לא באמת חידה.

RedBishop

New member
לא באמת חידה.

בדרך כלל כשמישהוא מעלה חידה, הוא יודע להסביר למה ואיך. לי אין מושג, אז זה לא באמת חידה... אבל.. אני גם לא אגלה מה זה (לפחות לא בהתחלה).. פשוט תמונה יפה מאוד לדעתי, ומעניין אותי לראות אם מישהו גם יכול לזהות את הציפור... וכשהוא יעשה את זה... אני אשמח לשמוע הסבר.

insomni

New member
חידה או מידע?

האם זו חידה ואז להשאירה למנחשים? או בקשת מידע ואז לענות? משפחה עם הרבה נציגים בכל רחבי העולם, בלי בדיקה נרחבת ובהנחה שהתמונה מאזורנו... ברור שמדובר ביסעורון, הצבע, המעוף המדלג על פני המים, הגודל (ניתן לראות השתקפות ברורה ולכן ברור שהים רגוע, בים רגוע ניתן לבחון את גודל הציפור יחסית לגודל האדוות, ולכן אני מסיק שהציפור קטנה.) על שת לבן, הגולש אל תחתית הזנב (ואני משער שהזוית קצת מטעה יחסית לגודלו,אבל עדיין ארוך יותר מאשר רחב.),תחתית כנף כהה, שמץ של מסיכה בהירה, כתם בהיר בחלקה העליון של הכנף... לדעתי - יסעורון אטלנטי. השגות לגבי יסעורון אטלנטי - הזנב, קשה לי לראות בתמונה בזוית כזו אם קיים קידוד ברור או לא...

osprey

New member
דעתי שונה במקצת

המדובר ביסעורון, אם כי לא באטלנטי כי אם במין אחר: למרות הזווית הלא טובה, לדעתי הזנב איננו מפורץ. גם מזווית כזו, אם הזנב היה מפורץ היה ניתן לראות ולו שמץ של פירוץ דבר שאיננו נראה בתמונה. מספר סימנים נוספים שוללים יסעורון אטלנטי - כמות הלבן בחלק התחתון של השת, בבסיס הזנב, הנה רבה מאוד, איננה מתאימה ליסעורון אטלנטי. הסימן השני הפוסל יסעורון אטלנטי הנו דגם העל כנף - ניתן להבחין בכתם בהיר בולט בפיסה הקטנה של סוככות העל כנף הנראית בתמונה. נשארנו עם יסעורון קטן ויסעורון וילסון: כמות הלבן הרבה בתת זנב, הכתם הבהיר בסוככות העל כנף, ותת הכנף הדי אחידה שוללים יסעורון קטן כך שנשארנו עם יסעורון וילסון.

RedBishop

New member
תודה לשניכם../images/Emo45.gif

...על השיעור המאלף בזיהוי יסעורונים, בהתחשב בנדירות של המינים האלו בישראל (לפחות לפי המדריך) אני מתקשה להבין מהיכן הידע הנרחב כל-כך ! מדובר אכן ביסעורון וילסון, כל הכבוד !

insomni

New member
אין ברירה,אני צריך עוד תצפיות ים...

אז קבענו לסערה הראשונה? חשבתי וילסון בהתחלה אבל הפנים נראו לי בהירים מדי, וכתם הכנף גדול מדי. איך אמר דליק "מסתבר שטעיתי" לא כל כך משנה לי איזה יסעורון יהיה העיקר שיהיו לנו כמה השנה ביפו...

osprey

New member
קבענו

הלוואי ונראה את הציפור שבתמונה. לזהות אותה על הנייר אנחנו כבר יודעים...

למעלה