מטרה!
שלום ורה וברוכה הבאה, אני שמח לשמוע שהעתיד מעסיק אותך וחשוב לך ושאת פועלת על מנת למצוא תשובות לשאלות העומדות בפנייך. שינוי בחיים של אנשים הוא פונקציה של תהליך ולא של החלטה או ארוע ריגעי. אני מניח שתחושת "התהום הפעורה" נובעת מהעובדה שהאנרגיות שהפנת תקופה אורכה לטיפול המסור בבעלך לא נפסקו ברגע שבעלך כבר לא היה זקוק להן עוד והיום את מחפשת לאנרגיה זו מטרה חדשה. הכוונה לתכנים ותעסוקות אין ביכולתי לייעץ לך, אך אולי שני טיפים אחרים שיכולים לקדם אותך לעבר מציאת מה שאת מחפשת. 1. השלמה - והכוונה כאן היא להשלמת מערכת היחסים שלך עם בעלך ולא לקבלה של עובדת מותו, לעיתים אנו נפרדים מאנשים יקרים לנו במפגיע ובעוד המציאות העובדתית מראה כי מערכת היחסים הסתיימה, בתוכינו אנו נשארים עם "חצי" מערכת יחסים ותוהים כיצד עלינו להמשיך?, תהליך ההשלמה בא על מנת להשלים עם האדם שעזב, לאמר לו את כל שלא אמרנו קודם, לסלוח על כל מה שעלינו לסלוח ולהוקיר אותו על כל מה שיש לנו להוקיר, תהליך ההשלמה מאפשר לנו להמשיך הלאה בלב שלם, אוהב ובוטח,השלמה היא תהליך שבמקרה כמו שלך יעשה בכתיבה ויאפשר לך להמשיך הלאה לשלב הבא. 2. מבט כולל על החיים- החיים שלך נמצאים בתהליך של שינוי, אם תרצי עיצוב מחדש, ונחשי מה? את המעצבת, את מחפשת תעסוקות או במילים אחרות "מה לעשות מחר בבוקר?" כשבעצם, מחר בבוקר איננו תכלית בפני עצמו, את מה שתעשי מחר בבוקר ובבוקר שאחריו את תעשי בלב שלם בחדווה ובעוצמה רק אם הוא ישרת מטרה גדולה יותר, רק אם הוא ישתלב במבט הכולל על החיים שלך. על מנת שיהיה לך מבט כולל על החיים שלך עליך להביט קדימה, רחוק ככול שתוכלי, 10, 15 שנים ויותר, מה את רואה שם? היכן את נמצאת?, עם מי את נמצאת? ומה את עושה?, מה ירגש אותך? מה ימלא אותך? ממה תהי מאושרת? אם תוכלי להסתכל אל האופק תדעי לנווט את ספינת החיים שלך, כשתהיה לך מטרה נעלה לנווט לאליה תהיי בטוחה שלא תחסר לך תעסוקה. גם את זה אני ממליץ לעשות בכתיבה. חשוב עם זאת לדעת שאין פתרונות קסם, התרגילים הללו מספקים רובד הכרתי הכרחי אך אינם תחליף לעשיה וחתירה אל עבר העתיד, לאימון אישי יש אפקטיביות יוצאת דופן במימוש מטרות לחיים ואני ממליץ לך לשקול אימון שכזה, אני מניח שבעצם הפניה שלך לפורום זה את כבר עושה זאת. הרבה בהצלחה