לא בדיוק גמגום

a n a t u

New member
לא בדיוק גמגום

היי לכם. אני די חדשה פה בפורום. מידי פעם אני קוראת הודעות, אבל אף פעם לא היה לי את האומץ לספר על הבעיה שלי בפני זרים ובפני אנשים בכלל. אפילו אלו שקרובים לי. יש לי בעיות בדיבור. אני לא יודעת אם זה גמגום, ואני לא מוצאת את המילים המדוייקות להסביר לכם את זה, אבל אני אנסה. זה התחיל לפני כמה שנים. אפשר אפילו למנות את זה לשתי בעיות: 1. ברוב השיחות שלי עם אנשים (קרובים וזרים) אני מדברת יחסית שוטף עד לרגע שבו אני פתאום חושבת לעצמי: "את לי תצליחי להגיד את המילה הזו". וזה נכון. אני באמת לא מצליחה לומר את אותה המילה שאני רוצה להגיד... זאת אומרת, אני יכולה לדבר עם מישהו שעות ואז פתאום שוב המחשבה הזו, או הקול המוזר הזה פורץ לי לתוך המוח ואומר שאני לא אצליח להוציא את המילה הזאת מהפה. זה לא זה שאני נתקעת באמצע המילה. אני פשוט לא מצליחה להגיד את זה... 2. כולנו חושבים תמיד לפני מה שהם רוצים להגיד. לפעמים קורה לי שאני רוצה לומר מילה מסויימת, ובאותו הזמן שאני מתחילה לומר את המילה, פתאום אני חושבת על מילה דומה לה והכל מתבלבל לי ביחד. אני אנסה לתת דוגמה אחת מיני רבים שקרתה לי: דיברתי עם חברה שלי בטלפון על איזשהו אירוע שהיינו צריכות ללכת אליו. והתכוונתי לשאול אותה אם גם עוד חברה צריכה להגיע. ותוך כדי ששאלתי אותה אם היא תגיע, חשבתי על המילה "באה", שזו אותה המשמעות, רק אותיות שונות והכל הפך למיקס מעורב... יש לכם מושג על מה מדובר??? האם זהו גמגום? או בעיה אחרת? האם גם לכם קורים הדברים האלו, או שרק לי? הבעיות האלו גורמות לבטחון שלי לרדת, עד כדי כך שאני פוחדת להתחיל לדבר, שמא יגלו את זה. יש כל כך הרבה פעמים שרציתי להביע את דעותיי בקשר להמון נושאים שונים, אך לא יכולתי. יש לי מחסום עצום, ואני לא יודעת מה לעשות. ישנה דרך כלשהי לטפל בבעיה הזו? ע"י שיטות שונות: כגון היפנוזה או כל דבר אחר שיוכל לעזור? כי לא נראה לי שאני אוכל להתגבר על כך. אשמח לתגובות. anatu

stkachov

New member
זה נראה כמו סוג "קל" של גמגום

אגב כך זה אצל כל המגמגים, אדם מגמגם בגלל שהוא חושב מראש איך להגיד את המילה, וחושב לעצמו "מה אם אני לא אצליח להוציא אותה?" "אולי אני אחליף אותה במילה אחרת יותר "קלה"?" "אולי אני אתאר את המילה במילים אחרות במקום להגיד אותה?" ברוב המקרים זה אכן מה שקורה, ולא מצליחים להוציא את אותה המילה עליה חושבים כל כך הרבה. השיטה של ברברה דם אומרת בכלל לא לדבר במילים אלא בהברות. לדוגמא: במקום להגיד את המשפט "בוקר טוב שמעון" יש לומר "בוקרטובשמעון". מי ששומע אותך מבין כי אמרת שלוש מילים שונות, אך לך לא אכפת כמה מילים אמרת אלא כמה הברות הוצאת. כך למשל אם יש לך "בעיה" להגיד את המילה - קלמנטינה - תנסי לשלב אותה במשפט שאת אומרת, למשך - אניאוהבתקלמנטינה - ושוב אל תעצרי אחרי כל מילה, אלא פשוט תנסי להגיד את כל ההברות ברצף.

gali90

New member
גם לי נראה

שמדובר בגמגום קל . תנסי לבדוק עם עצמך עם זה קורה במצבים מסויימים מעוררי חרדה ? או עם אנשים מסויימים ? לגבי הסווי'צים של המילים מוכר היטב למגמגמים . אני עסוקה 50% מהזמן בלבחור את המילים הקלות יותר לדיבור. לגבי מצבים שיש לך מה להגיד ואין לך אומץ .. זה לב דווקא קשור לגמגום - ישנם אנשים שלא מגמגמים ולא יעזו לדבר לפני אנשים. אין ספק שהגמגום מוסיף לפחד שלך.. מבינה אותך מאוד - וזה חלק מהתסכול של מרבית מחברי הפורום . שמחה בשבילך שמצאת את הפורום.ברוכה הבאה!

