לא בטוחה שאני שייכת, אך אנסה

• פותח הנושא tbk
  • פורסם בתאריך

tbk

New member
לא בטוחה שאני שייכת, אך אנסה

שמי טליה ואני אמא לשני זוגות תאומים מעורבים: בני 6 ובני 10.5 חודשים. אנחנו עדיין בארץ אך במאי עוברים לקנדה. אולי הנושאים המעסיקים אותי לא ממש תואמים את שלכם אך חשבתי לעצמי: "שווה לנסות..." אני בעיקר חרדה לגבי הקליטה של הגדולים, כניסה לקראת סוף השנה לכיתה א´ (ממש קפיצה למים העמוקים), תרבות ומנהגים חדשים. אציין רק שהם לומדים אנגלית זו השנה השנייה (בתקווה שזה ייתן להם בטחון וקצת הבנה עם הנחיתה). אולי תוכלו לחלוק עמי מנסיונכם/ן, אלו שעברו עם ילדים גדולים יחסית (בי"ס יסודי)? תודה מראש לכל המשיבים, טליה

ברוכה הבאה טליה ../images/Emo140.gif

שני זוגות תאומים? וואו!! זה נשמע פרוייקט רציני ביותר, כל הכבוד. אני בטוחה שלאט לאט יתעוררו הבנות ויחלקו מנסיונן, אישית אין לי נסיון שיכול לעזור אבל אני מקווה שתמצאי את עצמך בבית כאן ושתרגישי שייכת

iditbs

New member
הכי חשוב- גישה חיובית

גם אני לא עברתי לארה"ב עם ילדים גדולים אבל עברנו כבר פעמיים בתוך ארה"ב פעם לגן חובה ופעם לכיתה א´. הכי חשוב בעיני זה לפתח גישה חיובית כלפי המעבר. למשל לפתח סקרנות כלפי המקום, לטייל בו ולהכיר את המקומות המעניינים, לנסות מאכלים חדשים, מוסיקה פסטיבלים וכו´, לנסות להכיר את השכנים ועוד. כמעט בכל עיר בארה"ב יש "PARENTS PAPER" שמחולק חינם ובו לוח אירועים למשפחות וילדים. אולי גם בקנדה יש. זה ממש עוזר "למצוא" מה אפשר לעשות. העיתוי שלכם נראה לי לטובת העניין כי באביב מתחיל להתחמם ויש לכם את כל הקיץ להתחבר קודם למקום ולשכונה ואולי גם למצוא חברים ישראלים. קושי שבטוח תתקלו בו הוא ה"עומס" של הסידורים שחייבים למהר ולעשות כמו פתיחת חשבונות בנק, חשמל, טלפון, רכישת מכוניות והכי קשה עם הילדים- למצוא דירה או בית. כולם עוברים את זה וצריך רק להצטייד בהרבה סבלנות. כדאי למצוא פעילוית מעניינות לחופש הגדול כמו מועדון שחייה בבריכה השכונתית (אם יש). ילדים רבים "נפתחים" בפעילות פיזית וזו הזדמנות (מנסיון שלי ושל מכריי) למצוא חברים חדשים (במושגים אמריקאים). בעניין השפה והלימודים כמו שאמרתי, אין לי נסיון אבל נראה לי שהם עדיין צעירים מספיק כך שתוך כמה חודשים זאת לא תהייה בעיה בכלל. אני מציעה לך פשוט לשבת אתם עם שיעורי הבית (הם בטוח יקבלו שיעורי תגבור באנגלית או צרפתית, תלוי לאן אתם עוברים) גם עם השיעורים הכלליים כדי שהם יתקדמו עם הכיתה למרות הקושי בשפה. ועוד דבר חשוב בקשר לביה"ס, תנסי ליצור קשר עם המורה תציגי את עצמך ותספרי לה כמה אתם מתרגשים ומצפים לשנה הזאת ושאת מתכוונת לעזור להם להשתלב כמה שיותר מהר. חשוב ליצור רושם טוב של הורים אכפתיים. בארה"ב ההורים תמיד יכולים להצטרף לילדים לארוחת הצהריים. זו עוד הזדמנות להראות לילדים "תמיכה" ושהם לא לבד במקום החדש. אני שבכל זאת עזרתי במשהו ובהצלחה!

טליה

יש לנו כאן כמה משפחות עם ילדים בגילאים קרובים לשלך, שעשו מעבר דומה וחוו קשיי קליטה ואני בטוחה שיוכלו לעזור לך. רק מזכרון אני יכולה לחשוב על שירי מניו ג´רזי (shirinj), אמא של ים מבלגרד, אורלי מוושינגטון (אורלי 2), נאווה מקווינס ודרורה מספרד (סנדייז). אני מקווה שלאחר הסופ"ש שבו ודאי כולם מבלים עם הילדים, תהיה יותר היענות ויהיו יותר עצות
בינתיים, קצת סבלנות. נשמח לשמוע ממך על תהליכי המעבר.

יורי CA

New member
אנחנו עברנו עם ילדה בת 6

ועוד אחת בת 8. הגדולה נקלטה יפה ולקטנה היו בעיות (בכי כל בוקר במשך חדשיים שלושה). השנה הם עזבו את החממה של "כיתת אולפן" ועברו לכיתה רגילה, ואז התהפכו היוצרות ולגדולה נהיה יותר קשה. באופן כללי שתיהן רואות את החוויה באור מאד חיובי למרות הקשיים. הן נהנות מטיולים בסביבה ומהחוויה הכללית, אבל למען האמת לא נקלטו עד הסוף. כמה עצות: - תכניסי אותם כבר בשנת הלימודים הנוכחית, אל תוותרי על החדשיים בבי"ס. - נסי למצוא כיתה של לימוד אנגלית. אני לא יודע בברור שיש כאלה בקנדה, אבל הייתי מנחש שמאזורים עם הרבה זרים יהיה משהו כזה - אל תפרידי בינהם. הם ילמדו אנגלית גם אם הם יהיו ביחד.

יורי CA

New member
אנחנו עברנו עם ילדה בת 6

ועוד אחת בת 8. הגדולה נקלטה יפה ולקטנה היו בעיות (בכי כל בוקר במשך חדשיים שלושה). השנה הם עזבו את החממה של "כיתת אולפן" ועברו לכיתה רגילה, ואז התהפכו היוצרות ולגדולה נהיה יותר קשה. באופן כללי שתיהן רואות את החוויה באור מאד חיובי למרות הקשיים. הן נהנות מטיולים בסביבה ומהחוויה הכללית, אבל למען האמת לא נקלטו עד הסוף. כמה עצות: - תכניסי אותם כבר בשנת הלימודים הנוכחית, אל תוותרי על החדשיים בבי"ס. - נסי למצוא כיתה של לימוד אנגלית. אני לא יודע בברור שיש כאלה בקנדה, אבל הייתי מנחש שמאזורים עם הרבה זרים יהיה משהו כזה - אל תפרידי בינהם. הם ילמדו אנגלית גם אם הם יהיו ביחד.

למעלה