לא אוהב פולקסווגן

לא אוהב פולקסווגן

ילדיי רוצים גולף, "לא אוהב פולקסווגן" זו תשובתי. היו לי כמה מכונית מתוצרת פולקסווגן ופשוט נפלתי עם כולן. ילדיי חושבים שהבעיה היא שהמכונית מתוצרת גרמניה אולי, אבל אני לא מרגיש כך. איך מסבירים לדור השלישי שלא הכל נובע מהשואה.

הורי לא קנו תוצרת גרמניה, חוץ מ...

שטיח, ש.... דורכים עליו. היא גם לא התנגדה שאקנה לה מדיח כלים תוצרת גרמניה, ש......יעבוד בשבילה. בסוף קניתי לה מתוצרת שוודיה. איך מסבירים? את האמת, אני מניחה. בין כה וכה הם יונקים אותה. לטעמי עדיף את מה שאני יודעת לפחות, להעלות על פני השטח. כל כך הרבה דברים עוברים בתת-קרקעי. מיכל.

EYהודית

New member
גם אני לא אוהבת...

למרות שהורי לעולם לא מנעו דברים מתוצרת גרמניה, ואפילו נתנו לי להשתתף במשלחת נוער לגרמניה בגיל 16. אני לא חושבת שאתה יכול להסביר משהו, כי דברים שעוברים בתוך תת מודע, אי אפשר להסביר. מה שכן, אבי תמיד כשהגיע לגרמניה, ועצרו אותו בגבול לבדיקת דרכון, ידע לסנן מבין שפתיו: "בפעם הקודמת שהגעתי לא עצרו אותי וביקשו פספורט, ואיש לא שאל גם לאן אני נוסע..."

קורנית

New member
כשהייתי קטנה....

ממש קטנה, והיה צנע בארץ, או לפחות בבית שלנו קיבלנו ממשפחה, או חבאים, או ממישהו... בחו"ל, אני חושבת, בובה ענקית לא היו לי כנעט בובות, ובטח לא כזאת וכשאמא ראתה שהיא מגרמניה... היא החזירה אותה ואני לא זוכרת את עצמי כועסת בכלל, זה היה מובן מאליו לאחותי סיפור דומה עם נעלי ספורט מפירמה גרמנית. שומדבר מגרמניה לא נכנס הביתה בשנותי הראשונות אבל לאט לאט החלו ההורים להתרכך. אבא, בעצם עשה עסקים עם גרמניה, אפילו נסע לשם כמה פעמים - בהתחלה לבד, אחר כך עם אמא הממאנת, שהתרצתה לבסוף. היום יש לו חבר טוב גרמני, מבלים ביחד חופשות - אצלו. לכאן הם מפחדים לבוא ואני.... לא רוצה לנסוע לשם את בני שלחתי במשלחת נוער ברגשות מעורבים מאד ולא רואה עצמי קונה פולקסווגן

1זהבה

New member
לא הייתי בגרמניה...

כאשר השתחררתי נסעתי לטיול באירופה הקלסית עם חברה לטייל קצת....זה היה אז באופנה.......היום נוסעים כבר למקומות אחרים. אבא שלי נתן לי במתנה מרקים שקיבל מגרמניה (פיצויים) למימון חלקי של הטיול. טיילנו בהרבה ארצות אבל עשינו עוקף גרמניה. אז, חשבתי לעצמי, מה להחזיר להם את המרקים שלהם ???? לתת להם להרוויח לא - ניסע להולנד יותר טוב בלאו הכי גם שם לא הייתי אז לפחות שמישהו נורמלי ירוויח מן הטיול שלי. אני מאוד סקרנית לראות את גרמניה. היא ארץ יפה. חייבת להודות. מן התמונות לפחות כך זה ניראה. אבל אחי לא עשה חשבון גדול. נסע לשם פעמיים במסגרת חילופי נוער בגיל 16 (הוא היה שחקן כדורגל).. אני לא כועסת עליו ולא מותחת ביקורת על איש..... כל אחד יעשה לפי מצפונו. בכל מקרה אני סקרנית - חייבת להודות.

tiyah

New member
פעם אחת, יותר מדי...

לפני כחמש עשרה, הוזמנו להשתתף בתערוכה בעיר טרייר, על גבול לוכסמבורג. בשדה התעופה קיבל את פנינו בן הגזע הארי, לבוש מדים. באחת הערים, הגענו לבית מלון קטן, באיין באן שטראסה, (רחוב ללא מוצא). בטפסים ציינו, ישראל. מנהל המקום, איש קשיש, בהחלט בגיל הראוי לסלקציות ואקציות, הפנה אותנו לקומת המרתף. השכם בבוקר החלטנו לנטוש. שמנו פעמינו במכונית שכורה מגרמניה להולנד. דהרנו במהירות שיוט באוטובאנים שהורינו סללו, חצינו את הגבול ולאורך כל הדרך בואך אמסטרדאם נתקלנו בתנועות ידיים מגונות חסרות פשר מצד ההולנדים, עם אדיב. באמסטרדאם, בבית מלון, צר מידות, הציצה מנהלת הבית דרך החלון, בדקה את המכונית, זיהתה, תוצרת גרמניה וביקשה מאיתנו באדיבות להחזירה לסוכנות. לא אוהבים פה גרמנים, הסבירה. הבנו את פשר התגובות. כששבנו, אבא שלי שאל עגום, ואת המשפחה ביקרתם? ולא הוסיף. אז הייתי בגרמניה. לא עוד.

למעלה