לא בטוחה אם זה המקום הנכון אבל שואל

לא בטוחה אם זה המקום הנכון אבל שואל

שואלת בכל זאת, אני לא ממש מכירה את הסוג הזה של ה"טיפול" שמעתי עליו מכל מיני אנשים אבל באופן כללי. העניין הוא שלאחרונה אני מרגישה צורך דחוף לטפל בנושא הכעס אצלי, יש לי הצטברות גדולה מאד של כעס, הוא לא מתפרק ולא מנותב נכון, ובנוסף הוא הולך וגדל עם הזמן, אני מרגישה שזה משפיע על הסביבה הקרובה וכמובן עליי, ואני לא מצליחה להתמודד איתו לבד. האם בתחום של אימון אישי ניתן לטפל בזה, ובכלל מה תכיפות המפגשים? אשמח לתשובות וסופ"ש נעים.

שליטה בכעס באמצעות הכב"שה

שבת שלום לך, כעס הוא רגש שבעוצמות מסוימות עלול לגרום לשיבוש רציני של החיים. הפעם אני מבקשת לגשת לנושא באמצעות קריאה ספר. אני ממליצה לך בחום על ספרה של רחי ורטהיימר הקרוי:לרא/עות את הכבשים.הספר כתוב בצורת חרוזים ונראה ממבט ראשון כספר ילדים. המחברת נותנת כלי לניהול רגשות כשרגשות עלבון או תסכול מציפים אותנו.רחי מסבירה את התהליך שקורה במוחנו כאשר לאור מציאות מחשבות שליליות כמו כעס ממלאים אותנו ומכתיבים את התגובה שלנו,היא מדגישה שאת כל אחד מאיתנו מניעים 4 רגשות הבאים: כבוד,ביטחון,שייכות והצלחה-אלו מרכיבים את המילה כבשה.כאשר הציפיות שלנו אינן מתממשות המניעים הללו הופכים לחולשות ויוצרות את התופעה שרחי מכנה בשם :הכבשה הפגועה.רחי בספרה מסבירה כיצד ניתן לבחור את הכיבשה שתנטרל תגובות שליליות שלנו,או תגובות יתר. באשר לאימון,האימון האישי עשוי לתת מענה לנושא ניהול הרגשות בחיינו. תהליך אימוני הוא כולל10-12 מפגשים.זהו תהליך ממוקד,שלוקח את המתאמן מנקודת ההוה שלו ומסייע לו לבנות מעין"גשר" לעתיד.האימון אינו מתמקד בלמה,קרי בעברו של המתאמן. בהצלחה, דורית קיי מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com .

vera2

New member
שאלת התאמה ומטרה?

אני בת 65 אחות במיקצוע,מאז שפרשתי לא מצאתי לי תעסוקה מספקת ומענינת.בשנים האחרונות בעלי היה חולה ובתקופה האחרונה היה תלוי בי לחלוטין לא מבחינה סעודית.זה מילה לי את הזמן ולקח ממני המון אנרגיות.לצערי המאוד גדול בעלי נפטר לפני זמן קצר. ואני מרגישה כמו לפני תהום פעורה לא יודעת איך אנהל את חיי בעתיד. השאלה אם אתם יכולים לכוון אותי לתכנים ותעסוקות.אני גרה ברחובות.תודה מראש Vera/

vera2

שלום ורה, ראשית אני משתתפת בצערך .אני גם מתרשמת שאת כנראה מאד משימתית ורוצה לנהל את חייך על אף שאת כעת חוששת מאכדן הדרך והשליטה. מה דעתך לפני שאת מחליטה החלטות מהותיות לגבי המשך הדרך לתת לעצמך עוד קצת זמן לעבד את האבל,על מנת שתוכלי לסגור פרק ולהתמסר לבנייה אישית שלך בהמשך.אני מבקשת להדגיש שקשה לתת לך כיוון לתעסוקות מבלי להכירך,אך צעד ראשון יכול בהחלט להיות שתתחילי בהכנת רשימת חוזקות שלך ורשימה של תחומי עניין. בהצלחה, דורית קיי מאמנת אישית ומאמנת מנהלים www.doritcoaching.com

שלום ורה יקרה

ראשית אני משתתפת בצערך . התחושות שאת מתארת מאוד טבעיות ומאוד מוכרות ואת לא לבד בעניין. אנשים שרגילים לעיסוק מאוד אינטנסבי ומוצאים עצמם לפתע בפנסיה או במצב אחר של זמן פנוי בהחלט מתארים את ההרגשה שאת מתארת. חשוב להבין שבהחלט יש אפשרות למצוא מענה לבקשתך ודיי בקלות. את מזהה את רגשותייך ונוקטת פעולה וזה צעד מאוד חשוב ומשמעותי בדרך למציאת הפעולות שיביאו לך את המיקוד והשלווה. ממה שאני שומעת ממך תהליך של אימון אישי יכול להיות נפלא עבורך והוא בעיניי התשובה.זהו תהליך מאוד פשוט ויחד עם זאת משמעותי שיאפשר לך מיקוד ובהירות ותוך תקופה קצרה. כמובן שיש מקום לדעת יותר פרטים לגביך על מנת שאוכל להתייחס. כמובן שיש אפשרויות רבות לתכנים ותעסוקות , אלא שהם צריכים להתאים לתחומי העניין שלך ולעוצמות שלך . מה את אוהבת לעשות , כמה זמן את רוצה להקדיש לתעסוקה אחרת ואיך את רוצה לחלק את זמנך בכלל. הרבה מאוד שאלות צריכות פה מענה ואני בטוחה שאת תמצאי את המקום והעניין המתאים לך. המלצה נוספת שהייתי ממליצה עבורך היא שיטת העבודה של ביירון קייטי שעוזרת להגיע לבהירות והמון אהבה ועוצמה בדיוק במקומות האלה של תחושת אי ידיעה ובלבול. אני אפרט עליה בהודעה נפרדת בפורום אני מזמינה אותך לעיין . ובכל מקרה בהצלחה . --------------------------- נחמה סבר

