לא בא לי

נאן

New member
לא בא לי../images/Emo140.gif../images/Emo184.gif

לא בא לי פשוט לא בא לי אף אחד לא מבין בחוץ כמה לא בא לי אני לא כפוית טובה אני פשוט שונאת את הזריקה הזו בבטן ואני יכולה לכתוב שיר וחיבור שלם למה אני שונאת אותה ומה היא עושה לי. ואני יודעת שכמו בכל פעם אני אקבל אותה אבל הלא בא לי הזה מגיע כל פעם מחדש.כאילו מאבק כוחות עם אני ונאן או נאן ואני הקולות שיש לנו בראש כמו בסרטים המצוירים. שמדברים אחד עם השני ורבים. מענין הם מגיעים תמיד ומיד עם יש לי ספקות. ולמרות שאני מכירה את התסריט בעל פה הזה בעל פה וכמו ילדה טובה אני אושיט את בטני הלבנה לרופא שיתן לה זריקה וששלושה ימים הבטן תהיה פגועה ותהיה קשה. ותתחיל לזמר את זמירות הבחילות והשילשולים וזה יגמר בקונצרטים בשירותים ששם כבר 3 חודשים יש לי מנוי. אבל זה מצחיק זה כמו להיות לפני מבחן או יום כיפור שאתה יודע שבסוף האומץ חיב לנצח אותך וכשאתה נכנס לרופא שמים חיוך של מיליון שקל והוא שואל הכל בסדר. ואז עונים בטח הכל בסדר זה רק עוד 21 פעם וזה שטויות וגם אם רצית לברוח המנגינה בראש מתחילה :חיל פרשים לנו..... או הצטרף לצנחנים יה בן.... למה לא יודעת מנגינות של מרשים צבאים כאלה וגאוות הלוחם משתלטת עלי והופ הבטן נשלפת אנחנו נכסח את הבן.... שהתנחל לנו בגוף ויש לי תזמורת שלמה בראש... והופ חוטפים את הזריקה וכל הלא בא לי נגמר בשניה אחת כאילו כל הבלון ברח מחוסר אויר ונשאר צונח על הריצפה. והרופא מתפעל כל פעם מחדש איזה אומץ זו יש לה. אני פחדניתתתתתתתתתתתתתתת אני רוצה לצעוק אבל.....מה פתאום להגיד שאני פחדנית זה אסור! אז הנה גיליתי לכם רק בסוד וככה ביננו את הסוד שלא בא לי לקבל שוב טיפול ולא בא לי הדקירות ולא משנה עם זה בדיקת דם נוספת אודקירה בבטן עם זו הקרנה(זה רק אודם מקומי יהיה ילך)שזורקת אותך למיטה והכל כואב. אז החלטתי לגרש היום את הלא בא לי מהראש עם אכתוב עליו אולי הוא יעוף ויתן לי מנוחה עד הזריקה אחרי הצהרים..... בנתיים אני נוסעת לשיזוף ברמ"בם....... יום נעים לכולם נאנוש

rubber duck

New member
../images/Emo24.gif מכל ה ../images/Emo23.gif

זה יעבור עוד יום יומיים ותץהיי כמו חדשה תרגישי טוב ותחייכי אל העולם שרון

galiavdb

New member
../images/Emo24.gifחיבוק גדול

תודה שסיפרת לי על הפחד שלך. מותר לנו לפחד - למרות שגם אני מנסה להסתיר. אנחנו הגיבורות והאמיצות שבחבורה, אלו שצריכות להראות תמיד פרצוץ אמיץ וחזק לרופאים שלנו כדי שיהיה להם מוטיבציה וחשק להפוך אותנו לפרוייקט המוצלח שלהם. שידעו שכדאי להשקיע בנו. אם נצעק ונפחד לידם - לא יהיה להם ברור שיש לנו את הכוח! שאנחנו עושות את זה ועוברות את המחלה הזו בגדול. זה מה שעובר לי בראש. ככה אני עוברת את הטיפולים, ככה קיבלתי במשך חצי שנה - 360 זריקות בבטן שלא היו קשורות כלל לטיפולים שאני עוברת....לפחות אפשר לומר שזה הסתיים. אז תהיי חזקה וגיבורה ונפלאה כמו שאת. הלוואי שיכאב כמה שפחות.. חיבוק גדול גליה

דווקא פחדנית???

