כן זה זה
את הסיפורים על אנשים שראו את עצמם ישנים ראיתי בכלל מזמן באיזה תוכנית שהייתה פעם בערוץ 8 (כשהיו לי הכבלים). בכל אופן, לכל המעוניינים, ולכל הספקניים, ולכל מי שאוהב באופן כללי רק לקטול כל הזמן ולכל מי שסתם רוצה לדעת עוד משהו... , הסבר : אז ככה ישנה "אמונה" רווחת שאומרת שאת הגוף הפיסי שלנו שאותו אנחנו מכירים, מקיף עוד מן "גוף" שכזה, שנקרא "הגוף האסטראלי" . זהו למעשה הגוף הרגשי, כל מה שקורה לנו בכלל וגם בחיי היומיום שקשור ומושפע מרגשות, בעצם קשור ומתרחש בגוף האסטראלי . (מחשבות לא קשורות לגוף הזה). בכל אופן, הרעיון הוא שבשינה שלנו, שהיא לרוב פעילה מאוד רגשית..., אנחנו כל הזמן חווים מסעות אסטראליים (חוויה חוץ גופית), כלומר: הגוף האסטראלי מתנתק ועולה מן הגוף הפיסי שלנו במטרה להיטען מחדש באנרגיה . מן הסתם בד"כ אין לנו מודעות לתופעה, אבל יש כאלה שמסוגלים לעשות טיול אסטראלי שכזה במצב של מודעות ועירנות . מאחר וזהו גוף שמתקשר לכל הקשור לרגשות, אז לפעמים גם במצבי פחד-מוות , כלומר כשאדם מרגיש שהוא שרוי בסכנה ממשית או משהו כזה בערך, גם אז יכול להתרחש מסע אסטראלי . אגב, נכון לפעמים קורה שאנחנו כ"כ עייפים, ושוכבים במיטה ואנחנו חצי רדומים כאלה, ופתאום כאילו מתעוררים בבהלה עם תנועת רטט כזאת מוזרה בגוף, ברגליים בעיקר ? , אז בהמשך לאותו הרעיון, ההסבר הוא שמצב כזה בדר"כ מתרחש במצב של טרום-שינה, כלומר מצב של חצי עירות וחצי שינה, מצב שמתרחש לפני הירדמות וגם לפני התעוררות, אז בקיצור - מה שקרה במקרה זה זה שהגוף האסטראלי כרגיל התנתק מהגוף הפיסי בחוסר מודעות , ואז לפתע חזרה המודעות, לכן גם הגוף האסטראלי "חזר" בפתאומיות, וכך בעצם כל הגוף הפיסי קיבל מן טלטלה שכזאת, שגרמה לעווית הפתאומית המפחידה הזאת.... (בדומה לחלומות על נפילה). וגם אומרים שהגוף האסטראלי ממשיך להתקיים כמה זמן אחריי המוות, אבל לא לאורך זמן . יש גם אנשים שמשתמשים בסמים כדיי לנסות להגיע למצב המודעות הזאת בשילוב ריפיון של הגוף , כמו בשינה, כדיי לעשות מסע אסטראלי מודע, אבל חשוב לדעת שבמסעות כאלה כשעושים אותם בצורה מודעת, יש גם סכנות רבות, בעיקר מהכיוון הנפשי : שיגעון, אובססיה ושאר טירופי-דעת שכאלה.... בכל אופן, זה ההסבר, ולמרות שלא אהבתי כ"כ את הדרך שבה saber tooth כתב בהמשך השרשור שלו את ההסבר שלו, אז כל הנושא הזה, וכל התיאוריה הזאת של 7 גופים שונים שמקיפים את הגוף הפיסי (שאחד מהם הוא האסטראלי) זה חלק מכל האמונה של איזו תנועה ביזארית ,בשם "התנועה התיאוסופית". בכל אופן גם הסיפורים של האנשים שראו את עצמם שוכבים ישנים במיטה, וגם כל הסיפורים של אנשים שעברו מוות קליני וראו את עצמם שוכבים בחדר הניתוחים כשהרופאים מנסים להחיות אותם (ואגב, אני מכירה כבר 2 אנשים שסיפרו לי על מקרה כזה מצד בני-משפחה שלהם : אבא וסבא, ובמקרה הם גם חברים מאוד טובים שלי שלא יעבדו עליי סתם ) כל אלו מתקשרים למסע אסטראלי. כן כן, אני יודעת עכשיו מה יקרה, כולם עכשיו יקפצו פה ויגידו "מה זה כל הבולשיט הזה" ושאר כאלה דברים, אז תראו, אני לא מאשימה אף אחד שלא יאמין בזה, כי אני כמובן לא מקבלת את כל הנושא הזה כמובן מאליו, אם כי אני דווקא דיי נוטה להאמין שלפחות חלקית זה נכון..... אבל זה יהיה לי מובן אם זה ישמע כאן ממש מפוקפק כל הקטע הזה.... בכל אופן הספר נקרא "התודעה" , המחברת היא לילי רוזנפלד, סתם ספר שקניתי פעם באקראי בסטימצקי, כי היה לי משעמם , אז חיפשתי משהו שנשמע מעניין.... בסה"כ ספר נחמד שנותן הסברים באופן כללי מבחינת הבסיס ומה שואמרים כל מיני אמונות, קבלה, כל מיני סוגי מדיטציה, רפואה משלימה, תורות מזרחיות , פסיכולוגיה, כל מני דברים להפעלת הגוף כמו יוגה , שיאצו, פלדנקרייז ועוד כל מיני ירקות כאלה שבטח לא אומרים לאף אחד כאן כלום....
בכל אופן, אלו הם הסברים רק על קצה המזלג, ועל מסעות אסטראליים מוקדש פרק קטן מאוד, וסה"כ אני דיי מודה שאפילו בזמנו כשקראתי את הספר, חשבתי שהוא טיפה "פלצני" שכזה ...
אבל סה"כ למי שדברים כאלה מעניינים אותו אז זה יכול להיות נחמד....
יש שם פרקים ודברים שנשמעים קצת מפוקפקים ופלצניים אז אני כבר אומרת את זה מראש.... סליחה שהבאתי לכאן מידע שייראה בעייני אחרים כמטופש מיותר , אבל לדעתי זה דיי נחמד ומעניין..... למה להיות כאלה מדעיים וכבדים .... ?...