אנשים שמדברים ולא עושים הם אנשים שלא צריך לקחת ברצינות. דוגמה: גיא מרוז.הסיבה: על פי רוב הם מייאשים אחרים ובעצמם נשארים. ובלי קשר, מי שירד מהארץ לא בהכרח עושה את זה למרות הממשלה או בגללה. יש לו או לה מספיק סיבות, שהרכב הממשלה או החלטותיה הם לרוב הסיבה הכי פחות מרכזית בקבלת ההחלטה.
הם לא מייאשים אותי, הם סתם נראים בעיני תמוהים.אם אנשים שמדברים מתייאשים אותך, הבעיה כנראה אצלך.
מדוע זה?הם לא מייאשים אותי, הם סתם נראים בעיני תמוהים.
לרוב מדובר ב"VENTING": אנשים כועסים ומדברים שטויות כדי להרגעאנשים שמדברים ולא עושים הם אנשים שלא צריך לקחת ברצינות. דוגמה: גיא מרוז.
קח למשל את אח שלי - סבל בארץ, היגר לאנגליה - ושם הוא תקוע ברמת שכר מינימום (לפחות לא מפטרים אותו מעבודות כי הציפיות נמוכות)אם אנשים שמדברים מייאשים אותך, הבעיה כנראה אצלך.
רוב היורדים עושים זאת מסיבות אישיות וללא כל קשר לזהות ממשלה כזאת או אחרת. זה מובן מאליו. אבל זה נשמע פחות טוב ואנחנו עדיין חיים בעידן בו לא כולם רואים בעין יפה ירידה מהארץ. על כן היורדים, רובם ככולם, יזדקקו מעת לעת לכתיבת הצדקות שונות ומשונות כדי לשכנע את סביבתם הקרובה ולעתים אף את עצמם שהצעד בו נקטו היה מוצדק ונכון. במסגרת זו אתה תראה יורדים רבים שתוקפים את הממשלה (וזה בכלל לא משנה איזו ממשלה. ההתקפה תהיה תלויית מועד כתיבתה ולא תלויית זהות הממשלה המותקפת), לפעמים את הציבור ועוד. חלקם יטענו (כפי שניתן לראות בפורום) שרק הם החכמים הגדולים שנקטו בצעד שברור שבקרוב כולם ינקטו בו (משהו שכמובן לא יקרה, אבל זה לא יפריע להם לכתוב זאת) ושאר מרעין בישין.הסיבה: על פי רוב הם מייאשים אחרים ובעצמם נשארים. ובלי קשר, מי שירד מהארץ לא בהכרח עושה את זה למרות הממשלה או בגללה. יש לו או לה מספיק סיבות, שהרכב הממשלה או החלטותיה הם לרוב הסיבה הכי פחות מרכזית בקבלת ההחלטה.
יש לחלקם קשיים כלכליים. אבל יש כאלה שחוזרים. אבא שלי הכיר אנשים שחזרו אחרי שנים וגם מבין החברים שלי, יש זוג שכבר שנה או שנתיים חוזרים חלקית לתקופות מסוימות.אנשים שיורדים מהארץ לא מספיק מעריכים את ההיסטוריה של הארץ.
אנשים נורמלים חיים בהווה, לא בעבר.אנשים שיורדים מהארץ לא מספיק מעריכים את ההיסטוריה של הארץ.
תלוי בגיל ובנסיבות החיים, אבל כעיקרון אתה צודק.אנשים נורמלים חיים בהווה, לא בעבר.
אנשים נורמלים חיים בהווה, לא בעבר.
ברור, זוכרים את העבר, אבל חשוב לחיות בהווה ולא בעבר. חשוב גם לא להיות קורבן של מה שקרה בעבר, אם אפשר."אדם שאין לו עבר, אין לו הווה, עתידו לוט בערפל" כולם חיים בהווה וזוכרים את העבר...