קחי את כל הסיפור שסיפרת פה כרגע - גידול, טיפולים (מכל מיני סוגים וכל מיני מכאובים), שני ילדים, וזמן.. שלפעמים יש תחושה שהוא לא זז. והסיפור בעצם הסתפרותו, אה, וגם לקום ולהגיד - אני פחדנית. את יודעת כמה אומץ צריך בשביל כל אלו יחד?? ואפילו בשביל כל אחד מהם בנפרד??!? המון כוח, וסבלנות והמון רצון לחיות וכבר להיות מעבר לזה ולא לוותר (כי נורא קל לקום בבוקר ולהגיד - לא נוסעת! ופשוט לא לנסוע). ולדעת שכל טיפול שהוא יביא כאב ובכל זאת - את קמה, ופוחדת, ויוצאת מהבית, ופוחדת, ונוסעת לבית החולים, ופוחדת, ומקבלת את הטיפול, ופוחדת, וחוזרת הביתה ואז כל הכאבים באים, ופוחדת. והנה עברת עוד יום! ופחדת, ומותר לפחוד ומותר להרגיש ולכאוב ולכעוס. פחדנית??? את בטוחה? יש אנשים שמפחדים להגיד את המילה הזו.. נו.. שמתחילה בס'.. נו.. ולדבר על זה? אין סיכוי!, ולהכנס לפורום בו יש אנשים שיש להם את המחלה הזו.. ס... בחיים לא! הם לא יעשו דבר כזה כי זה מפחיד נורא! ואת?? מה את עושה? את קמה בבוקר, מסתכלת על עצמך בראי ואומרת - יש לי סרטן, יש לי טיפול, ואני מפחדת. את בטוחה שאת פחדנית?!? אל תשכחי קרם שיזוף

נאן

New member
../images/Emo24.gif../images/Emo25.gifלא אשכח את הקרם שיזוף

אני אוהבת אותכםםםםםםםםם אין לכם מושג כמה תודה רבה ואני לא אשכח את החיבוקים והקרם שיזוף מבטיחה. חטפתי צינון מכל הסטרפטיז הזה... כל כך קפוא שם... בקשר לזריקה קבלתי אותה ביום חמישי כמו שעון בהבדל אחד שסידרתי את הרופא. מרחתי משחת אמלה ככה טוב. אפילו הדקירה לא כאבה(רק מה שבא אחריה) נשאר בהלם..... צחקתי לעצמי על התרגיל הקטן הזה... זה לא הפחד מכאב הזריקה זה ממה שמרגישים אחריה . והקטע שפשוט נשבר לקבל את החומר הזה. למרות שזה מה שמציל אותך. הרבה חיבוקים אני מחזירה לכולם....נשיקות רק מרחוק... נאנוש
המצוננת

עשית זאת!!!!!!!!!!!!

נאן יקירה, שמחה כל כך על מה שעשית...! מחבקת ומחזקת אור ואהבה. אילת.

עמית2002

New member
היי

אני מבין אותך.... אין כאן קשר לפחד, יש קשר ל´נמאס´ וזה טבעי מאוד. מה תעשי? למרות הגועל וההתניות הרעות שיש לך בראש מהזריקה הזו, את יכולה לעבוד על המחשבות שלך! את בהחלט יכולה!!!!!! אני אספר לך סיפור קטן, שאולי יעזור לך..... אני הגעתי בימי ראשון לטיפולים הכימיים שלי. זה היה סדרות של שבוע טיפול, שלושה שבועות התאוששות.... את היום הראשון, יום הכנסת החומר שנאתי ביותר! כמו שתיארת כאן, ממש כך. במחלה השנייה שלי בקושי הצלחתי לחשוב על הטיפול האחרון, הייתי מותש..... החומר הזה הכניס לראשי התניות רבות שעשו לי רק רע. אבל הייתי חייב לקבל אותו שוב במחלה השלישית (אחרי שנתיים) במספר קורסים. החלטתי לעשות שינוי בחשיבה! לבוא ביום ראשון עם ראש אחר, ראש טוב, להמשיך לחיות ´רגיל´ גם כשהחומר עובר לגופי. קניתי מחשב נייד, הבאתי סרט DVD, כוונתי את המחשבה שלי להתעלם מהחומר, גרמתי לעצמי לא לחשוב על מה שאני הולך לקבל, הצלחתי לשלוט בתודעה שלי, לשלוט במחשבות, להיות אדון להרגשתי באותו יום. ראיתי סרט, שוחחתי עם אנשים, אני רוצה לומר לך שזה עבד! יום לפני הטיפול (בשבת) שכבתי על המיטה בביתי, דימיינתי את כל התהליך שאני הולך לעבור! ראיתי את עצמי בדמיון עובר את התהליך כמו שאני רוצה לעבור אותו! בדרך הכי קלה ונעימה! למעשה עשיתי דמיון מודרך! זהו, אני מחזיק לך אצבעות ומקווה שעזרתי ולו מעט ביי עמית

