביל להציל את איב ולהמנע מאלימות אם היא יכולה. בקשר למשל ההוא, מצד אחד אני מסכימה איתך שזה לא נכון שאנשים לא יכולים להשתנות. מצד שני, יש דברים בסיסיים שלא משתנים. אני חושבת שהדבר היחידי שיכול להשתנות זה ההתנהגות שלנו, פחות מי אנחנו בפנים. לזינה עדיין יש בפנים את כל מה שדחף אותה להיות מי שהיא היתה בעבר, אבל זה כבר לא גדול כמו בעבר, והיא יודעת ורוצה להשתלט על זה. וגם ארס, למרות מה שהוא אומר, השתנה. בעבר הוא היה מכניס את איב בכוונה לצרה הזאת ולא מתנצל אפילו. לא היתה לו שום בעיה למשל לנסות לגרום לזינה להרוג את אמא שלה. הפעם הוא הדגיש שאיב לא היתה חלק מהתכנית.

ares chosen

New member
הממ....

נקודות מעניינות העלו פה....אני רוצה להגיד שאני כ"כ התגעגעתי לליביה...
טוב שהחזירו אותה... בקשר לתאוריה על ארס יש לי דבר אחד להגיד ובבקשה אל תקחו את בדרך לא נכונה אבל... ממממממזזזזהההה.........
לא ניסה להשתנות
אהמ...עונה 5....פרק אחרון ששמו בעולם Motherhood לא ניסה להשתנות
לא נראה לי שאנשים מבינים שהוא ויתר על כל מה שחשוב לו בחיים הוא כ"כ כן ניסה להשתנות בתקווה שזינה תועיל בטובה לתת לו הזדמנות בתור בן - תמותה (דבר שהיא מעולם לא עשתה)
ארס הוא דמות מאוד מאוד מאוד מורכבת שצריך לשבת עליה הרבה זמן במיוחד לאור השינוי שעבר עליו בעונה החמישית... בנוגע לפרק
ואו
המשל....מעולם לא ידעתי שעקרב יכול להראות כ"כ טוב...
שלא לדבר על הברבור...
פרק טוב...הקרב בין ואריה וזינה היה מעולה... התגעגעתי לסצנות הקרב האלה...
ואו

LLRO

New member
זינה כן השתנה

יש לה את אותם דחפים אבל עכשיו היא מנתבת אותם לדברים אחרים. זה אולי ישמע קצת מוטמטם בהתחשב העובדה שהמשפט הבא לקוח מ"הארי פוטר"... אבל אני באמת מאמינה בו: "הרצונות שלנו הופכים אותנו למי שאנחנו". הרצון של זינה הוא לעזור לאנשים, להציל אותם, בניגוד לפעם שאז היא רצתה להזיק להם. הרצונות שלה השתנו ובגלל זה גם היא השתנתה.

Dafi the Mighty

New member
אני לא מסכימה איתך בנוגע לכך שארס

לא השתנה, או לא רוצה להשתנות. הוא השתנה. כמו שחמוטל אמרה, הוא הדגיש שהוא לא תכנן את זה שאיב תהיה מעורבת. אני מקווה שלא שכחת שארס הוא בכל זאת אל המלחמה, ויש לו מחויבות. איזה אל מלחמה הוא יהיה? אל שמשכין שלום בכל מקום? אסור לשכוח שמעל לכל זה ארס, והוא אוהב אלימות, מלחמות, כי ככה הוא. כמו מה שהוא אמר זה מה שהוא עושה. אל מלחמה לא יכול להפוך פתאום לטוב, אבל הוא בטח השתנה ובזכות זינה. הוא לא נולד רע, ככה חינכו אותו, וכפי שאמרתי מקודם יש לו מחויבות כאל מלחמה. אני בטוחה שהדבר האחרון שהוא ירצה זה לפגוע בזינה, כי הוא אוהב אותה.

LLRO

New member
הוא לא השתנה

הדבר היחיד שהשתנו בו זה שפעם הוא השתמש בזינה ןבאנשים היקרים לה כדי לפגוע בה. עכשיו הוא הבין שאין לו שום סיכוי בעולם שזינה תהיה איתו כל עוד הוא מנסה לפגוע בה ובסובבים אותה. הוא לא השתנה, הוא פשוט מחפש דרך אחרת להגיע אליה. המטרות שלו נשארו אותן מטרות, הוא פשוט מנסה להסיג אותן בדרך אחרת

Dafi the Mighty

New member
מחפש דרכים אחרות להגיע אליה?

כן, אני בטוחה שהוא חושב שאם הוא יעשה מלחמה זה יעשה את הדבר והיא תהיה איתו. ארס רוצה להראות שהוא חזר לעסק, שהוא אל המלחמה, להחזיר מאמינים. את באמת חושבת שהוא הרע שהוא היה? המטרות שלו נשארו אותן מטרות כי אין לו ברירה! הוא אל המלחמה! גם אם הוא רוצה וגם אם הוא לא רוצה! את באמת מאמינה שאחרי שנתיים כבן תמותה הוא לא השתנה??? ואולי הוא בעצם מנסה במעשים שלו להראות שלא אכפת לו? שזהו? שהוא חזר לעסק? אבל אני בטוחה שאכפת לו ושהוא השתנה. הוא אל המלחמה!!! זה מה שהוא עושה, הוא לא יכול פשוט להפסיק או לברוח מזה, כי זה מה שהוא! זה לא אומר שהוא לא השתנה.

זה נכון שהוא תמיד ניסה להשיג אותה

וזה לא השתנה, אבל אני לא חושבת שזה הדבר היחידי שמפעיל אותו. למשל, הוא סיכן את חייו כדי להציל את אפרודיטה. ולמרות שהוא לא מראה את זה, אובדן המשפחה שלו כן משפיע עליו. הדמות שלו כן התפתחה פסיכולוגית וכן חלו בו שינויים, ולא רק חיצוניים או שטחיים.

niv_204

New member
שכחתן פרט שולי... ארס ואפרודיטה הם

שני האלים שכביכול נשארו באולימפוס ומן הסתם תחומי "האחריות" שלהם אמורים היו להשתנות לא?

korinalir

New member
אני מסכימה איתך דפי

דבר ראשון ארס מאוד השתנה והתפתח מאוד המהלך העונות. ודבר שני המשפט thats what i do נועד להתייחס בדיוק לעובדה שזה ה"מקצוע" שלו וכבר ראינו מה קורה שהאלים מזניחים את המחיובויות שלהם- העולם מתחרפן לכן חשוב מאוד שיהיה אל מלחמה שישיג את הסגידה הראויה לו ומן הסתם זה ע"י להתחיל מלחמות. נכון שאנשים נהרגים וכל זה וברור שזינה תנסה להציל אותם. אבל הראיה של זינה מוגבלת בתור בת תמותה היא לא רואה את הbig picture בגלל זה ארס כאלו חזר להיות "רע" שהוחזרה לו האלוהות זה לא שהוא שכח מה שהוא עבר בתור בן תמותה זה פשוט שהדברים נראים קצת אחרת ממרומי האולימפוס.

למעלה