לא, אני מתה

ניצן1220

New member
לא, אני מתה

אני שוכבת במיטה והחתולה שלי באה מגרגרת לישון לי על הכתף. לא חושבת שיש יותר חמוד וכיף מזה. עוד חמש שעות אני אשים אותה בתוך כלוב ואקח אותה לסבב חיסונים שני אז היא קצת תשנא אותי אבל לא נורא.
ותמונה של הקטנה:

גורדיאן

New member
בהחלט הרגשה מובנת...

והקטנה חמודה מאוד!
אגב, הווטרינר קיצץ לה את קצה האוזן? מהתמונה זה לא ברור.
אם לא אז מומלץ שכן, במיוחד אם החתולה עדיין מסתובבת בחוץ.

ניצן1220

New member
ועוד משהו

החתולה ממש בעייתית עם אוכל יבש. קנינו לה עכשיו יבש חדש והיא אכלה קצת כאילו כדי לעשות טובה אבל לא אכלה לשובע ואז הייתה חסרת מנוחה בלילה. כשאנחנו מערבבות לה את היבש עם רטוב היא אוכלת רק את הרטוב ומשאירה את היבש. איך הכי טוב להרגיל אותה ליבש, ככה שהיא תאכל כמויות יפות שישביעו אותה?
וכל כמה זמן אפשר להביא לה רטוב כדי שהתזונה שלה לא תשתבש וכדי שלא להרוס לה את ההרגל עם היבש?
תודה
תודה

גורדיאן

New member
שני כיוונים:

הראשון: טעם האוכל. ראי בתחתית הדף את מה שכתבתי תחת "יש "פטנט" שאת יכולה לנסות".
השני: האם השיניים שלה נבדקו? למרות שזה לא סביר בגיל צעיר יכולה להיות שן עם בעייה שמפריעה לה לטחון אוכל יבש.

ניצן1220

New member
האמת

היא נבדקה אצל וטרינרית שבוע שעבר והכל בסדר. בנוגע לפטנט שהצעת, כבר ניסינו לתת לה פריסקז בעבר והיא לא נגעה, בסוף נאלצתי לתת הכל לחתולי הרחוב...
עכשיו אנחנו נותנות לה בריט קייר ובעבר נתנו לה וויסקז יבש ובשניהם היא עשתה טובה כשהיא אכלה...
מה יהיה

ניצן1220

New member
מלא סוגים

היא אוכלת הכל, מתה על רטוב לא משנה איזה. נתנו לה לה-קט, וויסקאז, שופרסל, עכשיו קנינו לה של בריט-קייר. היא טורפת הכל. רק ביבש בקושי נוגעת

ניצן1220

New member
כרגע אני מתעלמת ממנה

שמתי לה אוכל יבש אבל היא לא נוגעת ומייללת ומתחננת לרטוב אבל אני לא מתייחסת. קראתי שגישה קשוחה עשויה לעזור

גורדיאן

New member
כן, אני מכיר את זה מהטירונות.

אבל זה לא גרם לי לאהוב את הצבא.
בקשר לסוגי האוכל: אני לא מכיר את הסוגים שציינת מספיק כדי לדעת אם יש כאן בעיה של הרגל, כלומר שהיא נתקלה במאכיל חתולים שנותן אוכל רטוב, או בעיה של טעם, כלומר שהסוגים שנתת לה מלאים בחומרי טעם.
מה שאני יכול להציע זה לקנות לה טוניקט, שזה אוכל ברמה בינונית וטעם ברמה בינונית, יש לטוניקט כמה סוגים טעימים יותר כמו דגים וכמה פחות כמו עוף, אם היא תאכל גם את הדגים וגם את העוף זה מצביע יותר לכיוון של הרגל, אם היא לא תאכל את שני הסוגים זה עניין של טעם.
את יכולה לתת לה מנות קטנות יותר של רטוב ושתמיד תהיה זמינה מנה של יבש, ועדיף מנה קטנה כדי לשמור על טריותה וכדי שתוכלי לדעת אם היא אכלה מזה.
בכל מקרה צריך לרדת מהאוכל הרטוב המשובח מידי, וגם לא להרעיב אותה כי זה עלול להזיק, ובסך הכל לא להתרגש יותר מידי, אחרי הכל יש אוכל רטוב שעלותו זהה לזה של אוכל יבש, וחוץ מזה חתולים עלולים לשנות את דעתם מהיום למחר ולהחליט שהיא דווקא רוצה יבש כדי לגוון או משהו.

ניצן1220

New member
טוב היא אכלה מהיבש עכשיו

ודווקא כמות יפה אבל לא השביע אותה אז נתתי לה קצת רטוב כדי שהיא תהיה מרוצה. איזה חמודה קטנה, היא מנקה את הצלחת.
פחות אכפת לי מהעלות של הרטוב אלא יותר אכפת לי מזה שהיא לא תקבל את מלוא התזונה שהיא זקוקה לה. בגלל זה אני כל הזמן מחפשת בשבילה אוכל איכותי אבל אין לי באמת מושג מה זה (החתול הקודם שלי בשנותיו האחרונות אכל הרבה טונה וחטף מחלת כליות בגלל זה אז בגלל זה אני דואגת לתזונה שלה, למרות שהיא עדיין צעירה).
מה הכוונה אוכל רטוב משובח מדי?

גורדיאן

New member
הכוונה היא לאוכל

יקר מידי - שזה נזק לכיס. או כזה שטעים מידי (כמו הקופסאות הקטנות של המעדנים שמלאים בחומרי טעם וכך אולי גם חלק מהסוגים שציינת) שעלולות לגרום להרגלי אכילה גרועים, או בכלל אוכל יקרני שמיוצר עבור חתולים גזעיים שעולים מאות דולרים ובעליהם מוכנים לשלם מחירים בהתאם גם על אוכל. אני בעד להאכיל בריא, לא יקר.

Yukita

Active member
מנהל
מחשבות

אם היא אכלה מהיבש, כלומר אין לה באמת בעיה לאכול את האוכל הזה, היא לא חולה, השיניים בסדר וכו' וכו' - אין שום סיבה לתת לה רטוב "כי היא לא שבעה". אם לדעתך עדיף לעבור ליבש וזה מה שברצונך לעשות - את פשוט נותנת לה להחליט לחזור ליבש אם היא רעבה ורוצה לאכול, ולא קופצת מיד לתת לה רטוב. בהנחה שהיבש הוא מזון שהיא כן אכלה ממנו, כלומר לא שונאת אותו, זה בסדר גמור.
&nbsp
יש לציין שרטוב אינו בהכרח פחות בריא מיבש. ברטוב יש יותר נוזלים וזה דווקא טוב. מה שכן, אם מאכילים רק רטוב, צריך לוודא שזה מזון מלא ולא מזון משלים, ולוודא שיש תמיד מים טריים זמינים לשתייה. רוב השימורים הרטובים הם מזונות משלימים (כתוב על האריזה), זה אומר שכתזונה בלעדית הם לא מכילים את כל מה שחתול צריך. אם כתוב מזון מלא, זה אמור להכיל הכל. מזונות רטובים מלאים נוטים להיות יקרים יותר במידה ניכרת.
&nbsp
יבש - גם כאן צריך להיות כתוב על האריזה אם זה מזון מלא, בדרך כלל רוב המזונות היבשים כן מכוונים להיות מזונות מלאים. יש מושגים שאין להם משמעות אמיתית כמו פרמיום וסופר פרמיום (חסרי משמעות כי לא צריך לעמוד בשום קריטריון כדי להשתמש בהם). ל"מלא" ו"משלים" כן יש קריטריונים.

למעלה