מזי10

New member
הזריקה

אני מקבלת את הזריקה פעם ב-3 חודשים מההתחלה (שזה לפני 11 חודש) שמתי משחת אמלה,לא מוכנה לותר אבל לא ברור לי איזה כאבים יש לך בבטן אצלי אחרי הזריקה,האחות חובשת את הבטן בפלסטר מסוים וזה נשאר סגור עד המקלחת בערב נכון שאני פוחדת ולא מסכימה שיתקרבו לי לבטן אבל אין לי כאבים מיוחדים אני מקוה בשבילך שהקופה שאת חברה בה תתעשת ותתן לך לקבל את הזריקה פעם בשלושה חודשים בכל מקרה, שיהיה לך רק טוב, שהזריקה תעזור ותביאי ילדים חמודים

נאן

New member
ההדחקה....

היי בקשר לזריקה אז ככה אני מקבלת אותה פעם בארבעה שבועות יש עדין חילוקי דעות ביין הרופאים לגבי 3 חודשיים והחודש יש שטוענים שפג תוקפה אחרי חודשים וחצי ואין כיסוי מלא. שמתי אמלא יותר ולא הרגשתי הקטע הוא לא הכאב של הזריקה אלא מהותה. מעבר לתופעות שהיא עושה ואמורה לעשות יש לה תופעות לואי וזה מה שמקשה . אני חושבת שהיה לי משבר ואולי הוא יהיה כל פעם אין לי מושג. בזמן האחרון אני מסתובבת לי ברמב"ם ורואה הרבה אנשים חולים בסרטן חלק יותר טוב חלק פחות טוב. המשבר שהיה לי זה שאלו שסימו כימותרפיה גומרות את ההקרנות +הכדורים לחמש שנים וזהו. ואני בעצם עוד לא סימתי ולא באמצע הדרך ולא שאני לא שמחה בשימחתם אלא שהיה קשה לי לקבל בכלל את הטיפול. אבל כמו שאמרה לי אילת ככה באוזן בשקט וכמו שכתב פה עמית עשיתי דמיון מודרך לפני. כמו תובע ונתבע מה יותר כדאי ומה לא. וחזרתי להתחלה לבחירה של הרופאים לגבי סוג טיפול שצריך לתת לי ולמה. ופתאום גם הכל נראה לי יותר קליל ועובר יותר חלק. ולמה אני ספציפית עוברת את מה שאני עוברת. הקטע שלהבין שכמו שכל בני האדם לא שווים במראה בצורה ובאופי כך זה גם עם חולי הסרטן לכל אחד יש את הסרטן שלו וסוג הטיפול הספציפי לעצמו. ועלה לי בראש שעם הכל אני עדין מדחיקה שאני חליתי ורוצה לעבור את התקופה מה שיותר מהר לסיים ולהחזור עוד היום למה שהיה פעם. שקשים לי השינויים בגוף ובכלל. אולי העיפות הנסיעות וחזרה והתשישות נותנות את ההרגשה של שק תפוחי אדמה. בסוף זה יעבור אין לי ספק אבל בקטע של העירפול מקשה לפעמים על החשיבה. סימתי בנתיים את טיעוני... ותודה על החיבוקים ועל העידוד של כולכם נאנוש

חלק מהתהליך

גם הדחקה. ואין ספר בעולם שבאמת יודע מה עובר עלינו. אני באמת חושבת שחלק מסויים, ואולי אצל חלקנו, לפעמים, אפילו חלק ניכר מהכאב הוא הסיטואציה. אליי, כל פעם שמתקרבת מחט, אני כנראה משחזרת פעם או פעמיים של דקירות שהיו ממש כואבות ולמרות שברור לי שהכאב הוא לא אותו כאב, עוד לפני הדקירה זה ממש מרגיש ככה. וממש כואב, אבל בעצם אולי לא (עוד משהו לעבוד עליו?!) אני חושבת שחלק מהתהליך הוא הבחירה איך לעבור את זה, ויש כאלו שנוח להם לא לדעת ולא לגעת ולספור טיפולים עד שזה נגמר. ויש את אלו שרוצים לדעת למשל איזה תרופות יש ב ABVD, ומה אפשר לעשות נגד תופעות הלוואי, ומה מחזק את הגוף וכן הלאה... כל אחד לפי ראייתו וצרכיו. למרות שבתחילת מה שכתבת הצגת את עצמך יותר קרובה לסוג הראשון, אני חושבת שאת כן מהסוג השני כי עצם זה שאת פה, ואת מדברת על מה שעובר עלייך ומה שמפריע לך וכן ברור לך שעם כל מה שאת עוברת אולי אפשר לעשות דברים אחרת. אני חושבת שזמן הסרטן הוא זמן טוב למחשבה, יש המון זמן לבד, והמון זמן שאין כוח לעשות והמון המון זמן למוח לעבוד. ואולי זה טוב שיש את הזמן הזה כי צריך אותו כדי להבין ולעכל מה שבעצם עובר עלינו. זהו, נגמרו לי המילים בארבע ועשרים. לילה טוב ויום טוב לכולנו! גלי

