לא בטוחה שזה המקום המתאים:

צפרירה1

New member
לא בטוחה שזה המקום המתאים:

בתי בת ה-3 מבקשת שלא ישון בחדרה (המשותף לה ולאחותה בת ה-6) את מרבית הלילות היא ישנה בסלון כבר תקופה ארוכה הסיבה היא בגללל "האנשים" שמפריעים לה בחדר נסיונות לגרש, לקשור או לבקש מהם שישמרו עליה לא עזרו הם ממשיכים להטריד אותה יש לכם רעיונות? בשבת האחרונה היא באה אלי למיטה התחילה לדבר על האנשים ואפילו הלכה להביא חלק מהם - את הזקן למשל

אולי כדאי לנסות...

להדריך לה את הדמיון כך שתתאר לך מה בדיוק היא רואה, מה היא אומרת להם ואם היא יכולה לשוחח איתם ולבקש מהם לבוא בשעות אחרות שיותר מתאימות לה משעות הלילה... וללכת איתה במקום לנסות להתנגד לה. אני נוטה להאמים שלילדים יש חושים חדים מאוד ואולי היא מבטאה איזשהו פחד או רגש כלשהו דרך השימוש ב"אנשים" האלה... אולי את יכולה לשאול אותה איך היא מציעה שתדברי איתם... הממ... מעניין. אשמח לשמוע עדכון בעניין ובהצלחה! הגר

צפרירה1

New member
תודה וניסיתי זאת

בשבת מוקדם בבוקר בעלי יצא והקטנה הגיעה אלי למיטה החלה לדבר על האנשים שאלתי אותה מי הם איך הם נראים היא ציינה איש זקן והלכה להביא אותו מהחדר שלה חזרה אחרי כמה זמן "יחד" איתו שאלתי אותה הוא כאן? היא אמרה שכן בגלל גילה הצעיר יכולת ההתבטאות שלה מוגבלת ומעט קשה לי להבין הרעיון שיבואו בזמן אחר או איך אוכל אני לדבר איתם מוצא חן בעיני ואני אנסה רק אני חוששת שבמקום לפתור את הבעיה אני "אפול למשחק שלה"

SideKick

New member
אנשים שלא מכאן...

מה דעתך להציע לילדה לצייר את האנשים הללו ולתלות את הציורים בחדר. ציור הוא דרך התבטאות מצוינת לילדים בגיל הזה. בנוסף, אם הם יהיו תלויים על הקירות, ככה הם יהיו שם כל הזמן, ואז לא יהיה את הפחד שאולי הם יופיע בלילה. אני לא חושבת שיש חשש שאת תיפלי למשחק שלה. אל תשכחי שמבחינתה זה לא משחק, זאת איזושהי מציאות שהיא חווה, ויש לתת לה את הכבוד הראוי לה (מה שנראה שאת עושה בהצלחה רבה). באופן עקרוני, לא משנה אם מדובר בדמיון פורה ומבורך של ילדה קטנה, או בחוויות אחרות שעליהן היא מדווחת. בכל מקרה יש לתת מקום למה שעולה. ייתכן שלאנשים הללו יש דברים מאוד חשובים להגיד לה, ולא כדאי לחסום דברים כאלה.

IC4

New member
מה יש לך להפסיד מליפול ../images/Emo8.gif ?

רק תרוויחי מזה משהו שאני לא מכיר אף אדם שהרוויח מענין אותי מאד איך ממשיך הסיפור הזה ומה מטרת הזקן המיוחד אגב כשאני הייתי קטן אני אהבתי להרדם בסלון. איכשהו אני זוכר שתמיד אבא היה סוחב אותי מהכורסא למיטה בחדר שלי. אולי תוכלי להשתמש בזה (למרות שאני אחשיב את זה כסיכון שהיא תחוש רע לגלות שהיא שוב בחדרה) GHOST BUSTERS!

izak471

New member
לילדים ישנם חושים שלנו המבוגרים

נסגרו. יתכן והילדה "משחקת" ויתכן ולא. העובדה שהיא כן ישנה בסלון. ולכן אני מאמין שהוא באמת "רואה" אם זה היה רצון לתשומת לב, אני מאמין ש"האנשים" היו מופיעים בכל מקום. ישנם ילדים ש"רואים" ישויות, שאנו ה"מבוגרים" משלמים הרבה כסף בסדנאות למינהם כדי לראות אותם.
נסי לדבר איתה בפתיחות, לשאול שאלות על ה"אנשים" האם הם שומרים על האחות או ששומרים עליה. בקיצור לתת להם לגיטימציה. במדה ו"האנשים" שלילים אפשר ורצוי לעשות ניקוי אנרגטי בחדר של הבת.

צפרירה1

New member
תודה לכל העונים

הרעיון של הציור מאוד מצא חן בעיני למרות שהיא די צעירה לעדין משרבטת בלבד הילדה אינה ממשיכה לישון בסלון כי אני התחלתי פעילות כל שהיא ואני זקוקה לסלון שלי אחרי שהן הולכות לישון וגם היא התחילה להרטיב לי את הספה (לא נראה לי קשור לאנשים אלא לאמא עסוקה יותר) אם יהיו לי התפתחויות נוספות אני אשמח לספר אותן כאן בהמשך בשיחה שהיתה לי אתה על הנושא לא קבלתי תשובותת ממקודות או ענינייות

למעלה