לא איטונג לא קונה???

לא איטונג לא קונה???

אני במו"מ על קניית דירה מקבלן. הקבלן לא בונה באיטונג (או משהו דומה) אלא בבלוקים "רגילים" (5 חורים, למי שזה אומר משהו). לשאלתי, הסבירו לי שאיטונג מחייב שיטת עבודה מסויימת (השריה במים לכמה ימים) שלא מקיימים בארץ כמו שצריך, ולכן הקבלן מעדיף לבנות "כמו פעם". השאלה: האם זה בסדר וסביר? האם הדירה תהיה מאוד חמה בקיץ וקרה בחורף, או שזה סביר לאיזור השרון הצפוני?

../images/Emo41.gif הקבלן מכר לך ´לוקשים´...../images/Emo46.gif

כנראה שיש לו עוד כמה באמתחתו ואתה עוד לא יודע...תתרחק !!! ומהמסקנה אל הסיבה: א.נכון שיומרי מליטה רגילים לטיח פנים וחוץ לא ידבקו אל האיטונג שסופח את המים מהתערובות במהירות ומונע מהטיח לעבור תהליך התייבשות והתחזקות נדרש. לצורך כך קיימים עשרות מוספים מיוחדים לאיטונג שמערבבים בטיח ולא צריך להרטיב את האיטונג.! ב.שנים רבות קיים תחליף לבלוק האיטונג ב´בלוק-קל´ שהינו על בסיס צמנטי אבל עם מקדם בידוד טוב מבלוק רגיל במאות אחוזים, ואינו מחייב שימוש במוספים מיוחדים אלא רגילים. ג.הקבלן שלך רק מנסה להקטין לעצמו עלויות ולהונות אותך !- נכון שלמרות ´פשעו´ הנ"ל אין בכוונתו אפילו ליישם טיח טרמי כתחליף? תשאיר אותו בשביל הפראיירים שלא הגיעו לפורום הזה...

תודה על התשובה המהירה ועוד שאלה

קודם כל תודה. ו-2 שאלות: 1. האם זו סיבה לא לקנות? כלומר - האם הדירה תסבול מחום בקיץ וקור בחורף בצורה משמעותית? 2. הקבלן הוא א.דורי, קבלן ידוע (לא שזה מבטיח משהו, אבל בכל זאת). האם נראה לך סביר שהוא ירד לרמות שעליהן אתה מדבר, או שיש אולי הסבר אחר?

cmontal

New member
גם אני קניתי דירה מא.דורי

והדאגת אותי קצל אז התקשרתי לנציג המכירות שאהסביר שהבנייה היא בבטון מזויין ולא בבלוקים של איטונג וזה נחשב לבנייה חזקה וטובה יותר ושאין שום קשר לחום וקור בחורף ובקיץ. אני מקווה שזו באמת בנייה טובה, הוא הסביר לי שגם אזורים ומשהב בונים בבטון מזויין ושזו שיטה הרבה יותר נוחה מלבנים. בוא רק נקווה שהוא צודק...

בטון מזויין עוד יותר גרוע !

אבל אם זה א. דורי- האם יתכן שאתה שוגה בהעברת מידע ומדובר בקירות טרומיים מבודדים (סנדוויץ´ של שתי פלטות בטון עם בידוד באמצע ובד"כ קרום חיצוני מצופה כבר בציפוי קשיח ולא בטיח.(גרנוליט, פסיפס, שיש, אבן). מה הכי פשוט מלפנות למהנדס האתר או למחלקת מכירות ולשאול שאלות חד- משמעיות כדי לקבל תשובות ברורות.?!

תשמע

המפרט לא איתי כרגע, אבך אני אבדוק ואכתוב לך מחר. בטוח שלא מדובר על קירות טרומיים, אבל אני אסתכל בדיוק מה כתוב במפרט. בינתייים, תודה

למעלה