לא בהריון בתכנון שאלה לגבי בלוטת התריס

loligos

New member
לא בהריון בתכנון שאלה לגבי בלוטת התריס

נוסף לכל שאר הבעיות שיש לי בהריונות האחרונים, התגלה TSH גבוה והרופא נתן לי מרשם לEltroxin השאלה למי שמבינה האם כדאי לחכות לקחת את התרופה עד לאחר הכניסה להריון ואפילו עד אחרי השליש הראשון? מכיון שזאת תרופה לכל החים והבנתי שהיא עלולה לפגוע בפריון.
loligos

ההיפך הגמור

אם תקחי את התרופה לפני, הסיכוי להריון יגדל שכן תפקוד הבלוטה קשור לכניסה להריון. לגבי פגיעה בפריון זה שטויות אין לזה שום קשר. בהצלחה.

nubi

New member
כמו שכבר כתבו לך

תת תיפקוד של בלוטת התריס הוא מצב לא תקין, שעלול לפגוע בפוריות. אין שום בעיה במתן אלטרוקסין בהריון, מאחר וזהו אותו הורמון המופרש מהבלוטה. לעומת זאת, בלוטת תריס שאינה מתפקדת אינה מאפשרת התפתחות תקינה של ההריון ועלולה לפגוע בעובר.

עד כמה שידוע לי, בעיות בתפקוד

בלוטת התריס הן כשלעצמן דבר שעשוי לפגוע בפוריות (והראיה - למה שולחים גם ל-TSH בכל פרופיל הורמונלי שגרתי?) ואולי אף לסכן הריון שנקלט. יש הרבה נשים שברגע שהן מאוזנות עם אלטרוקסין הן נקלטות בקלות רבה. לדעתי האישית לא כדאי לחכות עם נטילת התרופה, מה גם שלוקח זמן להתאזן. לא כתבת אצל איזה רופא היית, אבל אם לא התייעצת עם אנדוקרינולוג אני חושבת שבהחלט יש מקום לכך. מאחלת לך המון בריאות והריון תקין בקרוב.
עתליה

למעלה