לא באמת שווה כניסה לפלייליסט

חרשני

New member
לא באמת שווה כניסה לפלייליסט

בתור מי שחובב את קרן פלס כמוזיקאית וכיוצרת, אני מוכרח לציין שאם הדבר היה תלוי בי, לא הייתי מכניס את 'אם אלה החיים' לפלייליסט של גלגלצ. השיר כתוב לא רע, אבל הוא עושה עוול לסגנון של קרן. בשיר יש עוצמות ווקליות שקל להבחין שקרן מתקשה בהם. שיר כמו 'איתי' או 'בקרקס הזה' הם שירים שמחמיאים הרבה יותר לקולה של קרן. ב'איתי' יש את החיבור המצויין הזה שבין קרן לפסנתר. יש את ה"feel" האינטימיות והלחשניות שבקולה של קרן. לא אהבתי לשמוע את 'אם אלה החיים' ברדיו, אולי מירי יכלה לבצע אותו יותר טוב. בחירה לא טובה כסינגל שני. מקווה שתצליח בהמשך...

אני לא מסכימה איתך../images/Emo4.gif

אמנם זה לא שיר שחשבתי שצריך לצאת כסינגל ואפילו בסקר שעשינו בקומונה הוא נבחר לדעתי אחרון... אם כי זה שיר מדהים ואני מודה שאני לא כ"כ אוהבת את ההפקה המוזיקלית גם פה וגם באיתי.. כאילו למה לא שומעים את הקול המדהים והעוצמתי של קרן (שהוא לדעתי דרך אגב הרבה יותר עוצמתי משל מירי...). לא יודעת, זה קצת הזכיר לי כשעבדו פעם עם לאה לופטין על דיסק שלה ונתנו לה לשתות המון אלכוהול כדי שתהיה צרודה לדיסק.. אצלה זה אולי התאים.. אבל לקרן יש באמת קול מקסים והיא שרה את השירים שלה כ"כ טוב, אני מעדיפה את הגירסאות של ההופעה, שם זאת היא ולא משנים אותה... אבל עדיין זה שיר חזק ואני חושבת שהוא כן היה צריך להכנס לפלייליסט ודרך אגב אני בטוחה שהשבוע הוא יכנס, אחרי שהוא יכבוש את המצעדים השונים... גם אם זה יקח קצת יותר זמן מ'איתי'.. עדיין.

hilali1

New member
בהשוואה לאיתי הוא

הרבה יותר מעניין והרבה פחות צפוי (למשל החריזה.) בגלל זה הוא הכי פחות לדעתי מתאים לפלייליסט והוא מסוג השירים שהקהל של קרן היה צריך לשמוע באלבום ולא ככה סתם ברדיו.

אני לא מבינה מה רצית לומר...

דווקא "אם אלה החיים" יותר צפוי מבחינת החריזה ["נוסעים לשכוח, גאים לברוח, לפחד בכוח"]. לדעתי להוציא את "אם אלה החיים" לרדיו הוא לא בחירה טובה כול כך... איתי נתן לה סיפתח נהדר, וכדי לבנות תדמית מסוימת היא צריכה להמשיך את הקו הזה. תראו לדוגמה את איה כורם, שהוציאה קודם את "קיץ" ואח"כ את "שיר אהבה פשוט" - מהלך אסטרטגי חכם.

hilali1

New member
נדמה לי שבאיתי יש יותר חרוזים

מסכימה איתך שאיתי היה סיפתח מעולה ושצריך להמשיך באותו קו.

לדעתי "אם אלה החיים" שיר מצוין...

בשמיעה ראשונה קשה לשמוע אותו...אבל ככל ששומעים אותו ככה יותר אוהבים אותו! באיתי לדעתי..השיר קצת חוזר לעצמו..כאילו אין בו שיאים או משו,כמו באם אלה החיים....בקיצר אני מת לשמוע את כל השירים! אני בטוח שהיא תזכה זמרת השנה או תקליט השנה בע"ה!!!