מלמלה

New member
הי חומד

אני עד היום לא מקבלת את זה שחליתי בסרטן מה לעשות באג במוח? הדחקה? לא יודעת זה פשוט לא מתחבר אלי למרות שאני כאן וגם במחוזות השיזוף הייתי
נראה לי שמה שאת מדחיקה זה את זה שאת מאוד מאוד והרבה יותר ממאוד ע י פ ה אני זוכרת את התקופה הזו מתוך פיהוק עייפות אחד גדול
נאן מותר לך להיות עייפה, חלשה, ושנמאס נכון דמיון מודרך ולדמות את הדברים מכיוון אחר זה מנוף גדול ומחזק מצד שני לפעמים אני אישית פשוט נותנת לכאב, לקושי, ולתסכול לעטוף אותי אני לא מתנגד לו אלא הולכת יחד איתו ואז זורמת הרבה יותר ..... פשוט לא מוציאה אנרגיה כדי להלחם במשהו שהוא קיים ואז יותר קל לי להתמודד, ולהתרומם מעל אני מקוה שהבנת כי אני מרגישה שמעט התפזרתי חוץ מזה שאת מוזמנת
בכל זמן שתרצי.....

אפרופו עייפות - מצטרפת למלמלה...

ונזכרת... 40 הקרנות.... בתקופת לימודים ועבודה... ואני ישנתי, וואי וואי וואי כמה שאני ישנתי, בערך 12 שעות כל לילה וזה בלי שנת הצהריים שלי. והיתה הספה בסלון, בעמדה הכי טובה מול הטלויזיה, במשך כמה חודשים היתה לי צורה שלה, בדיעבד ביזבוז משווע של העמדה הכי טובה כי בכל מקרה ישנתי ולא ראיתי. וככה, בעייפות זה נמשך שלוש שנים, כי אח"כ גם הסתבר שבגלל ההקרנות בלוטת התריס שלי לא מתפקדת, אז ישנתי, בכל מקום, פתאום היו נעצמות לי העיניים, ולא היה דבר שיכולתי לעשות כדי לעצור את זה, אז הפסקתי להלחם בזה, ופשוט ישנתי. אני חושבת שעל כל המחברות שלי יש קורי שינה. ולמרצים לא היתה ברירה, הם התרגלו. זה קשה להתרגל לזה, זה נורא מתסכל, וזה מעצבן כי פתאום באמצע הכל הדבר היחיד שמתחשק לעשות זה לעצום עיניים. וממש נוצרת שם מלחמה, בין הרצון שלך להשאר ערה לבין הרצון של הגוף פשוט לישון, לא הרבה, אולי רק עשר דקות אבל חייב!!! לישון!! אז תישני מה שהגוף שלך עובר עכשיו (ובטח שמעת את זה אינספור פעמים.. אבל בכל זאת, עוד פעם אחת....) זו תקופה מאד קשה ומאד מתישה של טיפולים והגוף, שהוא בעצם את, צריך לישון כדרך ההתמודדות עם ההתשה של הטיפולים. והקרנות מתישות יותר מכימו, גם כי הן כאלו וגם כי יש להן אפקט מצטבר בהשפעה, שלא כמו כימו, שבחילה והקאות כמה ימים ועובר. ותרגישי את זה אפילו יותר בשבוע שאחרי סיום ההקרנות. אבל אחר כך זה לאט משתפר ועובר. וזה עובר! בהבטחה! תחזיקי מעמד, ותני לגוף שלך ובעצם לעצמך מה שבתחושה שלך את הכי צריכה עכשיו, ואם זה לישון, אז לישון. ואם בא לך לרדת על חצי קילו גלידה, אז מה שיהיה. וזה לא פינוק, אלא פיצוי או ריפוי.. או מה שבא לך שזה יהיה. גלי

bali

New member
מנהל
../images/Emo24.gif את אמיצה כל כך... ../images/Emo25.gif

למעלה