כל מילה בסלע. בלא מעט מקרים אנשים מרגישים שאין ביכולתם לסייע לאור העובדה שהמשחק נראה מכור. עם זאת, לבנט יש אמרה שאני מזדהה איתה: "ייאוש זו לא תוכנית עבודה". ולכן אני חושב שכל אחד ואחת מאיתנו שרוצים לשנות את המצב צריכים לחשוב- "מה לעשות כדי לשפר את המצב" ולבצע. שינוי לא בהכרח יבוא משביתת רעב, השתתפות בהפגנה, ובטח שלא מהסתה נגד הממשלה ברשתות החברתיות. הוא יבוא אולי ממיזמים חברתיים, הקמת שדולות וכדומה.במקום לשרת את החזון שהוביל להקמת המדינה, נותנים כוח למיעוט שחותרים תחת קיומה, קובעים את אורחות החיים בה, חיים על חשבון הרוב, נמנעים מלהשתתף בהגנתה ונהנים מהגנה של קבוצת הרוב, שאף מסכן את חייו בעבורם. במקום "עם חופשי בארצנו" הפכנו לנתינים/משרתים/פרנסים (תלוי בסיטואציה) של קבוצת מיעוט עריצה ונצלנית שמחריבה הכל.
ברור, זוכרים את העבר, אבל חשוב לחיות בהווה ולא בעבר. חשוב גם לא להיות קורבן של מה שקרה בעבר, אם אפשר.
המשפט שכתבת בהודעה קודמת "אנשים שיורדים מהארץ לא מספיק מעריכים את ההיסטוריה של הארץ" הוא שגוי מיסודו, מכיוון שיש יורדים, ש(בין היתר) בגלל שהם מעריכים את ההיסטוריה של הארץ, לא יכולים לסבול את מה שקורה במדינה, המתייחסים למה שקורה בה כבושה להיסטוריה של הארץ. במקום לשרת את החזון שהוביל להקמת המדינה, נותנים כוח למיעוט שחותרים תחת קיומה, קובעים את אורחות החיים בה, חיים על חשבון הרוב, נמנעים מלהשתתף בהגנתה ונהנים מהגנה של קבוצת הרוב, שאף מסכן את חייו בעבורם. במקום "עם חופשי בארצנו" הפכנו לנתינים/משרתים/פרנסים (תלוי בסיטואציה) של קבוצת מיעוט עריצה ונצלנית שמחריבה הכל. גם יחסי הכוחות משתנים, קבוצת המיעוט הזו גדלה בקצב מסחרר וכשהרוב לא יהיה עוד רוב, "מגדל הקלפים" הזה יקרוס.
אני "במקרה" מדבר מניסיון, חייתי כבר ב4 מדינות ולכן אני יכול להשוות, את לא, ולכן את לא יודעת אלא רק מעלה ספקולציות.ועדיין עם כל ה"חסרונות" - אין כמו ארץ ישראל!
חז"ל אמרו: "לעולם ידור אדם בארץ ישראל, אפילו בעיר שרובה עובדי כוכבים, ואל ידור בחוצה לארץ ואפילו בעיר שרובה ישראל".
ועוד... "והורשתם את הארץ וישבתם בה" - לטוב ולפחות טוב.
בכל מקום בעולם יש חסרונות ויתרונות, ואין בכך להפחית מערכו של המקום.
אני "במקרה" מדבר מניסיון, חייתי כבר ב4 מדינות ולכן אני יכול להשוות, את לא, ולכן את לא יודעת אלא רק מעלה ספקולציות.
איך את יכולה לשפוט מבלי שחיית באף מדינה אחרת?יש לי רק דבר אחד לומר לך - אין על ארץ ישראל!
אני לא צריכה לחיות במדינות אחרות כדי להבין שארץ ישראל היא לב העולם! התורה מדברת בשבחה של ארץ ישראל והשכינה שורה כאן.איך את יכולה לשפוט מבלי שחיית באף מדינה אחרת?
בתורה כתובים דבר והיפוכו בנוגע לארץ ישראל, מחד ארץ זבת חלב ודבש ומאידך ארץ אוכלת יושביה, ובכל מקרה אין לך ניסיון של חיים באף מדינה אחרת ולכן אין לך יכולת להשוות, אלא רק טענות בלתי מבוססות.אני לא צריכה לחיות במדינות אחרות כדי להבין שארץ ישראל היא לב העולם! התורה מדברת בשבחה של ארץ ישראל והשכינה שורה כאן.
לא, אני לא יודעת מה זה. תסביר לי בבקשה.בתורה כתובים דבר והיפוכו בנוגע לארץ ישראל, מחד ארץ זבת חלב ודבש ומאידך ארץ אוכלת יושביה, ובכל מקרה אין לי ניסיון של חיים באף מדינה אחרת ולכן אין לך יכולת להשוות, אלא רק טענות בלתי מבוססות.
לגבי שכינה, את בכלל יודעת מה זה?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.