לא בדיוק גמגום.או סוג שונה של גמגום

קופיק

New member
לא בדיוק גמגום.או סוג שונה של גמגום

היי לכולם. נכנסתי לעיתים די רחוקות לפורום הזה וקראתי את הנאמר פה. לפי מה שהבנתי רוב חברי הפורום מגמגמים בדרגה די קשה והגמגום כבר הפך למעשה כחלק מהדיבור שלהם. אני לא יודעת אם אני בפורום המתאים, ובטח חלקיכם יאמרו שאני מפונקת, אך יש לי בעיה שמציקה לי. קצת קשה לי להגדיר במילים מהי בדיוק, אך אני אנסה. ישנם מצבים בחיי, לאו דווקא כשאני מתרגשת, שהמילים מתבלבלות לי. אני רוצה לומר משהו אחד, ואז יוצאת לי בכלל מילה אחרת (די דומה) אבל עם עיוות קל. אני אנסה להמחיש לכם זאת באמצעות משפט שאמרתי היום בעבודה. היום התכוונתי לומר לעמיתי לעבודה שחיים ניסה להצליח. אז מה יצא לי במקום? : "חיים סיני להצליח"... משהו דומה לזה לפחות. או שלמשל אני מתכוונת לומר מילה כמו "שלו" ויוצא לי "שלה" או אפילו בצורה מעוותת- "שליי"... אתם מבינים למה אני מתכוונת? אם כן- אשמח לשמוע מכם למה זה קורה לי בתדירות כזו גבוהה, ואיך אפשר להמנע מכך? הדיבור שלי יחסית מהיר, אולי זה קשור? זוהי הפכה להיות תופעה יומיומית וזה כבר ממש מציק לי. אני נהיית נבוכה כשזה קורה, מסמיקה והבטחון העצמי שלי נעלם. אשמח לשמוע מכם תגובות

RobinhooDw

New member
קרה גם לי

זה קורה לי כשאני מרגיש מאוד בטוח עם הדיבור שלי. זה עבר לי :{} אבל אין סיבה שזה יוריד לך את הביטחון העצמי...

היי וברוכה הבאה ../images/Emo140.gif

אז קודם כל- לא כולם כאן מגמגמים קשה , יש כ"כ הרבה סוגי גמגום או יותר נכון להגיד הפרעות דיבור. גם לך יש הפרעת דיבור שאי אפשר להגדיר כגמגום , אבל היא בהחלט מפריעה לך בתפקוד היום יומי. שמעתי פעם את המושג "דיסלקציה בדיבור" שזה ממש כמו לבלבל אותיות בכתב אבל לבלבל אותן בע"פ. אני לא יודעת להרחיב על הנושא כי לא חקרתי בו... האם גם בכתיבה את מתבלבלת או שזה רק בע"פ? אין לך מה להיות נבוכה כשזה קורה , אני לא חושבת שאנשים בסביבתך מייחסים לזה חשיבות , תקני אותי אם אני טועה. את יכולה לקחת את כל הבלבול הזה כבדיחה ולצחוק על עצמך , כך רמת המתח תרד , החשיבות של זה תרד ואולי תתבלבלי פחות. אולי תחפשי קצת מאמרים על דיסלקציה ברחבי הנט ותמצאי על הנושא הזה , ממליצה לך לעשות חיפוש בגוגל.

למעלה