מאוד מאוד מוכר

אני יכולה לדבר רגיל לחלוטין ואז פתאום לשים לב שאני מדברת שוטף
להיבהל מזה
לחשוב על המילה הבאה
להיבהל ממנה
לנסות להחליף אותה במילה נרדפת
לנסות להתעקש על המילה המקורית
אולי בכל זאת להגיד את המילה הנרדפת
לגמגם שתי מילים מבולבלות ולא ברורות
לאבד עשתונות
לאסוף את הביטחון העצמי שהתרסק על הרצפה
ברגע שזה קורה פעם אחת מול מישהו, אני אמשיך להתקע כל השיחה...אני מרגישה כאילו זהו, עלו עליי, אכלתי אותה ואני ממשיכה לגמגם למרות שאני לא רוצה....פשוט הפחד שמא אגמגם גורם לי לגמגם. גם הגמגום שלי הוא לא התקעויות קשות או חזרה על הבהרות....אלא כאילו דיבור מהוסס עם הרבה אהההה....

gali90

New member
אני חייבת לספר..

השבוע הייתי בכנס בנושא שיקום ואת דברי הפתיחה נשאה רופאה פסיכיאטרית בכירה. היא אומנם לא גימגמה , אך היא דיברה עם ה-מון אהההה..ממש אחרי כל משפט קצר הוסיפה אה....- בהתחלה חשבתי שזה יעבור לה .. אבל זה חזר על עצמו והפריע לרצף דבריה . בתוך הלב קצת התרגשתי וניסתי להסביר לעצמי(שוב) שאפשר להגיע לתפקידים בכירים גם בלי להיות כל כך רהוט ... והנה היא לא סתם רופאה אלא רופאה עם תפקיד רציני שהוכיחה את עצמה וסומכים עליה מספיק להתחיל את הכנס עם הרבה אההה... גם אני מוצאת את עצמי עם הרבה אהה... להרוויח נשימה ..ולחזור לרצף .. לאחרונה יש לי עוד מילה שעוזרת לי לחזור לרצף - "איזה" ... לא תמיד ממש הולם את הניסוח שלי , אבל זה מה יש !!!!

חחחחח...גלי ../images/Emo26.gif

אני גם מוסיפה לפעמים כשאני ממש תקועה את המילים: זה, נו. יוצאים משפטים כאלה דבילים! כמו של ילד שרק לומד לדבר.

shoshyyy

New member
כן ! ה כל כך מבאס ....

לפעמים אני רואה את עצמי מתנסחת במונחים גבוהים בעברית ....מרשימה אנשים .... וכל זה . אני הולכת לחנות ויוצא לי "אפשר את הצהוב הזה ....? נו איך קוראים לזה ... ?" ......" ואז אני חוזרת למציאות .

diana25

New member
גם לי זה מאוד מוכר

זאת בעיה במיוחד כאשר את רוצה להרשים מישהו או לספר משהו רציני. אני לרוב מכניסה את ה-אההההה וגם "כאילו". זה אומנם נותן לי איזשהו רצף במילים וקצת עוזר לבטא אותם, אבל בתוך תוכי אני מרגישה ממש דבילית. תתארו לעצמכם בראיון עבודה מראין מבקש לספר לו משהו ושומע: " לקחנו משהו וכאילו עירבבנו... תוצאות סטטיסטיות הראו שכאילו יש ..." היום לא הצלחתי להעלות את האינטרנט, התקשרתי לתמיכה ואחרי כל מילה שלישית הכנסתי את "כאילו" ו-"אההה". תתארו מה הוא חשב אלי...זה אומנם הדבר האחרון שצריך לענין אותי אבל זה עדיין מקום מאוד רגיש "מה חשבו אלי"...

shoshyyy

New member
את יודעת למה את

רגישה במה חושבים עלייך ? כי את חושבת עלייך. איך אני אסביר את זה ? אכפת לך וחשוב לך מאוד איך את נראית מבחוץ כי את בעצמך לא אוהבת איך שאת נראית.ככה אני מבינה מהתנהגות שלי. אנחנו רואים את העולם דרך העיניים שלנו. יש לי ידיד שאמר כשהוא שמע אותי מגמגמגמת , הוא התאהב בי. חשבתי שהוא צוחק עליי בגלל שאני רגישה לזה ואני לא אוהבת את זה , אז אני בטוחה שכולם חושבים בדיוק כמוני וכולם לא אוהבים את זה . אבל הוא באמת היה רציני !!!!!!!! וזה הראה לי שאנשים רואים דברים באופן שונה.

diana25

New member
כן, את צודקת

אני צריכה פשוט למצא כוח לא להתייחס לזה או להשתכנע שזה "לא כל כך נורא כמו שזה נראה לי". רק שזה לוקח הרבה זמן
חשבתי על הנתון הסטטיסטי שיחס בין מגמגמים למגמגמות הוא בערך 4 ל-1... הנשים, (כמו שאומרים החוקרים למיניהם) בעלות מצבי רוח משתנים מדקה לדקה. וזה מביא למצבים שאכשיו אנחנו מרגישות טוב עם עצמינו וכעבור חמש דקות (בעיקבות משהו ששינה את מצב הרוח) כבר לא (זה אומנם לא תמיד נכון, אבל זאת הדעה). הגימגום הוא בהחלט הגורם לשינויי מצב רוח. כלומר אם נשלב את שני הנתונים הנ"ל יצא שמגמגמות, בהיותם נשים, צריכות לסבול הרבה משינוי מצב רוח. אני בדרך כלל לא מרגישה את זה... אולי מישהו כן? או שאני קשרתי דברים לא קשורים?

