לא אוסף

hadi orr

New member
לא אוסף

"לא אוסף".
ביטוי שהנהגתי לפני שנים בפורום אספנים.
גם תמכו בי וגם חטפתי על הראש.
ניסו לשכנע אותי כי ביטוי כגון "אוסף על הדרך" ועוד אופציות אחרות הם הם הביטוי הנכון.
אבל אני בשלי. כרגיל.
הכוונה לפריטים אשר אתה לא ממש אוסף אותם והם מתאספים לאט לאט בלי ממש דגש ו/או מאמץ מיוחד או חשיבות גדולה, עבורך.
לאחר זה יכול להיות האוסף העיקרי והכי חשוב לו אבל לך זה נחמד שיש. במידה והמחיר מתאים, מצב הרוח נוח לקחת את הפריט אז זה יצטרף ל-"לא אוסף" שלך.

יש לי "לא אוסף" של תמונות בקטגוריות שונות.
בתי ספר, תחבורה. מקומות. צבא וכו.
בטח "לא אוסף" זה מונה כמה מאות טובות של תמונות, אם לא יותר.
אחת מהקטגוריות היא של תמונות ילדים בפורים.
היום הצלחתי לשים יד על אוסף, כנראה של צלם, של תמונות ילדים מחופשים בתחפושות שונות בפורים.
ברור שקניתי ובשימחה.
הנה חלק מהתמונות. כל מי שיזהה את עצמו יוכל לקבל סריקה טובה ואיכותית של התמונה.

המוכר אמר לי כי אלו תמונות שנות החמישים.
אז אמר. אפילו לא התווכחתי.
לי זה נראה דווקא משנות השישים ולא לפני כן.
שימו לב למגוון התחפושות. ואת ה"קובואיים" (ככה כותבים?) שמתי בסוף. להנאתכם.

ילדים מקסימים, מעניין מה עם ילד 28?

נראה שהגיע רחוק.
עם עמידה כזו, שלוש צוללות זה בוטנים בשבילו.

אספן 3

New member
התחפושות של הילדים נראות לי מושקעות מעל ומעבר לרגיל

לבטח אם מדובר בשנות החמישים או השישים. נדמה גם שלגבי כל ילד וילדה בתמונות התחפושות מתאימות בדיוק למידתם, כאילו נתפרו במיוחד. וכולם התצלמו אצל אותו צלם. מעניין מה ההסבר לכל זה.

hadi orr

New member
לא יכול להיות מתוך קטלוג !!! אלו תמונות בודדות המודפסות אצל

הצלם וכנראה אנשים באים ובוחרים איזו תחפושות להלביש את ילדם. מצטלמים אצל הצלם ומקבלים העתק או שנים או יותר עבורם ואחד הוא השאיר אצלו על מנת להראות לקליינט הבא.

ז ק ו

New member
ההסבר לכל זה פשוט מאוד

בשנות החמישים והשישים, האמהות השקיעו הרבה מאוד אנרגיה ואמצעים בשביל לתפור תחפושת לילדיהן. וזה גם היווה ביטוי ליצריתיות של האם/הסבתא/הדודה.
ובימים הההם מצלמה פרטית הייתה רק למעט מאוד אנשים, הלכו לסטודיו לצילום והצטלמו. הצלם הדפיס לעצמו את התמונות היפות בשביל להציג בויטרינה [ראוון] שלו.
כשנסגרו בנסיבות שהזמן גרמן, חניות צילום רבות, התשלילים עברו לכל מיני מקומות, ופה ושם נעשה בהן שימוש לצרכי מסחר בזכרונות מן העבר.

למעלה