לא אוהבת את בעלי. מיואשת.
מזה שנתיים שאני חווה משבר אישי. תליתי את הסיבות למשבר זה בדברים שונים ומשונים (עבודה, מעבר דירה בין מדינות ועוד ועוד). עתה מתחוור לי שהסיבה המודחקת לכל היא שחדלתי לאהוב את בעלי. איבדתי את העניין בו ובקורותיו. אני רוצה שיהיה לו טוב ושמח, אך מרגישה שזה לא יכול להיות איתי. מה שהתחיל מחברות אמיצה ועמוקה, גווע במרוצת השנים/ילדים/קריירה. אני מסתובבת כבר איזושהיא תקופה בהרגשה שאנחנו כמו אותו העציץ שלא הושקה עד שגווע ומת (בניגוד לעציץ שנזכרו בו במועד וחזר לחיים).
היו דברים מסביב. תחושה שאני לא נמשכת אליו (אם כי עוד מקיימים יחסי מין לעתים תכופות. אצלו מאהבה. אצלי כמעט אינסטרומנטלי), מחשבות שהוא מכוער עד כדי כך שאינני מסוגלת להביט בו. רצון "לברוח" מהמיטה בבוקר ולחזור הביתה מאוחר בכדי לצמצם את הרגעים שאנו מבלים יחד. מנגד - נסיתי גם לזמן לנו נסיעות/טיולים/זמן איכות יחד. נסיתי להעמיד פנים מתוך מחשבה שזה אולי יטען את הקשר מחדש במתח.
זה המקום לאמר שהוא בן זוג מפרגן ואוהב. עובד קשה לפרנס את המשפחה, ובה בעת מעודד אותי בקריירה שלי. הוא מפרגן ואוהב ותומך, והחברות בנינו אמיצה מאד (או לפחות כך היתה עד המשבר הארור הזה. עתה אני מרגישה רמאית - חיה עמו, מבלי לאהוב אותו, ומבלי להיות מסוגלת לומר זאת לו). תחושות מעורבות, אימה, והרגשה של רמאות, ושנאה עצמית, ורגשות אשמה. ושוב - פחד לאבד את הדבר הטוב הזה (או שהיה טוב כזה) ולהצטער אח"כ.
זה המקום לומר גם שניתוח של מערכת היחסים מביא אותי שוב לקשר עם ההורים שלי (כמובן). כשנישאנו, קצת "ברחתי" מהבית (משפחה שכולה, הורים שהייתי צריכה "לטפל" בהם כל הזמן). הוא הציע יציבות ובטחון. והוא אהב אותי. לא נמשכתי אליו כבר בהתחלה אבל לא חשבתי שזו סיבה לוותר על החברות הטובה. מה גם שבמהלך השנים למדתי להמשך אליו.
אני בת 40, ובתמונה שני ילדים בגיל יסודי. אני חוששת לתחושת הבטחון שלהם. מצד שני, אני עצבנית מאד ומוציאה הכל עליהם. לא קל לרמות את עצמך ואת הסובבים.
הוא יודע כמובן שאני עוברת משהו. היתה תקופה שלקחתי תרופות שלא הועילו בדבר (מתוך תקווה שהתחושות כלפיו הן סימפטום ולא הבעיה עצמה). לעתים קרובות "מתפלקים" לי משפטים. אמרתי לו שהלב שלי התייבש, ועוד כל מני. הוא סופג וסובל הכל בהבנה. מחמיא לי ללא סוף ואומר מילות אהבה. אבל אני כבר לא שם. אני לא מוצאת את הזוגיות שלי איתו.
מה עושים? ובבקשה אל תכתבו לי לנשום עמוק, אני נושמת, בכח, כבר שנתיים.