לא בטוחה אם זה המקום המתאים

nanali007

New member
לא בטוחה אם זה המקום המתאים

אני עובדת בחברה כמנהלת אתר אינטרנט ובמהלך עבודתי התחלתי להכין חומרים כמו פעילויות לילדים בבית. ברור לי שהחומרים שהכנתי בתקופה בה אני עובדת בחברה ישארו של החברה ביום שאי אעזור. השאלה שלי היא אם במידה ואני ארצה להמשיך להכין חומרים לפרסם ולפתוח אתר משלי עם חומרים חדשים שונים שאני מכינה האם אוכל לעשות זאת? והחברה לא תוכל לבוא אלי בטענות או אם יש לי רעיון לאתר אינטרנט (רעיון שלא בוצע בחברה) משהו שאני חשבתי עליו האם אוכל לבצע אותו במידה ואעזוב? מישהו אמר לי שכל עוד אני עובדת בחברה כל החומרים או הדברים שאני אעבוד עליהם גם באופן עצמאי יהיו שייכים לחברה האם זה נכון?

עצה כללית ועוד אחת

עצה כללית ראשונה אומרת שעל פי החוק כל מה שיצרת במשך ועקב העסקתך (שני תנאים מצטברים) שייך למעסיק. כלומר, אם יצרת משהו אחרי העסקתך זה שלך. על התנאי הזה ניתן להוסיף ולהגן על המעסיק בהסכם ההעסקה (ומעסיק חכם עושה את זה) כמו גם שלעיתים יהיה ספק מתי בדיוק יצרת מה. ולכן העצה הכללית הנוספת היא - מכיוון שבמה שאת מתכננת לעשות יש סיכון, שווה לך לשים סכום כסף לא גדול בצד לשם התייעצות עם עו"ד שמבין בתחום ולא לסמוך על עצות על רגל אחת שאת מקבלת בפורומים, כי במשפטים העובדות במלואן תמיד מכריעות ואנו לא באמת יכולים לדעת מכאן את כל העובדות.

מעבר ליורם

אני רוצה לציין שהתחום הזה די מורכב. כדי לתת לך תשובה רצינית, צריך לקרוא את הסכם העבודה שלך, כי יתכן שיש בו גם סעיפי איסור תחרות. לאחר מכן, אם יש סעיפים כאלה, צריך לבדוק גם אם מה שאת רוצה לעשות אחר כך מהווה בכלל תחרות, וגם אם כן, סעיפים כאלה לא תמיד תקפים, יש פסיקה עניפה של בתי הדין לעבודה הבודקים את חוקתיות הסעיף (כלומר, האם הוא אינו פסול מכח חוק יסוד: חופש העיסוק). מובן שתשובה רצינית ומעמיקה יכולה להינתן רק במסגרת יעוץ פרטני אצל עו"ד בעל ידע וניסיון בתחום, שישמע על מה מדוהבר ויקרא את ההסכם שלך.

למעלה