mico24

New member
את צודקת, את חייבת עזרה, לפני

שהתופעה מחמירה! אולי חלק מאנשי הפורום לא יסכימו איתי, אבל אם את רוצה להפטר מהבעיה, או לפחות להבין אותה וללמוד איך אפשר לשלוט בה, את חייבת ללכת לטיפול אצל קלינאי תקשורת עכשיו! עם כל יום, שעובר, הבעיה הזאת משתרשת יותר ויותר, זה פוגע לך בביטחון העצמי, ואם את מרגישה, שאת לא יכולה להתמודד עם זה לבד, את צריכה לחפש טיפול. אני גם חושב, שזאת צורה של גמגום קל, שנובע מ"חשיבה על מילים". נראה, שאת מדברת בצורה שוטפת ברוב המצבים, ורק, כשמה שאת רוצה להגיד, חשוב לך, את רוצה להתבטא על הצד הטוב ביותר, או שאת "נזכרת",שיש לך בעיה, את מתחילה לחשוב על המילים, ולא מצליחה "להוציא" אותם. זו מהות הגמגום.. בגדול, הפתרון הוא לא לחשוב על המילים, אלא להתמקד ברעיון, שאת רוצה להביע, ולהתחיל להוציא אותו הברה הברה. זה דורש שינוי צורת דיבור, מחשבה, עבודה קשה עם עצמך, כשבסופו של התהליך מפסיקים לחשוב על המילים בזמן דיבור, אין בזה שום צורך. יכול להיות גם, שברוב המצבים את כן מדברת בצורה נכונה, את פשוט לא מודעת לזה! קלינאי טוב יכול ללמד אותך להיות מודעת למה, שאת עושה בזמן דיבור, ולפתור לך את הבעיה. בהצלחה בכל מקרה!

gali90

New member
יכול להיות שהרמתי ידיים..

אבל אני ממש לא מאמינה בטיפול אצל קלינאי תקשורת. לפני ארבע שנים ניסיתי טיפולים דרך קופ"ח (אישרו לי באופן חריג) - במשך 3 חודשים הייתה לי חוברת(שהתייחסתי אליה כאל קודש הקודשים) ומה שהכי הרג אותי זה האימונים - שהכל היה מצויין , אבל בפועל שקראתי לפני אנשים או ביום יום - לא הצלחתי לממש את זה וזה תיסכל אותי מאוד . חוץ מזה - אני לא מסכימה איתך שהבעיה מחמירה..אם לא מטפלים ..אני לא מטפלת ומצבי נשאר שנים אותו דבר - עם שיפורים לטובה או רעה בהתאם למצבי לחץ או מצבי הנפשי באותו היום. אני חושבת שהטיפול שהכי יכול לעזור לנו - המגמגמים - זה פשוט להשלים עם המיגבלה ולהבין שרהוטים אנחנו כבר לא נהייה . אני כמובן מביעה את דעתי האישית.

stkachov

New member
לא חייבים להשלים

העובדה היא שיש אנשים שאחרי שעוברים טיפולים זה עוזר להם והם מדברים שוטף. אמנם לכל אחד יכול לעזור משהו אחר, לכן אסור להרים ידיים וצריך לנסות את כל השיטות והטיפולים האפשריים.

idotriple

New member
תודה לכולם על התגובות

משמח אותי לראות שאתם מבינים על מה אני מדברת. ניסיתי להסביר את זה לאמא שלי והיא הסתכלה עלי כאילו נפלתי מהירח. היא מהאימהות הפולניות שלעולם לא יודו בבעיה כלשהי אצל הבן\בת שלהם ולכן הרגשתי צורך לשתף אותכם. הטיפול היחידי בגמגום הוא רק ללכת לקליניקאי? אין טיפולים אחרים שיכולים לפתור את הבעיה? או לפחות להקטין אותה בצורה משמעותית? אחדים מכם כתבו שהפתרון היחיד הוא להשלים עם הבעיה, אך ניסיתי זאת פעמים רבות ואיני יכולה. לעולם לא אוכל להשלים עם זה. זה משהו שמציק לי כבר שנים ואין סיכוי שזה ישתנה.

stkachov

New member
כן

כעקרון קלינאי תקשורת מטפלים בגמגום. למרות ששמעתי שיש כאלו שמטפלים בהיפנוזה, הולכים לפסיכולוגים וכו'. אבל נראה לי שהמקרה שלך הוא לא כזה נורא. תנסי ללכת לקלינאי תקשורת ותראי לאן זה יתפתח. זאת לא פרוצדורה מאוד מסובכת, לא צריכים שום הפניה או משהו. תנסי.

mico24

New member
רבים מאיתנו לא מסוגלים להשלים עם

הבעיה, וזה מה שהורס לנו את החיים, לא הגמגום עצמו!

למעלה