לא אוהבת להיות על הבטן

juicy fruit 28

New member
לא אוהבת להיות על הבטן

שלום, ביתי בת 4.5 חודשים, באופן כללי אינה אוהבת לשהות כשהיא לא על הידיים. לא על המזרון, לא באוניברסיטה, לא בטרמפולינה, לא בכיסא הבטיחות, אך בעיקר מפריע לי שהיא לא מוכנה להיות יותר מ-2 דקות על הבטן. אני מנסה לגרות אותה עם צעצועים, שירים, מוצץ, ספר, אבל היא מתעצבנת מהר. אציין שבסה"כ היא כבר מתהפכת מהבטן לגב, תופסת צעצועים ומובילה לפיה, מרימה את הטוסיק ואפילו קצת זוחלת לאחור (לרב תוך כדי עצבים). איך אני יכולה לעודד אותה להישאר יותר במצב הזה? פרט לכך- היא לא מרימה את הרגליים, כלומר, לא תופסת את הרגליים, ולא מכניסה אותן לפה. כל פעם שנכבת על הגב הרגליים מתיישרו וננעלות- האם זה נורמאלי? תודה.

נאוה ר

New member
שלום !

עד כמה שהבנתי את תיאורך לא נשמע שלהיות על הגב וליישר ידיים ולא לבעוט בהם מתאים לגיל אבל האינטרנט קצת מוגבל. אז כדאי לגשת לרופא הילדים ולשאול. לא ברור לי למה את דואגת שהיא לא שוכבת על הבטן כי לא ברור לי כמה הרמת ראש יש וכמה הישענות על הידיים. אבל מאוד ברור שהיא מעדיפה אותך אז פשוט תשכבי על הגב על הרצפה/ספה/ מיטה/ שטיח ותניחי אותה על הבטן שלך (בטן אל בטן) ותדברי איתה ואז גם את תקבלי מה שרצית וגם היא תקבל מה שהיא רצתה.

שכיבה על הבטן - 4.5 ח'

שלום juicy fruit,, הצורך שלה להרגיש אותך הוא נורמלי לגמרי. עם זאת, ניתן לעשות כמה דברים על מנת להקל על שתיכן: 1) להשתמש במנשא גם בבית. כך תשיגי גם חופש יחסי עבורך, וגם את המגע העוטף שבתך עדיין זקוקה לו. 2) עסי את גופה כמה שיותר. הפעילי מגעים מסוגים שונים: מגע עמוק מושהה, מגע עמוק זז, טפיחות, רפרוף וכו'. אפשר גם להעזר בקרם או באביזרים כגון כדור תחושה או מברשת רכה. לפי התיאור שלך יעזרו בעיקר מגעים עוטפים ועמוקים, שמסייעים לתינוק להגדיר את גבולות גופו וכך גם מרגיעים אותו. 3) השתדלי לעודד תנוחת ערסול, כדי לאפשר לגב התחתון להשתחרר ולהתארך ולרגליים לעלות למעלה. כמו כן, עודדי אותה להרים את הרגליים, על ידי כך שתעשי זאת עבורה מספיק פעמים עד שהתנועה תהפוך למוכרת ונעימה יותר. בנוסף, אני מצרפת לך קובץ תרגילים כללי לעידוד שכיבה על הבטן. בהצלחה.

למעלה