לא בטוחה שאני בפורום הנכון...

לא בטוחה שאני בפורום הנכון...

אולי לפחות מישהו יוכל להפנות אותי למקום המתאים - יש לי משהו שקורה כבר כמה שנים, שאני מתעוררת בבוקר עם יד שמאל משותקת לחלוטין. קשה לי לתאר את התחושה הזאת... אני מתעוררת כי אני מרגישה כאילו שיש לי עצם זר במיטה, וכשאני מזיזה אותו אני רואה שזאת בעצם היד שלי, והיא נראית זרה לחלוטין. אני לא יכולה להזיז אותה ולא מרגישה בה כלום, אני יכולה להזיז אותה רק עם היד השנייה וזה פשוט מרגיש כמו להזיז משהו מגומי. רק אחרי כמה דקות התחושה מתחילה לחזור. זה קורה אחת לכמה חודשים. בעבר תמיד חשבתי שאולי ישנתי עליה והיא פשוט נרדמה, אבל הבוקר התעוררתי בתנוחה כל כך לא הגיונית שהבנתי שהיד "משותקת" כבר כמה זמן, גם כשזזתי מתוך שינה היא לא זזה. ובאופן כללי זאת הרגשה די מצמררת - כאילו שמישהו שם יד של מישהו אחר במיטה! התופעה הזאת מוכרת למישהו..? או שמישהו יודע לפחות לאיזה תחום זה קשור (אם זה משהו בעצבים למשל?) תודה מראש :)

יד רדומה

התופעה עשויה להצביע על הפרעה כלשהי בזרימת הדם הגורמת לתופעה שהיד "נרדמת". מכיוון שמדובר רק ביד שמאל יתכן וקיימת הפרעה אנטומית שבאה לידי ביטוי בתנוחה מסויימת בזמן השינה. אחת ההפרעות האפשריות היא צלע צוארית נוספת הלוחצת על כלי הדם באיזור. דבר זה ניתן לאבחן בצילום פשוט. עלייך לפנות לרופא המשפחה שיפנה אותך להמשך הברור והאיבחון, לבדיקת כירורג כלי דם במידת הצורך או לברור עצבי (נוירולוג), בהתאם לממצאי בדיקת רופא המשפחה. בהצלחה

למעלה