Rוני

New member
שלום ורה, משתתפת בצערך

התקופה שאת עוברת היא תקופה מאד קשה שיש בה בלבול רב, ויש אנשים שמעדיפים למלא את הזמן בצורה אינטנסיבית על מנת לפצות על האסדן, אחרים מעדיפים לא לעשות כלום ולתת לזמן לעשות את שלו. בכל מקרה תמהיל הזמן הפנוי למנוחה והזמן המוקדש לעשייה מסתדרים בתוך תקופה יש לא מעט דברים בהם ניתן למלא את הזמן אם תשלחי לי במסר את כתובת המייל שלך אוכל לשלוח לך רשימה של דברים שהכנתי בעבר בתחום הפנאי, גם מבחינת התנדבות וגם מבחינת חוגים, לימודים ועוד.

Rוני

New member
התפוז לא זז אצלי ולכן אתקן את

שגיאת הכתיב באחור אסדן = אבדן

מטרה!

שלום ורה וברוכה הבאה, אני שמח לשמוע שהעתיד מעסיק אותך וחשוב לך ושאת פועלת על מנת למצוא תשובות לשאלות העומדות בפנייך. שינוי בחיים של אנשים הוא פונקציה של תהליך ולא של החלטה או ארוע ריגעי. אני מניח שתחושת "התהום הפעורה" נובעת מהעובדה שהאנרגיות שהפנת תקופה אורכה לטיפול המסור בבעלך לא נפסקו ברגע שבעלך כבר לא היה זקוק להן עוד והיום את מחפשת לאנרגיה זו מטרה חדשה. הכוונה לתכנים ותעסוקות אין ביכולתי לייעץ לך, אך אולי שני טיפים אחרים שיכולים לקדם אותך לעבר מציאת מה שאת מחפשת. 1. השלמה - והכוונה כאן היא להשלמת מערכת היחסים שלך עם בעלך ולא לקבלה של עובדת מותו, לעיתים אנו נפרדים מאנשים יקרים לנו במפגיע ובעוד המציאות העובדתית מראה כי מערכת היחסים הסתיימה, בתוכינו אנו נשארים עם "חצי" מערכת יחסים ותוהים כיצד עלינו להמשיך?, תהליך ההשלמה בא על מנת להשלים עם האדם שעזב, לאמר לו את כל שלא אמרנו קודם, לסלוח על כל מה שעלינו לסלוח ולהוקיר אותו על כל מה שיש לנו להוקיר, תהליך ההשלמה מאפשר לנו להמשיך הלאה בלב שלם, אוהב ובוטח,השלמה היא תהליך שבמקרה כמו שלך יעשה בכתיבה ויאפשר לך להמשיך הלאה לשלב הבא. 2. מבט כולל על החיים- החיים שלך נמצאים בתהליך של שינוי, אם תרצי עיצוב מחדש, ונחשי מה? את המעצבת, את מחפשת תעסוקות או במילים אחרות "מה לעשות מחר בבוקר?" כשבעצם, מחר בבוקר איננו תכלית בפני עצמו, את מה שתעשי מחר בבוקר ובבוקר שאחריו את תעשי בלב שלם בחדווה ובעוצמה רק אם הוא ישרת מטרה גדולה יותר, רק אם הוא ישתלב במבט הכולל על החיים שלך. על מנת שיהיה לך מבט כולל על החיים שלך עליך להביט קדימה, רחוק ככול שתוכלי, 10, 15 שנים ויותר, מה את רואה שם? היכן את נמצאת?, עם מי את נמצאת? ומה את עושה?, מה ירגש אותך? מה ימלא אותך? ממה תהי מאושרת? אם תוכלי להסתכל אל האופק תדעי לנווט את ספינת החיים שלך, כשתהיה לך מטרה נעלה לנווט לאליה תהיי בטוחה שלא תחסר לך תעסוקה. גם את זה אני ממליץ לעשות בכתיבה. חשוב עם זאת לדעת שאין פתרונות קסם, התרגילים הללו מספקים רובד הכרתי הכרחי אך אינם תחליף לעשיה וחתירה אל עבר העתיד, לאימון אישי יש אפקטיביות יוצאת דופן במימוש מטרות לחיים ואני ממליץ לך לשקול אימון שכזה, אני מניח שבעצם הפניה שלך לפורום זה את כבר עושה זאת. הרבה בהצלחה

vera2

New member
תודה,

תודה למגיבים,ברור לי שאני עדיין במערבולת רגשות ומחשבות.ואכן יש מנגנונים טבעיים להגיע להשלמה ומכאן לאירגון החיים מחדש.חשוב לי לדעת שיש דרכים להגיע לזה.ולזה קבלתי תשובה. תודה.

tlingit

New member
תודה לך -

כיף לשמוע שעזרנו כבר ולו בקצת
זה אחד הדברים שאני הכי אוהבת בפורומים, האפשרות להיות לעזר בדברים גדולים וגם בקטנים, כל אחד לפי צרכיו נשמח לשמוע איך הולך לך

למעלה