גם אני מחכה כבר לשמוע את כול השירים

אבל אני לא מסכימה איתך שב"איתי" אין שיאים... יש מספר גורמים מאוד מסוימים שגרמו לי להתאהב בשיר "איתי", שהם כול כך מיוחדים לו. תסכימי איתי ששיר כזה לא שומעים כול יום. אז ככה: 1. "איתי" משלב מנגינה שקטה ונעימה עם מילים שמספרות סיפור די עצוב. אני מאוד אוהבת את הניגוד הזה. מאוד מזכיר את "אף אחת" של מירי מסיקה, שגם שם המנגינה שקטה שכזו, עם ניחוח עתיק-משהו, והמילים חזקות ["נשים כמוני פעם היו שורפים על המוקד"] ומעבירות ביקורת אפילו ["אבל אני כבר מכירה אותך..."]. 2. השורות ב"איתי" כאילו גולשות אחת לתוך השנייה; זה כאילו היא כתבה את השיר בלי פסיקים ונקודות, כדי להספיק להגיד הכול מהר-מהר ולא להשאיר מקום למחשבות - משל למערכת היחסים של איתי והמספרת בשיר, שבה הגוף, המגע והרחמים ממלאים את המקום של שיחות הנפש ושל האהבה שאין שם. 3. בפעמים הראשונות ששמעתי את "איתי", לא הצלחתי בכלל לקלוט את המנגינה חוץ מהפזמון. גם המנגינה, כמו המילים, כאילו מחליקה, גולשת. קשה לך לחלק בראש את המנגינה לחלקים, כמו שקשה להפריד בין השורות. 4. ודבר אחרון לגבי ה"שיא" שחיפשת ב"איתי" - אני חושבת שהקטע של "וזו אני שנקלעה לו בדרכו האומללה" - הוא מאוד חזק. הרי שם, בעצם, היא אומרת את האמת בפרצוף, עם כמה שהיא כואבת, לעצמה ולמי שהיא מספרת את השיר [כי הוא בעצם גם קצת-סיפור]. וגם המנגינה שמשתנה והקול של קרן שמתעצם - לי, אישית, זה בהחלט הרגיש כשיא. לסיכום - "איתי" שיר מצוין, מכול הבחינות, הוא מרגש, ובהחלט שיר שאקח איתי בהמשך
.

שיר מדהים../images/Emo45.gif

איתי היה השיר הראשון שהתאהבתי בו בהופעה של קרן (לפני שנה). עד שהיא התחילה לשיר את "זאת שבמקומי" זה היה השיר האהוב עליי ביותר, עכשיו הוא מקום שני..חח.. אם אפשר לדרג את האהבה לשירים.. בכל מקרה הקטע הזה שדיברת עליו, ה-C PART.. גם לדעתי זה החלק הכי מדהים בשיר.

razpg

New member
נראה לי שלזה היא התכוונה כשהיא כתבה

... את הקטע הזה... זה כמו ב``ואת`` (שגם היא כתבה והוא באותו סגנון של ``איתי``.) זה הסגנון כתיבה שלה!

לא דוקא..."אם אלא החיים" ממש שונה

אבל גם אם זה הסגנון הזה...זה מאוד עכשוי זה מדבר לאנשים!!! ובכלל...היא מלחינה אדירה!!! "איתי" שיר מאוד קצר בעיני...אבל הוא ענקקקק אני מקווה שיהיו באלבום שלה שירים שאורכם כ-4 דקות... חחחחח

את צודקת "אופטימית" אני גם

התאהבתי ב"איתי" נדהמתי מעוצמתו של השיר..ואכן הבית השלישי שיא אבל..בכל זאת..לדעתי "אם אלה החיים" שיר יותר מבושל,מתחיל שקט ממשיך קצבי..עם התופים והכל...וממשיך לאורך כל השיר להיות קצבי...ןהמילים יותר מתחברות אליי.."איתי" זה באמת שיר כזה אהבה....אני מאמין שנשים יותר יתחברו אליו..כי המילים ממש מרגשות... וזו פעם ראשונה לדעתי שקליפ מותאם למילים של השיר....פשוט שיר וקליפ גאוני!! אגב,מתכננים גם קלים ל"אם אלה החיים"???

לא ראיתי את הקליפ...

אתם יודעים אולי מאיפה אפשר להוריד אותו או משהו? (אין לי ערוץ 24, אין לי כבלים בכלל.)

באתר של קרן יש את כל הדברים

ששודרו איתה עד היום.. לפחות את מה שאנחנו יודעים ששודר... בקרוב יהיו שם עוד הפתעות ישנות יותר...

את צריכה הסבר או שהבנת?

כעיקרון יש שם הסבר.. אבל אם תרצי אני יכולה להסביר לך גם

אז ככה..

נכנסים למולטימדיה ובוחרים וידאו להורדה או מה שרוצים לוחצים על הורדה ואז נפתח מסך חדש במסך החדש הכי למטה לוחצים על FREE ואז בשורה באמצע רשום שניות כאלה שיורדות עד ל-0 ואז לוחצים על הורדה... זה הכל ושמירה בשם כמובן

"הקובץ פגום או שהנגן אינו תומך

בתבנית שאתה מנסה להפעיל." זה מה שהמדיה פלייר כתב לי... אוף, עד שכבר מצאתי איפה מורידים, הwindows לא מוכן לפתוח את הקובץ... באמת, לקובץ של הקליפ של "איתי" קוראים keren-Itay.rar, מה זה ה-rar הזה? אני לא מכירה סיומת זאת. יכול להיות שזה בגלל זה? או שאצלכם זה כן עובד?...

למעלה